Здравейте, имам желание да си сглобя за багажника една скосена кутия, на чиято лицева част да са 1 бас + две елипси, която кутия да се вмести на Б3 комби зад седалката. Въпросите ми са следните:
1. Обема трябва да е сумарно обема за баса + обема за двата говорителя или само по-големия обем ?
2. Лицевата част трябва да е обърната нагоре към тавана или напред към 5-тата врата ?
3. Колко рефлектора (ако правилно именовам дупките) ми трябват ?
3. В момента съм с бас Blaupunkt 12" и две елипси на Херц 6х9, които бих искал да използвам, а живот и здраве ще ги подменям ?
Искам да получа нещо такова: http://images13.snimka.bg/002105919-big.jpg
Благодаря

Комбинирана кутия ?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Комбинирана кутия ?
Не е удачно да разполагаш елипси в общ обем с басов говорител, още повече 12 инчов. Ще ги разкърти, поради налягането което той създава в обема. Елипсите искат собствен обем, някакъв минимум с който да изкарат прилични до 200-300 херца, да кажем. Хубаво е те да са сложени "гледайки" нагоре, и открито към купето. Басът да е в собствен, отделен обем, като той и рефлекса да "гледат" към вратата на багажника.
За кутията можеш да използваш програмата bas box pro
Така мисля аз, и успех.
За кутията можеш да използваш програмата bas box pro
Така мисля аз, и успех.

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Комбинирана кутия ?
Oooo, данке, това което ми хрумна веднага е самата кутия да е разделена на 3 с вътрешни прегради ... но ще разгледам първо програмчето

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”