проблем с говорителите
-
vaskko
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с говорителите
имам говорители http://www.magnat.de/index.php?id=3228& ... f960a610e7,каса http://www.magnat.de/index.php?id=3372&L=1 i усилвател thunder tca 4111 вчера както вървеше се чу едно изчукване и мирис на изгоряло,след това елипсите нещо не видят същия звук,има ли някаква вероятност да съм ги издънил??мерси предварително!!нещата са нови и усилвателя е почти на 0

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с говорителите
ходи да го види някой дето разбира, че така едва ли ще успеем да ти помогнем 
- tasosss3
- Автомобил:
- Двигател:
Наи бероятно да си пръснал, кондензаторите на средите и високите на трилентовите говорители!
- GTIsound
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми мяза за самовъзбуждане на висока честота и следователно изгаряне на средни/високите на елипсти.
Последна промяна от GTIsound на Чет 20 яну 2011 23:29, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
GTIsound написа:самовъзбуждане на нисока честота и следователно изгаряне на високите.
Как се получава това?
- GTIsound
- Автомобил:
- Двигател:
По много начини, най-често от калпави сигнални кабели и от паразитни шумове от двигател ксенони и тн. Вероятно иде реч за първото.
Кога точно се появи този проблем? Каво пусна системата в началото какво стана? С какъв плеър си ?
Кога точно се появи този проблем? Каво пусна системата в началото какво стана? С какъв плеър си ?
-
vaskko
- Автомобил:
- Двигател:
GTIsound написа:По много начини, най-често от калпави сигнални кабели и от паразитни шумове от двигател ксенони и тн. Вероятно иде реч за първото.
Попринцип sony explod e player сега съм s tevion nqkav и си прав за шумовете,имаше едно виене при подаване на газ и вчера както вървеше сичко изпука нещо и ся не ми харесва и ако наистина нещо е с колоните ще им шкуря главите с магнита в магазина!!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
GTIsound написа:На мен ми мяза за самовъзбуждане на висока честота и следователно изгаряне на средни/високите на елипсти.
По-скоро бих заложил на изпукало едно от рамената (изходните транзистори) на стъпалото
Причина - споменатите от колегата пикове в захранването или краткотрайно късо на някой от изходите.
Като препоръка - колега, закачи говорителчетата на някое друго стъпало за проба и виж как ще се държат
Може и директно на изходите на плеара, без стъпалото
- GTIsound
- Автомобил:
- Двигател:
Едва ли е амп-а. Ако дефектира някой крайно ще прокетва. Е зависи как пробие де. Щом е тервион, санг, нео и тн там работата с шумовете е сериозна
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Някой минус избегал на чинчовете? 
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”