Според вас, кои колони ще вадят по-хубав звук тези

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Mortos
Автомобил:
Двигател:

Според вас, кои колони ще вадят по-хубав звук тези

Мнениеот Mortos » Съб 01 яну 2011 13:12

Според вас, кои колони ще вадят по-хубав звук тези --> SONY XS-F6935 или тези ALPINE SPG-17C2

Ицо
Автомобил:
Двигател:

Re: Според вас, кои колони ще вадят по-хубав звук тези

Мнениеот Ицо » Сря 05 яну 2011 13:04

Шансът някой да е слушал на една и съща установка и двата модела, не е много голям. А шансът вкуса на някой да съвпадне с твоя - също. Така че ходи и слушай ти.
Като си търсех аз говорителчета, влязох в "Техно-нещо -си" във Скай Сити моля, харесвам си едни Сонита, искам да ги чуя - "Аааа, не може ! Не ги пускаме." Демек взимам котка в чувал, че даже не знам и как звучи. Айде благодаря и довиждане...
Вдигнах малко мизата, отидох до R&B, там над половин час слушах каквото си искам, сравнявах и накрая си избрах едни DLS-ки.

Та искам да кажа (ако не е очевидно) - не се доверявай на никакви мнения, а ходи си ги слушай ти. На твоята система ще свирят различно от тази в магазина, в колата ти има различна акустика от колата на някой, дето примерно има такива говорители, и изобщо - фактори- много ! Най-добрия вариант е да намериш някой познат, който би ти дал временно тия говорители да ги монтирате пробно в твоята кола и да си ги чуеш при твоите условия !

-----
Това са два различни типа говорители ? Сонитата са коаксиални елипси - 6*9, а Алпайна е нормална 6` коаксиалка Не знам какво очакваш от тях ?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”