Кондензатор
- DeeMoV
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кондензатор
Здравеите трябва ми малко помощ за инсталиране на кондензатор.Къде да го сложа? Как да го свържа?Чувал съм че трябва да се зареди преди да се сложи - Как става това ?Мерси предварително 

- LORD KilleR
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AAU 1993
Ами моя е Boschmann CT100X и си има книжка с упътване , даже там пише че е трябвало да има и резистор но като го купувах нямаше такъв.Резистора е сто ома.В упътването пише че е добре да се зареди преди да се свърже към аудио системата.Не е препоръчително да се инсталира преди да е зареден на минимум 6 волта.Предполагам че кондензатора ти ще има волтметър и можеш да видиш на колко се е заредил.
Значи зарежда се с кабели като
особеното е че на плюса на кондензатора се слага резистора а минуса си го връзваш към някоя маса в колата.
След това зареждане е готов за инсталиране.
Кабела от кондензатора (+)към усилвателя трябва да е с минимална дължина и достатъчно сечение.
Минуса на кондензатора трябва да е със не по-малко сечение от това на плюсовия кабел.
Ами това е общо взето.
Каква мощност (какво стъпало и бас)ще захранваш с този кондензатор.
Значи зарежда се с кабели като
особеното е че на плюса на кондензатора се слага резистора а минуса си го връзваш към някоя маса в колата.
След това зареждане е готов за инсталиране.
Кабела от кондензатора (+)към усилвателя трябва да е с минимална дължина и достатъчно сечение.
Минуса на кондензатора трябва да е със не по-малко сечение от това на плюсовия кабел.
Ами това е общо взето.
Каква мощност (какво стъпало и бас)ще захранваш с този кондензатор.
Ами в БГ май всеки който слага аудио казва различни мощности при които е нужно кондензатор.Някой казват на 500 W RMS 1Farad ,
други на 1000 W 1 Farad , а на упътването на кондезатора не пише нищо за мощности. При мен RMS е 900 W и съм с 1F.
При кондензаторите важи принципа колкото повече - толкова по добре.
P.S. Мисля че този ще ти е предостатъчен. Приятно слушане.
други на 1000 W 1 Farad , а на упътването на кондезатора не пише нищо за мощности. При мен RMS е 900 W и съм с 1F.
Последна промяна от inter на Вто 05 сеп 2006 23:20, променено общо 1 път.
- Andro_098
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
inter написа:Ами в БГ май всеки който слага аудио казва различни мощности при които е нужно кондензатор.Някой казват на 500 W RMS 1Farad ,
А бе пич нищо лично, но 900W в една кола нали се сещаш че ще ти изпадат прозорците + болтовете от багажника? С обикновени прозорци ли си

Значи стъпалото е Boschmann PCH 990 ATX , а басовете са два ZX 122 PRO , вкарани един срещу друг в кутията на снимката , която им идва малка , но няма повече място. Прозорците не са подсилени и нищо им няма , аз не държа да ме чуват надалеч и рядко слушам силно музика.
На басовете мощността им е max 700/ RMS 350W така че идва около 700 W , а стъпалото е 900 W. Колоните в колата не ги броя защото те са 8 но са оригиналните и стават само за парлама.
Тези цифри са от сайта на Boschmann и
не знам колко са верни , а пък и всичко е много субективно - най важното е как звучи дадена система , а не какви са мощностите по каталог.
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo ... id=1177992
На басовете мощността им е max 700/ RMS 350W така че идва около 700 W , а стъпалото е 900 W. Колоните в колата не ги броя защото те са 8 но са оригиналните и стават само за парлама.
Тези цифри са от сайта на Boschmann и
не знам колко са верни , а пък и всичко е много субективно - най важното е как звучи дадена система , а не какви са мощностите по каталог.
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo ... id=1177992
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”