Бас - http://www.thunder.bg/product_info.php? ... cts_id=251
Събирам всякакви мнения,препоръки,градивни критики и т.н., и т.н.
В случая басчето бива ли го,някой да има преки наблюдения и като цяло този усилвател ще го бъде ли с този говорител

radi_nrj написа:До сега, че съм видял нещо от тая марка дето да го бива.
Antonio87 написа:radi_nrj написа:До сега, че съм видял нещо от тая марка дето да го бива.
колега не говори глупости ела седни в моя пасатко и ще чуеш за каква музика иде реч,и тогава ще говорим е вярно че само усилвателя ми е тази марка ама то е най-важното
IvailoOo написа:Имам преки наблюдения върху такъв бас,но 12-ка.Добре се чува,но смятам да карам дълго време с тази музика затова radi_nrj ,я сподели към коя марка да се насоча...и по спец. към кой модел,но в ценови диапазон... 100-200лв . Няма значение 12' или 15',със или без кутия
radi_nrj написа:Antonio87 написа:radi_nrj написа:До сега, че съм видял нещо от тая марка дето да го бива.
колега не говори глупости ела седни в моя пасатко и ще чуеш за каква музика иде реч,и тогава ще говорим е вярно че само усилвателя ми е тази марка ама то е най-важното
Аз такива толкова съм инсталирал, че ти е бедна фантазията. Свирят "мътно", баса е бучащ и много други неща, които най-вероятно не разбираш. За вдигане на джангър става ама за свирене не.IvailoOo написа:Имам преки наблюдения върху такъв бас,но 12-ка.Добре се чува,но смятам да карам дълго време с тази музика затова radi_nrj ,я сподели към коя марка да се насоча...и по спец. към кой модел,но в ценови диапазон... 100-200лв . Няма значение 12' или 15',със или без кутия
100-200лв за говорител или и усилвател?
Antonio87 написа:е моля ти се колега направил съм си поръчкова бас каса специално за този говорител и за другите два и ако се качиш да чуеш ще видиш че не е джангър а си е качествена музика но незнам дали си видял че моя усилвател не е като на колегата които иска да си купи а е TCA-4090 музиката са ми я виждали хора които се занимават само с това и са останали много доволни от качеството,все пак колата ми е комби не се заяждам просто ти казвам какво са ми казвали и компетентни лица
andro_ написа:Напълно разбирам хората, които си купуват Thunder усилватели. Големите магазини зареждат с техни артикули, заради цената. Това, което гледа начинаещият човек е мощността и цената и дотам.
И си казва - "защо да давам ххх пари за това, след като това е същото, че и по-добро?".
Да, ама не. Мощността не е всичко. Елементите, които са ползвани вътре в усилвателя са с големи толеранси, оттам и лошия звук. Поне на слух ми се струва, че тези усилватели имат нисък damping фактор (не "държат" говорителя "здраво"). Като се съчетаят с нисък клас бас и картинката е пълна - тотална мазаница в честотите. Както каза radi_nrj бучи там нещо и така. Обикновено хората не знаят и как да си настроят gain-a на усилвателя, мислейки, че е просто някакво volume. Това, съчетано с clipping води до изгорели говорители, които изгарят не от "голямата мощност", а от лоша настройка.
Трябва човек да преслуша поне няколко системи и да си избере подходящото за него самия.
Все пак важното за една система е да радва собственика си.
Но в момента, в който смените усилвател Тъндър, с някой по-добър веднага си проличава разликата.
За говорителите им нищо не мога да кажа, не съм имал и не коментирам.
Ако сега започвам да си правя някаква система в колата и започвам с бас и усилвател, аз бих взел Hertz ES300 и усилвател за него от рода на Pioneer 5400T или подобен на Kenwood, клас AB.
Или пък Pioneer 12 инча бас - от новите им модели 309 и пак някакъв подходящ усилвател за тях.
Проблемът е цената, частично решение е втората употреба, но трябва да се внимава да не се купи нещо, което е дефектирало, без продавачът да ни е казал за дефекта.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 16 госта