Моето скромно проектче

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Моето скромно проектче

Мнениеот G-HELL » Пон 09 май 2011 3:24

Надявам се не съм объркал раздела :wink:
Колата е Голф 3
Отначало корите нямаха джобове за говорители, имаше един радио-касетофон където касетофона не работеше и копчето за усилване/намаляне беше прецакано,ти го усилиш то се намаля и обратното, трябваше съвсем леко и внимателно да се върти :Mr Green Fun на таблото имах 2 говорителчета едното някакво Сони "поиздънено", а другото не помня какво беше ама не свиреше (беше изгоряло).Отзад на провисналата ми кора имаше 2 "поиздъхнали" елипси Тъндър и това беше. За първо време взех един трансмитер за 17-18лв то с него си беше по-скоро набутвация и големи нерви.Първо купих флашка за него оказа се, че не я чете.Намерих у дома една карта памет от една стара мп3-ка и си викам ще я ползвам ама се наложи и четец за карти да си купя и стана дълга и широка а за сметка на това даже трансмитера бъгваше като смениш няколко песни и после трябва да го извадиш и пак да го пъхнеш понеже спираше да свири.

Както и да е... Чудих се от къде да започна и първо взех от колега от форума кори за вратите, даже с говорителите ми ги даде човекаа
Изображение016.jpg

Взех едни пищялки за таблото казаха ми че били за табло на Volkswagen :roll: (нямам снимка)
След това си направих подарък за рождения ден и взех CD-то Sony CDX35U поради простата причина, че исках да е ново и да го купя на момента, а и за мен Сони са си надежни и хващат хубаво радио + това ми трябваше CD с USB вход ;)
sonycdxgt35u.jpg

След това реших да подменя елипсите отзад като за целта избрах не толкова безизвестните Hertz DCX 690
hertz_dcx-690_1-cat.jpg

Последна промяна от G-HELL на Пон 09 май 2011 4:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Re: Моето скромно проектче

Мнениеот G-HELL » Пон 09 май 2011 3:56

Реших да подменя кабелите за елипсите,а и да си направя друга по-стабилна кора, за която да са здраво захванати и максимално раздалечени. За това ги поставих по този начин
2222222222222.jpg

1111111111.jpg

това е старата кора
07012011(011).jpg

07012011(012).jpg

Звученето беше прилично,но елипсите по-скоро пищят от колкото да вадят бас :screwy
Та нещо липсваше...
От един приятел ми изпадна една "тубичка" с някакъв двуканален китайски говорител Радимекс ако не се лъжа.
Не е кой знае какво, но добре си понасвирва като за 10" и го отмъкнах :mrgreen:
1.jpg

Последна промяна от G-HELL на Пон 09 май 2011 4:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 09 май 2011 3:59

Тези дни си купих и едно усилвателче Blaupunkt за 10-ката.
vand-pachet-blaupunkt-germania-3ddbab49d8f883c1d-0-0-0-0-0.jpg

навързах си кабели едно друго и сега най-накрая съм доволен mhihi
NokiaE63(1665).jpg

NokiaE63(1684).jpg

Последна промяна от G-HELL на Пон 09 май 2011 4:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 09 май 2011 4:08

Извинявам се за кофти качеството на снимките,но цифровия фотоапарат е счупен от доста време и така.Ми това е за сега по-нататъка, ако ми дойде музата може и да направя някой подобрения, но и така да си остане поне за момента съм много доволен.Нямам намерение като мина и всички да се обръщат назад да ме гледат, макар че като поусиля понякога така се получава.Целта ми е на мен да ми е добре :drinking: ето още някой друга снимчица
NokiaE63(875).jpg

NokiaE63(876).jpg

NokiaE63(1666).jpg

NokiaE63(1667).jpg

kora vrata.jpg

Потребителски аватар
evgevg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgevg » Пон 09 май 2011 11:30

навързах си кабели едно друго и сега най-накрая съм доволен

Добре е приятелю ама кабелите отзад що не ги попревържеш и да ги поскриеш-ще стане още по-добре. :wink:

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Пон 09 май 2011 12:06

Той този модел на Алфард си посвирва доволно като за парите си!
От плеъра си изключи задължитлено DM+ и не го ползвай!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 09 май 2011 12:22

Джобовете на предните врати са страхотна рядкост. Правени са от Blaupunkt в добрите им времена специално за VW. Лошото, е че обема и басрефлекса са смятани за точно определен говорител на Blaupunkt ама може и да се догоди и за други.

Това, което ме стряска, е че твърдиш, че елипсите нямат никакъв бас и ме навежда на мисълта, че може едната да е вързана на опъки и да свирят в противофаза. Сега както си със събуфер ще е добре да се замислиш на елипсите да им направиш обеми.

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Пон 09 май 2011 12:46

Както каза колегата, пусни само елипсите по отделно първо едната после другата ако баса с една е по силен от колкото с двете работещи заедно, проследи си инсталацията и обърни +/- на грешно свързаната. Това разбира се го прави при изкючен суб! Другия варянт е да очакваш чудеса от тях и да ти се стриват, че нямат бас. Накрая е добре да се сфазира и суба с тях.

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 09 май 2011 16:59

evgevg написа:
навързах си кабели едно друго и сега най-накрая съм доволен

Добре е приятелю ама кабелите отзад що не ги попревържеш и да ги поскриеш-ще стане още по-добре. :wink:

Леко ги поприбрах просто нямах време тези дни пък и кабелни обукви купувах днес :) сега обаче ще видя да сменя кабелите на баса,че късички ми идват, пък искам да ги прекарам някъде отзад иначе колкото можах ги поприбрах и плюса и минуса и чинчовете ги бутнах по навътре под седалките :drunk
NokiaE63(1684)(2).jpg

Чудя се само басчето как ще е по-удачно да го разположа дали говорителя да сочи навътре както в случая или да е настрани дали е от толкова голямо значение? :roll:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 09 май 2011 17:06

Поздравления за предните кори - супер са!!! :да:
За баса - премести го малко, защото сега май въздухоотвода бие точно в гредата под багажника...Според мен като отвориш багажника трябва да виждаш говорителя, а въздухоотвода/басрефлектор да бъде към седалките. Но нека все пак и другите колеги споделят :beer

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 09 май 2011 17:27

Благодаря :) Та значи ей сегичка отидох и извадих CD-то на бързо, гледах в книжката кой цвят (зелен, виолетов и +/-) за кой говорител отговарят съответно и тези кабели, които съм вързал по маркировка кое е "+" и кое "-", значи всичко е наред.Може би съм имал по-големи очаквания като съм ги купил или всичко е до настройка (излкючих това ДМ+), или пък съм им свикнал на мощноста и просто съм решил, че искам поне още малко бас :beer Абе в крайна сметка не бих тръгнал да оплювам Херцките. Добри са спор няма като за тези пари, а и двама приятели имат такива, но сега и мен ме човърка това, което един колега http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=264286&hilit=Hertz+690

Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivelinch0 » Пон 09 май 2011 21:20

да си кажа честно имах същите херцки и аз чисто нови, и при мен се получаваше това скърцане ли какво е и аз незнам, ядосах се и ги продадох неможах да ги изтрая, и съм казал че повече херц няма да си купя ! :)колкото до проекта не е зле браво колега! :)

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 09 май 2011 23:32

Здравей колега :D поздравления за проектчето в голфа :)
За тубата си спомням, че гледах в нета някакви снимки на разположението на кутия в багажника.При комби и хетчбек говорителя трябва да гледа кам вратата на багажника, а при седана обратно.Аз съм пробвал на комби и на хетчбек-когато говорителя е към седалките свири по-малко :? Или се заблуждавам или е така.Иначе за + и - на говорителите, най-лесно се хваща с мултицет дали са объркани.Включваш го на 20 волта и мериш.Червената щипка ти е плюс.Ако ти изпише стойност с минус отпред, значи са объркани.

Потребителски аватар
G-HELL
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 29 окт 2012 5:40

Малко да издухаме прахта на тази тема :wink: Вече сме с ново говорителче scare
10165591.jpg

kfcw2513ps.jpg

Ето как е и на колата
18102012209.jpg

18102012210.jpg

Трябва да видя кабелите малко да поуправя. Сега като, че ли ще трябва малко по-мощен усилвател, нова кутия и се замислям да правя нова кора на багажника без говорители и да търся или задни кори за двувратка с място за говорители или това ->
carmagic2.jpg

Но на този етап ще оставя нещата така :wink:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 29 окт 2012 10:11

Ти с тая солидна кора, с която си в момента ако някой те изтряска отзад и возиш хора на задната седалка кората направо ще им отсече главите. Те оригиналните затова са толкова кекави...

А за какво изобщо са ти говорители отзад?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”