смущения при пускане на усилвателя!
смущения при пускане на усилвателя!
Здравейте приятели! Искам да попитам евентуално дали някои би могъл да ми помогне. Имам смущения на ниските когато пусна усилвателя!Чувам двигателя как работи чрез буфера, пробвах филтърчета да слагам, пусках др кабели и нищо не помага! Сидито смених и пак не се оправи! Може ли някои да ми каже от какво се получава това? Направо не побърка! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смущения при пускане на усилвателя!
Имал съм "двигател" в звука заради лоши сигнални кабели.
След смяна с добри, проблемът изчезна.
Но ти казваш, че си сменял...
Добри и евтини кабели, които имах и бях доволен от тях са Connection / Audison за около 17 лв, 5 метра. Мисля, че това е най-евтиния модел на марката.
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... on-fs2-550
След смяна с добри, проблемът изчезна.
Но ти казваш, че си сменял...
Добри и евтини кабели, които имах и бях доволен от тях са Connection / Audison за около 17 лв, 5 метра. Мисля, че това е най-евтиния модел на марката.
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... on-fs2-550
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз съм имал същия проблем с буклучав плеър Elite. Но както каза Андро си вземи читави кабели.
Като изкараш чинчовете изчезва ли виенето? И с какви плеъри го пробва?
Еми няма как да пробвам без чинчове защото се получава само когато си пусна усилвателя! Пробвах с kenwood а сега съм си с моя player Pionner!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кондензатори и добри кабели.Сложил ли си кондензатор на усивалтеля?Замисли се и на плеъра да сложиш един малък.И намери тефново покритие за кабелите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
nikolaitabakow написа:Кондензатори и добри кабели.Сложил ли си кондензатор на усивалтеля?Замисли се и на плеъра да сложиш един малък.И намери тефново покритие за кабелите.
За какви кондензатори става въпрос, колега? На захранването или на сигнала?
-
- Автомобил:
- Двигател:
На захранването.Този шум се получава само при дизела и идва от алтернатора.Не си спомням мн мн какви мерки се предприемаха,но ще помъча да се сета.Но усилвател без кондензатор не си е работа изобщо...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мдам, разбирам...
Благодаря за отговора, колега!
Благодаря за отговора, колега!
Не мисля, чекондензатор, ще ти реши проблема, но пробвай ако може без да купуваш, че е лев... За Pioneer е много често да не се разбира с усилвателите. Виж за Kenwood не съм обърнал внимание, че е по-рядко разпространен. Колкото до пробата без чинчове, не виждам какъв ти е проблема, изкарваш само тях, Remote-a си остава. Добро решение на проблема е галванично разделяне на усилватела и радиото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Pioneer-ите имат предпазител на RCA изходи-те.
Ако потребителят е бил достатъчно тъп да допре чинчовете до масата на авотомобила предпазителят изгаря и съответно усилвателите започват да бучат.
Има 2 решения на проблема - нов SMD предпазител, съответно отваряне и презапояване.
Вторият е да се вземе маса на чинчовете от корпуса на плеъра.
Иначе Pioneer-те се разбират много добре с усилвателите. Да не си помисли някой, че са недомислени
. Просто причината е глупаво действие на потребителя...
Затова и първият кабел,който се монтира на един усилвател е добре да бъде масата, а последната връзка, която се прави да е + совият кабел, за да не реши усилвателя да си търси маса по други кабели и връзки, които не са предвидени за тая работа.
В повечето случай шумът, който се променя с промяна на оборотите е от лош сигнален кабел.
Аз по-горе написах кой е най-евтиният кабел, който според мен е добър.
Съвсем спокойно си понася съжителство в близост до захранващите кабели. Просто е добре екраниран. Е, ако търсите SQ си има други принципи и материали за работа (има и кабели с посока на сигнала), съответно няма да си прекарате сигналния кабел, заедно със силовите такива...
Има разни китайски по 6 лв. Ако си мислите, че стават - ваша воля. и такива съм ползвал. Някой стават, повечето - не.
Кондензаторите на захранването - по-добре без тях.
Има там, разни скъпи стабилизатори от рода на Helix Powerstation XXL.
Но ако няма откъде да дойде ток, то просто няма достатъчно такъв
.
Ако потребителят е бил достатъчно тъп да допре чинчовете до масата на авотомобила предпазителят изгаря и съответно усилвателите започват да бучат.
Има 2 решения на проблема - нов SMD предпазител, съответно отваряне и презапояване.
Вторият е да се вземе маса на чинчовете от корпуса на плеъра.
Иначе Pioneer-те се разбират много добре с усилвателите. Да не си помисли някой, че са недомислени

Затова и първият кабел,който се монтира на един усилвател е добре да бъде масата, а последната връзка, която се прави да е + совият кабел, за да не реши усилвателя да си търси маса по други кабели и връзки, които не са предвидени за тая работа.
В повечето случай шумът, който се променя с промяна на оборотите е от лош сигнален кабел.
Аз по-горе написах кой е най-евтиният кабел, който според мен е добър.
Съвсем спокойно си понася съжителство в близост до захранващите кабели. Просто е добре екраниран. Е, ако търсите SQ си има други принципи и материали за работа (има и кабели с посока на сигнала), съответно няма да си прекарате сигналния кабел, заедно със силовите такива...
Има разни китайски по 6 лв. Ако си мислите, че стават - ваша воля. и такива съм ползвал. Някой стават, повечето - не.
Кондензаторите на захранването - по-добре без тях.

Има там, разни скъпи стабилизатори от рода на Helix Powerstation XXL.

Но ако няма откъде да дойде ток, то просто няма достатъчно такъв

Благодаря колеги но съм пробвал всичко за което казвате! Сега съм замислил да пробвам да си взема филтър за сигнала слага се преди усилвателя, но незнам дали ще ми свърши работа! Ще пробвам все пак!!!
- Kaloyan_78
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 19 TDI PD BXE
- Контакти:
При мен е същото. Какво ли не пробвах и не се оправя. Само CD-то(Pioneer) не съм пробвал да сменя все още. На BMW-то имам пак Pioneer, но е ново(забравих му модела). Направо ми писна вече, ама какво да се прави - ще го мъча
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Kaloyan_78 написа:При мен е същото. Какво ли не пробвах и не се оправя. Само CD-то(Pioneer) не съм пробвал да сменя все още. На BMW-то имам пак Pioneer, но е ново(забравих му модела). Направо ми писна вече, ама какво да се прави - ще го мъча.
Извади си CD-то и с един мултицет провери дали имаш съпротивление между корпуса и масата на чинчовете (външната част). Ако съпротивлението е безкрайност - имаш изгорял предпазител на масата на чинчовете. Поправя се в сервиз. Предпазителят е SMD т.е. иска разглобяване на апаратчето,поялник и сръчност.
Предпазителят изгаря, когато стъпалото загуби маса и се опита да използва масата по сигналния кабел - т.е. от неправилна последователност при свързване и/или лоши кабелни връзки.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”