Въпрос за закупуване на тинколони Голф 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Въпрос за закупуване на тинколони Голф 3

Мнениеот FivePointeO » Сря 24 ное 2010 9:01

Решил съм да закупя колони за голфа. Разполагам със "Sony CDX GT828U" та въпроса ми е какви колони мога сложа без да се налага използането на усилвател. За данните на сонито
-МОЩНОСТ 4 X 52 W S-MOSFET. Мисля да слагам колони в задните врати + пиштялки (някъде четох че в задните врати не бил мн хубав звука, дали?) може и за отпред да ги сменя в момента съм с "Panasonic" в предните врати (тия от гаража). Чакам съвети за марки и комплекти колони 8) искам просто по-качествен и чист звук :!:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Въпрос за закупуване на тинколони Голф 3

Мнениеот radi_nrj » Сря 24 ное 2010 9:22

Хубаво е да определиш някакъв бюджет защото веднага може да ти предложа едни предни и задни за около 5000лв 2та комплекта. Иначе на CD-то може да му вържеш каквито и да е колони от (стига да са 4 ома) и ще си свирят. Все пак 4х20W не са никак малко.

Потребителски аватар
FivePointeO

Мнениеот FivePointeO » Сря 24 ное 2010 9:27

radi_nrj написа:Хубаво е да определиш някакъв бюджет защото веднага може да ти предложа едни предни и задни за около 5000лв 2та комплекта. Иначе на CD-то може да му вържеш каквито и да е колони от (стига да са 4 ома) и ще си свирят. Все пак 4х20W не са никак малко.

Да кажем 250-300 лева. Аз не назбирам много от тия мощности затова и питам както съм написал по-горе "4x52 w" го дават да захрани, но незнам как отговарят омове на колони и тем подобни :oops:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 24 ное 2010 9:55

Ми явно ще трябва да пиша разяснения. Един говорител дори и 100W да е ще свири и на 1W. Това кое колко ще захрани трябва да спре да те притеснява защото звука се мери в децибели, а не в ватове ;). За тези 250-300лв са предостатъчно за една добра предна линия и крайно недостатъчно за 2 прилични комплекта (предни и задни).

Аз ти предлагам да се ориентираш само към предни замомента като варианти има:
http://aval-bg.com/car-audio/ground-zero/govoriteli/ground-zero-gzrc-16x
http://aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-c6a
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-hsk-165

Сега се питаш защо такива говорители ги връзват към отделни усилватели като могат да свирят само на плеър. Това е споредзависи целта на заниманието. Ако се гони сила е заради мощността на външния усилвател, но ако се гони качество е заради това, че един външен транзисторен усилвател прави доста по-малко изкривявания и шумове от вградения в CD-то интергрален.

Потребителски аватар
FivePointeO

Мнениеот FivePointeO » Сря 24 ное 2010 14:22

Много благодаря за инфото а и още 1 въпрос какво да правя с вратите т.е. каква изолациа да сложа и дали да слагам изобщо... но ме навежда на мисълта че трябва нови щипки за корите на вратите да купя че тия са поизпуснали и дрънчи.

Потребителски аватар
Nikito_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikito_ » Сря 24 ное 2010 23:35

Дали ако един говорител е 100 вата ще свири добре на 1 ват? Мисля че не.
Ако няма да ползваш усилвател си вземи най-евтините колега.
Посдрави!!!

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 25 ное 2010 0:25

Nikito_ написа:Дали ако един говорител е 100 вата ще свири добре на 1 ват? Мисля че не.
Ако няма да ползваш усилвател си вземи най-евтините колега.
Посдрави!!!

На домашните ми тонколони, които по една случайност са точно 100W и правят 93dB на 1W на 1m. Известно време ги слушах на DIY High end едно лампово усилвателче клас А, което поради финансови причини продадох. В повечето случаи се слушаше на 1W и свиреха прекрасно.

Та в тоя ред на мисли едно HiFi озвучително тяло ако не свири добре на 1W значи няма да свири добре при никаква мощност.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”