Въпрос за колони на Голф 4?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
sib3k
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за колони на Голф 4?

Мнениеот sib3k » Пет 13 май 2011 0:49

Здравейте колеги четох по моя въпрос доста проблема е следния реших да си сложа колонки и на задните врати защото нямам такива че искам от вас съвет чух че е добре да мина по моргите да питам за оригинални но ми харесаха и тези : http://www.technopolis.bg/b2c/details/b ... TZ-DCX-100 но не съм сигурен дали бяха точно тези пишеше 60w но това 60 w за двете ли се отнася или по отделно защото в нета има и тези http://www.technopolis.bg/b2c/details/b ... TZ-DCX-165 и повече маи на тях ми приличат.Моля ви за някакво мнение от вас.А и другото не ми се реже кората но скоро и бас може да сложа добре ли ще е баса с 4 колони на вратите или ще е слабо ако няма колони и на кората ?

Потребителски аватар
_Rosso_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за колони на Голф 4?

Мнениеот _Rosso_ » Пет 13 май 2011 2:31

Аздрасти , на старата кола имах 2000 вата музика
Четирите говорителя по вратите фабрични , четири елипси на HERTZ по 100w на задната кора , един говорител 12 инчов SONY Xpolde 1600w също на задната кора между елипсите . А в багажника този JBL
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=46&t=265264

. Занимавал съм се доста с подбиране на говорители усилватели настройки и тн.

Това дали ще са ти достатачни говорителите в купето , зависи изцяло от това колко ще ти бъде силна бас касата . Ако е прекалено силна , ще заглушава определено говорителите в купето .

--Оптималния варянт е бас каса в багажника (хечбеците са идеални за бас каса)
Една или два хубави мощни говорителя на кората които ще ти вадят среди ( които задължително трябва да бъдат

--затворени отдолу защото иначе налягането от бас касата в багажника ще влияе върху мембраните и ще изкривява звука или ще ги изгърмиш) .

--А говорителите които са в купето ги настройваш предимно да ти вадят високите честоти .

Това е нещо като оптимален варянт . Разбира се това е изцяло мое мнение , предполагам всеки си има негово и ще има още доста след мен . И най важното е ти какво искаш да постигнеш , какъв тип музика .

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 13 май 2011 10:57

_Rosso_ написа:Аздрасти , на старата кола имах 2000 вата музика

:063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063:

И да не съм голословен. За да имаш 2000W изходна мощност и да си с усилватели клас D, които докарват 80% КПД С една проста сметка се получава консумираната мощност - 2000/0,8=2500W това при 14,4V захранващо напрежение:
2500/14,4=173,6A. Ако ми кажеш как и с колко алтернатора си извадил 173.6 ампера ще ти кажа евала.

Сега по темата. Колегата иска да си сложи говорители на задните врати, а там оригинално се слага така наречената компонентна система. Басчето се монтира долу където му е мястото а пищялката пред лостчето за отваряне на вратата. Пример за за хубави и евтини компонентни системи съм давал много пъти ама ще се постотня:
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dsk-165
http://aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-k6

Потребителски аватар
sib3k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sib3k » Пет 13 май 2011 22:39

Много ви благодаря за бързите отговори колеги но на мен главно ми трябва мнение за тези говорители които съм показал ? От колегата Ради разбирам че не са мн удачни защото шищялките са към самите колони ?

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Пет 13 май 2011 23:10

Ами и на мен не ми вдъхват доверие. Общо взето на теб ти трябват говорители подобни на оригиналните, а тези които си показъл няма да станат особенно първите(малки са). На теб ти трябват плитки говорители и да не са силни защото предполагам ще са включени само с CD-то. Тези които ти е показал колегата "radi_nrj" мисля че ще паснат,но пак трябва да им се види дълбочината и ширината за да не опират. Инъче съм с двете ръце за DLS имал съм такава компонентна система, малко по висок клас но и нямат равни (нищо че са грознички).Също така трябва да се повдигнат самите говорители с пласмасови подложки както са оригиналните и да се уплътнят хубаво. Аз съм си с оригиналната музика + едно 10 инчово басче и свири доста чисто с меки баси и без да заглушава средите и да криви и съм доволен. Не ми се прави вече сватба в колата. mhihi

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”