НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ АКУСТИКА
Имах СД преди да ми го свият, но звука не беше добър и съм решил да си оправя озвучаването. Голфа е двуврат и съм сложил едни елипси в корите. Резултата е УЖАСЕН - добре се чува при отворени врати, но като ги затворя е по лошо от радиоточка.
Колеги, верно има много инфо за озвучаването на ГІІ тук, но аз не намирам точно това дето ми трябва.
Та някой ще ми каже ли КАКВИ точно колони и КЪДЕ точно е най добре да се поставят в голфа. Хабер си нямам от бас каси, туби, стъпала и други такива дето чета по другите теми.
Това което искам е един МНОГО КАЧЕСТВЕН ЗВУК с добри баси - е няма нужда да се чува до другото кръстовище.
Има ли начин да излезе до към 250 - 300 лева?
и отново за озвучаването на голф ІІ
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Re: и отново за озвучаването на голф ІІ
danny72 написа: Има ли начин да излезе до към 250 - 300 лева?
Тези пари със или без плъер?
Можеш да сложиш говорители на задните кори,аз така съм направил,така и така нямаш врати,а място има, ти си решаваш колко да са големи и тн.
Искаш само говорители или искаш туби,каЦи,говорители и тн. Защото с тези пари незнам докъде,при положение,че искаш качествен звук...
Аз лично никога няма да си надупча сегашната кора,може някоя стара,но иначе не
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добрият вариант е да сложиш компонентни говорители навсякъде + бас каса,
но цената няма да ти хареса.
само читава бас каса + стъпало + окабеляване ще ти стъпи на 300 лева.
Бтв.. направи си опит - намали си баса от настройките на сегашното плеърче и си пусни музика. Ако положението в останалите честоти е добро тогава просто добаваш бас каса. Мисълта ми е че в момента товаришп останалите говорители с ниски честоти.. и на говорителите им е леко натоварващо да ги възпроизведат и започват да "мрънкат".
но цената няма да ти хареса.
само читава бас каса + стъпало + окабеляване ще ти стъпи на 300 лева.
Бтв.. направи си опит - намали си баса от настройките на сегашното плеърче и си пусни музика. Ако положението в останалите честоти е добро тогава просто добаваш бас каса. Мисълта ми е че в момента товаришп останалите говорители с ниски честоти.. и на говорителите им е леко натоварващо да ги възпроизведат и започват да "мрънкат".
Аз съм с четириврат Golf, задните ми колони са елипси - не са нещо кой знае какво (Елит) но звука е приличен. Имаше вариант да се реже кората на багажника, но мене това изобщо не ми харесва като възможност - та ги монтирах с хиляда зора в страни от кората. Мястото е малко и елипсите едвам се побраха, но сега съм доволен.
Проблема ще ти дойде ако си решил да слагаш 4 колони щото с предните - поне аз голям зор видях.
И един въпрос от мене до по-разбиращите, за да не пускам нова тема - предните колони, които си взех вече поне на 5 места ходих и ми казват че няма място за тях във вратите да се монтират - какъв е варианта за предни колони за четириврат Golf II и къде може да ти го направят? В таблото мястото което е оставено фабрично е много малко - може ли там да се сложи нещо, което да дава поне приличен звук?
Проблема ще ти дойде ако си решил да слагаш 4 колони щото с предните - поне аз голям зор видях.
И един въпрос от мене до по-разбиращите, за да не пускам нова тема - предните колони, които си взех вече поне на 5 места ходих и ми казват че няма място за тях във вратите да се монтират - какъв е варианта за предни колони за четириврат Golf II и къде може да ти го направят? В таблото мястото което е оставено фабрично е много малко - може ли там да се сложи нещо, което да дава поне приличен звук?
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”