Малко помощ с един бъдещ проект...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
[MuTaKa]
Автомобил:
Двигател:

Малко помощ с един бъдещ проект...

Мнениеот [MuTaKa] » Пет 07 авг 2009 10:42

Здравейте!
Поради кризата се наложи да си продам возилото , но се очаква към нова година да се сдобия с нова количка и ми се иска да направя едно скромно проектче.Сега не мога да определя дали , ще е SPL или SQ , затова нека кажат по вещите в бранша.
За сега имам един суб Pionner 3001D4 , купен от форума , за съжаление все още не съм го пробвал дали бачка , пак поради липсата на финанси и закопуването на усилвател.Но съм 90% сигурен че работи добре :)
Планувал съм за този суб , по препоръка и на предишния собственик на суба да взема усилвател Kenwood 9104D.Имам наличен един Phoenix Gold 180.2 от предишната кола , който мисля да е за среди.
Та да дойдем най-после на въпроса ми...Какви среди и високи трябва да сложа за да догонвам баса който ще е отзад.Да наистина ме радва наситена басс честота , но определено ми се вижда малко безвкусово от цялата песен да се чува само бучене и бумтене.Не ме разбирайте погрешно , аз съм напълно начинаещ и има доста да уча , но съм виждал и чувал такава музика , когато удари баса почти не се чуват средите и високите честоти и определено останах с лошо впечетление... :roll: Също така приемам и препоръки , ако този усилвател (Phoenixa) не е подходящ за бъдещите среди , да кажете някой който би свършил работа...
Също ме интересува и CD като модел който да подхожда на конфигурацията...

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко помощ с един бъдещ проект...

Мнениеот rollin » Пет 07 авг 2009 21:31

Тръгваш по нашите пътеки колега :D
Значи с тоя говорител направо отписвай SQ-то...
Кенууда който ти са го предложили като усилвател за Пайнера не е зле, но за тези пари има и каде каде по-добри, понеже аз съм го имал тоя усилвател и като го замерих не изкара това което му даваха за RMS от производитела... ако не се лъжа на 2ома даде 600вата, а на 1ом 520 вата...
Значи за да не се чува само бас ти трябват мощни среди които също да хващат и по вискочкия бас... нещо общо м-ду мид баси и среди.... идеалните и не скъпи за тази цел са Еминенс Алфа 6... обаче нали се сещаш, че било брекалено добре за да е истина...
Въпросните говорители струват в момента ако не се лъжа по 64лв броя... те задължително се захранват с усилвател, но проблема е там, че са 8омови... което ще рече, че на 8ома усилватела не е толкова мощен, а за да свирят наравно с баса трябва силен усилвател за Еминенсите...
Единия вариант е да се сложат по два на врата(те са 6инчови) или с филтри да се побутне съпротивлението(едва ли ще падне под 6ома) и с по-силно усилвателче да засвирят как трябва..
Обаче за да засвирят как трябва им трябва обем или така наречените "джобове".... те също струват пари, ако не си ги направиш сам разбира се...
Иначе самите Еминенси свирят много добре, но няма смисъл да се напъват под 80 херца...
Слагат се и едни хубави високи(вече въпрос на вкус) също на отливките и всичко си идва на мястото... вече няма да има заглушаване на сревите от НЧ...
Що се отнася до плейъра, той поне трябва да има контрол на SUB и настройка на LPF.... за момента най на далавера е Pioneer DEH-50UB който струва 242лв

оффф поомръзна ми да пиша... като купиш колата ще говорим отново :wink:

[MuTaKa]
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот [MuTaKa] » Съб 08 авг 2009 13:02

Благодаря за изчерпателното мнение :Mr Green Fun ... Гледах този Kenwood в ebay за 158 Долара...Свързах се с една фирма която прави доставка от такива сайтове и ощо ми излиза към 230.91$+5$/кг...Щом казваш за усилвателя , че "куца" , кажи ми нещо по - добро за тези парички ... говорим за Kenwood-а че е чисто нов и с гаранция :lol: mhihi

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Съб 08 авг 2009 13:16

[MuTaKa] написа:Благодаря за изчерпателното мнение :Mr Green Fun ... Гледах този Kenwood в ebay за 158 Долара...Свързах се с една фирма която прави доставка от такива сайтове и ощо ми излиза към 230.91$+5$/кг...Щом казваш за усилвателя , че "куца" , кажи ми нещо по - добро за тези парички ... говорим за Kenwood-а че е чисто нов и с гаранция :lol: mhihi

гаранцията знаеш ли каде е?... то ако се развали ще ти излезе по на далавера да си поръчаш нов отколкото да пращаш тоя за ремонт...
Щом не приемаш съвети, каквото си харесаш това слагай :wink:

[MuTaKa]
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот [MuTaKa] » Съб 08 авг 2009 21:47

Не си ме разбрал правилно , аз съвети приемам , не случайно съм пуснал тази тема ,за да не си патя ПАК ... тъй като вече направих някои грешки , но човек се учи именно от тях...С уважение бих приел твоето предложение...В момента не съм в позия на човек който да отхвърля мнение/я на хора с опит...все още съм доста бос в областа на аудио обурудването ... така че бих искал , стига да е възможно да чуя твоето и разбирасе още мнения по темата ...
Благодаря предварително :да:

[MuTaKa]
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот [MuTaKa] » Пон 17 авг 2009 19:35

Някой да има предложения ? :heeeavy metal :bounce :005:

[MuTaKa]
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот [MuTaKa] » Пет 11 сеп 2009 21:00

Сега видях една обява за Audio System F2-500 и мисля че може да го захрани...уж изкарвал 1250 в РМС на 2 ома...Искам мнение на малко по-запознат в бранша ...
Благодаря предварително....

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Съб 12 сеп 2009 3:21

[MuTaKa] написа:Сега видях една обява за Audio System F2-500 и мисля че може да го захрани...уж изкарвал 1250 в РМС на 2 ома...Искам мнение на малко по-запознат в бранша ...
Благодаря предварително....

Бягай на далече от Аудиосистем !
Нямат нищо общо реалните ватове с тове дето им е написано!
Има каде каде по добри усилватели за същите или дори по малко пари

[MuTaKa]
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот [MuTaKa] » Нед 13 сеп 2009 21:43

Мен ти ми беше препоръчал един амп...обаче изкарва мощност на 1 ом , която може да изкара макса на говорителя , а самия говорител е направен да свири на 2 ома ... Искам да избера най-подходящия амп , щото веднаж сгреших и съжалявах доста с грешния подбор на марките ...

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Нед 13 сеп 2009 21:48

какъв ти е говоритела за който се търси амп?

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Нед 13 сеп 2009 21:51

rollin написа:какъв ти е говоритела за който се търси амп?

[MuTaKa] написа:...За сега имам един суб Pionner 3001D4 ...

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Нед 13 сеп 2009 22:38

misho_golfa написа:
rollin написа:какъв ти е говоритела за който се търси амп?

[MuTaKa] написа:...За сега имам един суб Pionner 3001D4 ...

мда това го знам ама викам да не го е сменил...
Ето този усилвател ти трябва...
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
доста по мощен е от Кенууда понеже имах такъв и на 2ома не минава 600вата(за Кенууда говоря) и не е от най стабилните на 1ом
А по нататък ако решиш да смениш баса ще имаш стабилен на 1ом усилвател с подобаваща мощност

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Нед 13 сеп 2009 22:42

rollin написа:...

Цена, характеристики, от каде може да се вземе, че ми стана интересно. Можв и на ЛС.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Нед 13 сеп 2009 23:01

misho_golfa написа:

Цена, характеристики, от каде може да се вземе, че ми стана интересно. Можв и на ЛС.

Усилватела свири адски приятно и мека за разлика от много други маркови такива...
Има изключително много настройки(даже до сега не бях виждал усилвател с толкова корекции)
предпазителите му са 4х30А
има си в комплекта жично дистанционно
Ето и най важната част:
1х350 вата РМС на 4 ома
1х620 вата РМС на 2 ома
1х1150 вата РМС на 1 ом
Просто за тези пари няма равен в никакво отношение!
има и опцията 2в1...демек вързват се два такива и мощността се удвоява... също едно много голямо предимство пред останалите

останалото на ЛС да няма наказания пак, че ми омръзна вече.... :beat_butt2 :Mr Green Fun

[MuTaKa]
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот [MuTaKa] » Вто 15 сеп 2009 22:21

1х620 вата РМС на 2 ома
1х1150 вата РМС на 1 ом
Просто за тези пари няма равен в никакво отношение!
има и опцията 2в1...демек вързват се два такива и мощността се удвоява... също едно много голямо предимство пред останалите[/quote][/quote]

1х620 вата РМС на 2 ома,а аз търся нещо над това ... а сега за усилвателя който препоръчваш , изобщо не се съмнявам , че е на ниво ... и парите определено не са много , но при положение че го взема има ли как да направя говорителя 3001д4 да 1 ом да бачка че да се припокриват ватвете?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”