и отново за озвучаването на голф ІІ

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
danny72
Автомобил:
Двигател:

и отново за озвучаването на голф ІІ

Мнениеот danny72 » Сря 23 авг 2006 8:16

НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ АКУСТИКА
Имах СД преди да ми го свият, но звука не беше добър и съм решил да си оправя озвучаването. Голфа е двуврат и съм сложил едни елипси в корите. Резултата е УЖАСЕН - добре се чува при отворени врати, но като ги затворя е по лошо от радиоточка.

Колеги, верно има много инфо за озвучаването на ГІІ тук, но аз не намирам точно това дето ми трябва.
Та някой ще ми каже ли КАКВИ точно колони и КЪДЕ точно е най добре да се поставят в голфа. Хабер си нямам от бас каси, туби, стъпала и други такива дето чета по другите теми.
Това което искам е един МНОГО КАЧЕСТВЕН ЗВУК с добри баси - е няма нужда да се чува до другото кръстовище.
Има ли начин да излезе до към 250 - 300 лева?

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Re: и отново за озвучаването на голф ІІ

Мнениеот FreeSoul » Сря 23 авг 2006 10:23

danny72 написа: Има ли начин да излезе до към 250 - 300 лева?

Тези пари със или без плъер?

Можеш да сложиш говорители на задните кори,аз така съм направил,така и така нямаш врати,а място има, ти си решаваш колко да са големи и тн.
Искаш само говорители или искаш туби,каЦи,говорители и тн. Защото с тези пари незнам докъде,при положение,че искаш качествен звук...

Аз лично никога няма да си надупча сегашната кора,може някоя стара,но иначе не

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 23 авг 2006 12:58

Най-добрият вариант е да сложиш компонентни говорители навсякъде + бас каса,
но цената няма да ти хареса.
само читава бас каса + стъпало + окабеляване ще ти стъпи на 300 лева.
Бтв.. направи си опит - намали си баса от настройките на сегашното плеърче и си пусни музика. Ако положението в останалите честоти е добро тогава просто добаваш бас каса. Мисълта ми е че в момента товаришп останалите говорители с ниски честоти.. и на говорителите им е леко натоварващо да ги възпроизведат и започват да "мрънкат".

nickson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickson » Сря 23 авг 2006 13:06

Аз съм с четириврат Golf, задните ми колони са елипси - не са нещо кой знае какво (Елит) но звука е приличен. Имаше вариант да се реже кората на багажника, но мене това изобщо не ми харесва като възможност - та ги монтирах с хиляда зора в страни от кората. Мястото е малко и елипсите едвам се побраха, но сега съм доволен.

Проблема ще ти дойде ако си решил да слагаш 4 колони щото с предните - поне аз голям зор видях.

И един въпрос от мене до по-разбиращите, за да не пускам нова тема - предните колони, които си взех вече поне на 5 места ходих и ми казват че няма място за тях във вратите да се монтират - какъв е варианта за предни колони за четириврат Golf II и къде може да ти го направят? В таблото мястото което е оставено фабрично е много малко - може ли там да се сложи нещо, което да дава поне приличен звук?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 23 авг 2006 13:13

отпред по препоръка на колега от форума си сложих едни грундихчета ( 10 лева бройката :) ) и съм много доволен.
За вратите имаш два варианта - да пригодиш сегашния джоб за говорителче ( само дето с тия пластмаси не ми се мисли :) ) или да си направиш нов джоб.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 23 авг 2006 13:23

говорители те може да ги сложиш във сегашната кора, САМО ЧЕ няма да можеш да си сваляш прозореца до долу,което не е оферта

nickson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickson » Сря 23 авг 2006 13:23

Muncho написа:отпред по препоръка на колега от форума си сложих едни грундихчета ( 10 лева бройката :) ) и съм много доволен.
.

отпред имаш предвид в таблото ли?

nickson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickson » Сря 23 авг 2006 13:25

FreeSoul написа:говорители те може да ги сложиш във сегашната кора, САМО ЧЕ няма да можеш да си сваляш прозореца до долу,което не е оферта

е определено - това не е вариант :D :D :D

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 23 авг 2006 13:26

nickson написа:
Muncho написа:отпред по препоръка на колега от форума си сложих едни грундихчета ( 10 лева бройката :) ) и съм много доволен.
.

отпред имаш предвид в таблото ли?

в таблото.

danny72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danny72 » Сря 23 авг 2006 14:07

от къде се купуват и какъв им е размера?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 23 авг 2006 14:23

От Марни ( ул. Клокотница.. до трамвайното депо ).. ама имай в предвид че са среди... и ако мислиш да ги товариш и тях с бас няма да издържат дълго.

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Сря 23 авг 2006 20:10

взимаш си едни 8" или 10" коаксиални PIONEER обаче кръгли от avitel-bg.com купуваш им един усилвател с мос-фет транзистори и ако не си доволен се хвърлям от блока :D
на вратите ако слагаш говорители не очакваи да извадят някакъв бас и друго много тропат и скърцат от вибрациите

danny72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danny72 » Чет 24 авг 2006 13:33

А от къде да го купя този усилвател и какъв точно модел да е?
И какво означават коаксиални колони?
Ама моля ви отговаряйте като за човек дето нищичко не отбира!

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 24 авг 2006 16:45

най-хубавата акустика в голф 2 идва ако колоните са в багажника, не се дупчи оригиналната, а се прави нова, добре уплътнена, като колоните се "спускат" отгоре, така се поставят...и най-добре отделна бас каса...

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 24 авг 2006 16:46

а и забравих да кажа...за 300лв като изключим цд-то може да се намери доста добра конфигурация....

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”