Софтуер за навигация на Туарег?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
greatmanx
Автомобил:
Двигател:

Софтуер за навигация на Туарег?

Мнениеот greatmanx » Сря 01 юни 2011 20:55

Здравейте сблъсквам се със следния проблем.Не мога да намеря диск и софтуер ъпдейт.Навигацията е 7L6035191R 2006г. не знам каква се води точно,но мисля , че чете ДВД. Тук таме се споменава някакъв ъпдейт на софтуера, който не разбрах как се прави и каква версия трябва да е. Намерих и една карта VDO NAVTEQ 2008-02 EASTERN EUROPE + RO, HU & BG POI'S, която не знам дали ще тръгне. Може ли някой осведомен да ми помогне как да подкарам тая щайга в таблото:)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Софтуер за навигация на Туарег?

Мнениеот LILO&STICH » Пет 03 юни 2011 14:31

с нова китайска :063:

greatmanx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greatmanx » Пет 03 юни 2011 16:19

Новата RNS 51 има карта на България, но предполагам нямат нищо общо и моята няма да го подкара. Хайде няма ли някой специалист да се изкаже.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Съб 04 юни 2011 9:38

За съжаление приятелю, за тази навигация няма много възможности. Това в същност е MFD2 на WV само, че е "механически пригодна" за монтиране в Туарег. "Автомобилнита индустрия" (както казват на запад) е странно нещо - след като едно устройство излезне от продажните листи на даден производител то този производител се държи като, че никога не е произвеждал такова устройство. Правилото важи от най-малката пластмасичка до цял модел автомобил (и то от най-луксозните). Такъв е случая със струващата преди 5 г. "една торба пари" MFD2.

Какво може да се направи:
1. Купуване на "алтернативен" китайски заместител. Има малък, но разрешим проблем, че става въпрос за Туарег и трябва да се купи заместител с такива "механични" крепежни възможности. Ще има големи функционални възможности - Навигация, блутут за мобилен телефон, може би и телвизия и др. Качеството е на посредствено ниво.
2. Купуване на оригинална навигация. На твоя модел джипка може да се монтира RNS510 (вариант ЗА ТУАРЕГ!). Може да се купи от eBay или (за предпочитане) от България - вносителите си ги доставят от автоморги в Европа и цената е под 1/2 от купешката (под 1800 лв). Почти съм сигурен, че ще трябва да се сменя и CAN gateway (електронен блок намиращ се под кормилото) тъй като юнаците от VW много интензивно мислят да не можем да правим лесно такъв вид модификации. Има и още по-нов и хубав вариант RNS550 но той е с други размери и не съм чул някой да е успял да го монтира в предишния модел джипка. Ако си монтираш такъв вид навигация (RNS 510) картата на България съдържа само основните пътища и има подробна карта на София. Аз съм успял да вкарам и всички фиксирани полицейски камери, както и полицейските засади (около 1000 общо) като POI (ще ги предоставя на всеки който се интересува след няколко дена). Има индикации, че в следващата 8-ма версия може и да има истинска карта на България, както и има индикации, че може и да няма въобще 8-ма версия. Тъй, като картите на BMW могат сравнително лесно да се преправят за RNS510 и може би BMW ще издадат всеки момент тяхните дискове сигурно ще получим (за кой ли път) карти 6 м. преди VW
Който и от двата варианта да избереш, ако не си се занимавал отиди да го монтира някой който вече го е прави - има много "подводни камъни". При нужда мога да ти изпратя координати (телефони) на хора които са минали и по всеки от вариантите.

greatmanx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greatmanx » Сря 08 юни 2011 18:27

За тази дадох 1000лв и ще трябва да карам с нея :( , а ми казаха ,че чете и mp3. След 3 дневно ровене из нета попаднах явно на единствения вариянт: mfd2 dvd v8 europe 2011 С това поне ще може да се оправи човек из околните страни. За България и Румъния няма карта. Този диск става за MFD2 , но иска някакаво unlock CD първо. Как става номера точно, мога ли сам да си го инсталирам или трябва специалист? Другото което исках да питам е следното. Имам оригиналната GPS антена която разбрах , че се монтира под десния калник. Мога ли да сложа някаква друга антена която да изкарам на таблото пред прозореца, за да не свалям калника. Видях също и че има AUX бутон на навигацията, значи има някакъв извод отзад, може ли да се направи нещо с него, поне за mp3 да се пригоди? Благодаря предварително за отговора.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”