Съвет за цялостно кар аудио озвучаване

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
nickybg87
Автомобил:
Двигател:

Съвет за цялостно кар аудио озвучаване

Мнениеот nickybg87 » Съб 23 сеп 2006 21:26

Така значи...първо се извинявам за поредната тема по въпроса, но просто ми трябват конкретни мнения и препоръки защото от това което изчетох дотук не ми просветля особено. Значи решил съм да направя малко инвестиция за кар аудио. Мисля да дам до към 800 лева. Ще си кажа какви са ми изискванията и какви идеи имам съответно и после чакам мнения. Значи искам сравнително добро качество и сила. За CD да кажеме към 200 лева, за елипси около 150 примерно, за бас бокс още 200 и вече за усилвател нямам абсолютно никва идея. Ето и за сега какво ми хвана окото:
Относно баса:
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3106
колко ще струва за този хубавец да се баправи една качествена кутия :)
Плеъра:
http://www.electron.bg/product_info.php ... cts_id=626

Колоните:
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=2824
или
http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1044

За усилвател и мнения относно избора ми...оставям на вас :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 23 сеп 2006 21:38

колега, напиши каква ти е колата, само елипси ли ще сложиш като говорители или имаш и отпред в таблото, дай повече инфо за озвучаването ти в момента (къде какви говорители имаш). :lol:

Потребителски аватар
nickybg87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickybg87 » Съб 23 сеп 2006 21:41

Г3 е колата, отпред има някви оригинални в таблото, но не струват. За там мисля някви по 15 лева квито ще да са да сложа и за това изобщо не ги взимам под внимание. Елипсите мисля да са на кората, като естествено трябва да се направи нова кора.За големия пайнер четох много добри отзиви за него и за това питам за цена за монтаж в кутия. Ако имате и по-добри предложения за туба за тези пари...

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 23 сеп 2006 21:52

За точно този бас на мен бокса ми го направи един пич от Пловдив за 100 кинта, перфектно изпълнение.За всичко останало си се ориентирал добре ,но трябва и предна линия да помислиш , а и зада не ти думка само ще трябва и елипсите да ги минеш през стъпало.Относно тях аз бих заложил на Пионерчето, а и трябва да помислиш и за кабелчетата :wink:

Потребителски аватар
nickybg87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickybg87 » Съб 23 сеп 2006 21:56

POLO PAVLETI написа:За точно този бас на мен бокса ми го направи един пич от Пловдив за 100 кинта, перфектно изпълнение.За всичко останало си се ориентирал добре ,но трябва и предна линия да помислиш , а и зада не ти думка само ще трябва и елипсите да ги минеш през стъпало.Относно тях аз бих заложил на Пионерчето, а и трябва да помислиш и за кабелчетата :wink:

Значи аз да ти кажа хич не разбирам...стъпало...усилвател ли ще рече. И с работа и кабели колко мислите ще излезе. Защото над 1000 лева е абсурд да се хвърлям. А и препоръка къде да се направи всичко това. Ако е на едно място ще е екстра. Да кажем монтаж на техниката, монтаж на говорителя в кутия и нова кора?

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 23 сеп 2006 22:10

За усилвател става въпрос да.Мисля че до 1000 лв ще направиш доста прилична музичка, но все пак зависи какво искаш и очакваш.В София има доста места в който могат да ти зглобят всичко и ти само да натиснеш Плейчето

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Съб 23 сеп 2006 22:14

колега купи си говорителите, усивателя (4 канален),CD-то и кабели, огледай се за готов бокс с говорител. когато всичко си си купил пиши ще го монтираме, има достатъчно колеги от форума които няма да ти откажат помощ. :lol:

Потребителски аватар
nickybg87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickybg87 » Съб 23 сеп 2006 22:20

Мнението ви за това:
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09014743

Нещо много евтино :roll: . Дали ще се върже с останалите компоненти които съм описал по-горе или е под класата им :lol: . Препоръчайте каса за около 200 лева. А за монтажа имах впредвид може би по-скоро място където не само да ми монтират нещата, но и евентуално от там да ги купя или поне преди да ги купя от там да ме насочат...

Последна промяна от nickybg87 на Съб 23 сеп 2006 22:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Съб 23 сеп 2006 22:27

най-добре отиди в авител на бул. цар Борис 3 и там ще ти обяснат какво да вземеш какво не и защо, разбират си от работата момчетата ( сега се е
появила и една жена ) ама ти търси някой от мъжете.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 24 сеп 2006 6:27

За усилвател - слагай Тъндър - точно това което търсиш - най-доброто съотношение цена/качество/мощност.

Аз лично съм фен на Херц ( за събуфър говоря ), но паяниърчето също мисля че ще ти свърши добра работа. За кутийка - свиркай, ще ти я направя като купешка :) - тапицерийка, ватичка, 18+мм ПДЧ, винтови клеми, с размери по багажника. Така ако ще искаш яко думкане значи ще гоним пик над 40 херца, което ще рече 50-на литра ( по спомени поне толкова е за 300ес на Херц ), бас рефлекс кутия.
Ако искаш може и една коричка да ти спретна - дебелина по желание, подплатена с нещо мекичко ( да не е баш плат върху дъската ) и после тапицирана :).
Бтв.. имам едно тепихче/филц което така заспива на интериора ( не знам кой точно се води ) на Г3 че не е истина ;).. все едно всичко е комплект от Волфсбург.
Ако искаш ела днес на срещата при НИЦ и ще ти покажа за какво говоря.

Елипсите и без усилвател ще ти свършат работа стига да им се отрежат ниските ( така и така събуфърът ще свири ниските ).
Понеже Г3 има говорители ( или поне ниши за тях ) във вратите, ако искаш можеше да вземеш 4-канален усилвател с който да храниш съба и елипсите, а с хед юнита - говорителите по вратите ( и таблото ).

За монтаж - Хендикам ти каза :deal - свиркаш и идва ФауВе имърджанси оудио юнит и след час вече новият оркестър свири :Mr Green Fun

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Нед 24 сеп 2006 7:08

айде бе Muncho, от кога те чаках и ти да пишеш в тази тема. ако иска колегата ще монтираме всичко, ама не беше за 1 час, а за 1 и 15 минути.

Потребителски аватар
nickybg87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickybg87 » Нед 24 сеп 2006 9:07

Muncho написа:За усилвател - слагай Тъндър - точно това което търсиш - най-доброто съотношение цена/качество/мощност.

Аз лично съм фен на Херц ( за събуфър говоря ), но паяниърчето също мисля че ще ти свърши добра работа. За кутийка - свиркай, ще ти я направя като купешка :) - тапицерийка, ватичка, 18+мм ПДЧ, винтови клеми, с размери по багажника. Така ако ще искаш яко думкане значи ще гоним пик над 40 херца, което ще рече 50-на литра ( по спомени поне толкова е за 300ес на Херц ), бас рефлекс кутия.
Ако искаш може и една коричка да ти спретна - дебелина по желание, подплатена с нещо мекичко ( да не е баш плат върху дъската ) и после тапицирана :).
Бтв.. имам едно тепихче/филц което така заспива на интериора ( не знам кой точно се води ) на Г3 че не е истина ;).. все едно всичко е комплект от Волфсбург.
Ако искаш ела днес на срещата при НИЦ и ще ти покажа за какво говоря.

Елипсите и без усилвател ще ти свършат работа стига да им се отрежат ниските ( така и така събуфърът ще свири ниските ).
Понеже Г3 има говорители ( или поне ниши за тях ) във вратите, ако искаш можеше да вземеш 4-канален усилвател с който да храниш съба и елипсите, а с хед юнита - говорителите по вратите ( и таблото ).

За монтаж - Хендикам ти каза :deal - свиркаш и идва ФауВе имърджанси оудио юнит и след час вече новият оркестър свири :Mr Green Fun

Евалата братле, къде каза е тази среща днес и от колко часа?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Нед 24 сеп 2006 9:32

срещата е днес 24.09. от 17 часа пред входа на национално историческия мизей, това е резиденцията в Бояна.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 24 сеп 2006 9:47

значи за да ти стане квалитетна музиката следва да съблюдаваш някои правила:
горе в таблото тия говорители да ги смоташ, и да сложиш на тяхно място пищялки.
във вратите отпред да бутнеш едни качествени говорители (де факто 80% от звука следва да идва от тях)
отзад не е нужно да са елипси, а някакви кръгли (те дават само "съраунд" ефект), и една не особенно масивна туба в багажника (чети темата "приказката за 1001 ват" на Ваското1)
така, ако всичко е настроено като хората и ако плейъра е свестен може да се разминеш само с един малък усилвател за тубата и един малък за останалите говорители.
това е ако искаш звука да е разпределен правилно де. ако искаш просто децибели е друга бира.
аудиофилите препоръчват да не се използват коаксиални (многолентови) говорители.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”