Каква бас каса да закача на усилвател Kenwood KAC-714

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Markus Phantom
Автомобил:
Двигател:

Каква бас каса да закача на усилвател Kenwood KAC-714

Мнениеот Markus Phantom » Пет 26 ное 2010 12:15

Харесал съм си един усилвател втора ръка - Kenwood KAC-714 за 60 лв. Технически характеристики: 1 х 100 вата RMS на 4 ома, 1 х 130 вата RMS на 2 ома; Входове - RCA & Hi inputs, Low pass filter - 30 - 200 Hz, Предпазител - 20 ампера. Габаритни размери 190/50/310 мм, Инфо - Tранзисторен моно блок.
Искам да знам първо дали си заслужава, като се има предвид, че желая да имам повечко бас в колата \VW Golf 3, 1993 - хетчбек\, но не държа да е кой знае колко мощен \силен\, но да е качествен. И второ - какъв размер кутия и говорител да си търся и с каква мощност, така че всичко да е точно от техническа гледна точка за максимално добър звук \и съответно колко ще струва ориентировъчно\. Какви кабели ще ми трябват за цялата интервенция и колко горе-долу ще струват.
Между другото ако някой има други предложения за комплект усилвател+бас каса+кабели за обща сума около 120 лв. нека да ги изкаже :) . Иначе имам радиокасетофон Kenwood \старичък е, но изглежда доста модерен за времето си, 4х40w е и има изход за усилвател\.

Благодаря предварително на отзовалите се! :да:

Потребителски аватар
Markus Phantom
Автомобил:
Двигател:

Re: Каква бас каса да закача на усилвател Kenwood KAC-714

Мнениеот Markus Phantom » Пет 26 ное 2010 17:55

Айде, чакам съвети, много ще съм благодарен. :deal

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 26 ное 2010 20:09

Markus Phantom написа:усилвател+бас каса+кабели за обща сума около 120 лв.

Усилвателчето не е лощо, но като го извадим от бюджета ти остават 60лв. Един кит кабели за усилвател от китайските е около 30лв => останаха 30лв, със които трябва да се купят говорител и кутия. Това ще реше че си тръгнал с "трици да ловиш маймуни" е не става освен ако не изпадне някаква хипер мега далавера за всичко комплект 2ра ръка.

Потребителски аватар
Markus Phantom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Markus Phantom » Пет 26 ное 2010 21:39

radi_nrj написа:
Markus Phantom написа:усилвател+бас каса+кабели за обща сума около 120 лв.

Усилвателчето не е лощо, но като го извадим от бюджета ти остават 60лв. Един кит кабели за усилвател от китайските е около 30лв => останаха 30лв, със които трябва да се купят говорител и кутия. Това ще реше че си тръгнал с "трици да ловиш маймуни" е не става освен ако не изпадне някаква хипер мега далавера за всичко комплект 2ра ръка.

Прав си, колега. За тези пари ще е много трудно. А според теб заслужава ли си тази авто бас туба с вграден усилвател Thunder TR-12A? http://www.thunder.bg/product_info.php? ... cts_id=250

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 26 ное 2010 22:00

Един приятел има такава в Тиграта си.Дупчи яко,ама много твърдо.Може от настройките да му е.Иначе я има от около 2 години и държи още :да:

Потребителски аватар
Markus Phantom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Markus Phantom » Съб 27 ное 2010 8:38

SANDO 1 написа:Един приятел има такава в Тиграта си.Дупчи яко,ама много твърдо.Може от настройките да му е.Иначе я има от около 2 години и държи още :да:

Искаш да кажеш, че басът е много твърд, т.е. над 30-40 херца. Да ти кажа честно и аз така предположих, защото цената е наистина доста ниска. И все пак ако тресе, и стегнатият бас ме устройва.

Потребителски аватар
Markus Phantom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Markus Phantom » Съб 27 ное 2010 8:47

А понеже гледам на въпросния модел на Thunder пише: Честотна Характерстика: 35 Hz- 20 kHz, това ще рече, че има и пищялка, нали? Интересува ме обаче какъв е честотният диапазон само на басовия говорител - от 35 Hz - до колко? Иначе хубавия дълбок и мек бас от какво зависи най-вече - от честотната характеристика на говорителя, от размера на тубата или пък наличието на филтър, или от съвкупността от тези неща?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 27 ное 2010 16:48

Нищо от посочените данни на сайта не отговаря на истината. То пищялка няма, а това 20Кнз е печатна грешка. Какви са реалните характеристи на тоя говорител дори и от Тъндър не знаят.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”