Thunder TR-15B + Thunder TCA-2135 ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Thunder TR-15B + Thunder TCA-2135 ?

Мнениеот IvailoOo » Пет 22 апр 2011 17:53

Амп - http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=337
Бас - http://www.thunder.bg/product_info.php? ... cts_id=251

Събирам всякакви мнения,препоръки,градивни критики и т.н., и т.н.
В случая басчето бива ли го,някой да има преки наблюдения и като цяло този усилвател ще го бъде ли с този говорител :?: :roll:

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Re: Thunder TR-15B + Thunder TCA-2135 ?

Мнениеот Antonio87 » Пет 22 апр 2011 18:11

колега според мен е добра комбинация ако ще захранваш само баса не ти трябва повече от двуканален усилвател,ако имаш и други колкони за захранване ти трябва 4-канален ако искаш виж в гаража ми на модификацийте и виж с какъв усилвател какви колони храня,направо ще ти паднат пломбите :Mr Green Fun :beer

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Пет 22 апр 2011 18:20

Този усилвател смятам да ми е само за баса. Иначе имам от старата един блаупункт ,който като оправя ще върза към тонколоните във вратите...или ако не се наканя ще има сложа по един филтър и това ще е :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 22 апр 2011 19:18

До сега, че съм видял нещо от тая марка дето да го бива.

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Пет 22 апр 2011 19:48

radi_nrj написа:До сега, че съм видял нещо от тая марка дето да го бива.

колега не говори глупости ела седни в моя пасатко и ще чуеш за каква музика иде реч,и тогава ще говорим е вярно че само усилвателя ми е тази марка ама то е най-важното :beer

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Пет 22 апр 2011 19:57

Имам преки наблюдения върху такъв бас,но 12-ка.Добре се чува,но смятам да карам дълго време с тази музика затова radi_nrj ,я сподели към коя марка да се насоча...и по спец. към кой модел,но в ценови диапазон... 100-200лв . Няма значение 12' или 15',със или без кутия :beer

savage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот savage » Пет 22 апр 2011 20:39

Баса е много добър за парите си
С усилватела внимавай, не се увличай с усилването, виждал съм избит бас с 2125

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пет 22 апр 2011 21:01

Колега само да вметна гледам че също така търсиш и само говорител може и без каса та ако вземеш само бас недеи да си сглобяваш сам касата (освен ако не си на ти с материала) че е от огромно значение касата.А тази туба кояот си харесал малко или много хората проектирали касата са я направили специално за този говорител за да звучи качествено

П.П. Подкрепям те напълно за избора ти за тази цена според мен си заслужава.Наясно си че не е наи качествената марка но все пак за тези пари качеството е супер(чувал съм такава туба доста добре беше)
И наи вече съм на мнение че като се купува аудио техника всичко трябва да е на една марка както ти си се ориентирал.Все си мисля че производителите са си проектирали продуктите така че тази туба захранена със същата марка усилвател да звучат добре

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Пет 22 апр 2011 21:05

Просто идея нямаш колко ми е ясно че за 100 кинта и дума не може да става за хубав говорител. И то 15' :screwy :D Иначе не ми се занимава аз да си правя кутията. Свърших материалите,понеже ги използвах за стария бокс,а и ми излиза по-скъпо като си я правя сам. Мерсиии много за мненията... Колебаех се ,но вече мисля когато съм свободен да отида да напазаряя :012: :) :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 22 апр 2011 21:28

Antonio87 написа:

колега не говори глупости ела седни в моя пасатко и ще чуеш за каква музика иде реч,и тогава ще говорим е вярно че само усилвателя ми е тази марка ама то е най-важното :beer

Аз такива толкова съм инсталирал, че ти е бедна фантазията. Свирят "мътно", баса е бучащ и много други неща, които най-вероятно не разбираш. За вдигане на джангър става ама за свирене не.

IvailoOo написа:Имам преки наблюдения върху такъв бас,но 12-ка.Добре се чува,но смятам да карам дълго време с тази музика затова radi_nrj ,я сподели към коя марка да се насоча...и по спец. към кой модел,но в ценови диапазон... 100-200лв . Няма значение 12' или 15',със или без кутия :beer

100-200лв за говорител или и усилвател?

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Пет 22 апр 2011 22:08

radi_nrj написа:
Antonio87 написа:

Аз такива толкова съм инсталирал, че ти е бедна фантазията. Свирят "мътно", баса е бучащ и много други неща, които най-вероятно не разбираш. За вдигане на джангър става ама за свирене не.

IvailoOo написа:Имам преки наблюдения върху такъв бас,но 12-ка.Добре се чува,но смятам да карам дълго време с тази музика затова radi_nrj ,я сподели към коя марка да се насоча...и по спец. към кой модел,но в ценови диапазон... 100-200лв . Няма значение 12' или 15',със или без кутия :beer

100-200лв за говорител или и усилвател?

е моля ти се колега направил съм си поръчкова бас каса специално за този говорител и за другите два и ако се качиш да чуеш ще видиш че не е джангър а си е качествена музика но незнам дали си видял че моя усилвател не е като на колегата които иска да си купи а е TCA-4090 музиката са ми я виждали хора които се занимават само с това и са останали много доволни от качеството,все пак колата ми е комби не се заяждам просто ти казвам какво са ми казвали и компетентни лица :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 23 апр 2011 10:11

Antonio87 написа:е моля ти се колега направил съм си поръчкова бас каса специално за този говорител и за другите два и ако се качиш да чуеш ще видиш че не е джангър а си е качествена музика но незнам дали си видял че моя усилвател не е като на колегата които иска да си купи а е TCA-4090 музиката са ми я виждали хора които се занимават само с това и са останали много доволни от качеството,все пак колата ми е комби не се заяждам просто ти казвам какво са ми казвали и компетентни лица :beer

Като ти гледам гаража басовия ти говорител е JBL, а не 15-ка "Дръндър". Колкото до усилвателите са като правени в час по трудово обучение и освен със сила с нищо друго не впечатляват. На 1000% бих избрал читав усилвател 2-ра ръка пред нов Тъндър.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 23 апр 2011 11:33

Напълно разбирам хората, които си купуват Thunder усилватели. Големите магазини зареждат с техни артикули, заради цената. Това, което гледа начинаещият човек е мощността и цената и дотам.
И си казва - "защо да давам ххх пари за това, след като това е същото, че и по-добро?".
Да, ама не. Мощността не е всичко. Елементите, които са ползвани вътре в усилвателя са с големи толеранси, оттам и лошия звук. Поне на слух ми се струва, че тези усилватели имат нисък damping фактор (не "държат" говорителя "здраво" :D ). Като се съчетаят с нисък клас бас и картинката е пълна - тотална мазаница в честотите. Както каза radi_nrj бучи там нещо и така. Обикновено хората не знаят и как да си настроят gain-a на усилвателя, мислейки, че е просто някакво volume. Това, съчетано с clipping води до изгорели говорители, които изгарят не от "голямата мощност", а от лоша настройка.
Трябва човек да преслуша поне няколко системи и да си избере подходящото за него самия.
Все пак важното за една система е да радва собственика си.
Но в момента, в който смените усилвател Тъндър, с някой по-добър веднага си проличава разликата.
За говорителите им нищо не мога да кажа, не съм имал и не коментирам.
Ако сега започвам да си правя някаква система в колата и започвам с бас и усилвател, аз бих взел Hertz ES300 и усилвател за него от рода на Pioneer 5400T или подобен на Kenwood, клас AB.
Или пък Pioneer 12 инча бас - от новите им модели 309 и пак някакъв подходящ усилвател за тях.
Проблемът е цената, частично решение е втората употреба, но трябва да се внимава да не се купи нещо, което е дефектирало, без продавачът да ни е казал за дефекта.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 23 апр 2011 13:45

andro_ написа:Напълно разбирам хората, които си купуват Thunder усилватели. Големите магазини зареждат с техни артикули, заради цената. Това, което гледа начинаещият човек е мощността и цената и дотам.
И си казва - "защо да давам ххх пари за това, след като това е същото, че и по-добро?".
Да, ама не. Мощността не е всичко. Елементите, които са ползвани вътре в усилвателя са с големи толеранси, оттам и лошия звук. Поне на слух ми се струва, че тези усилватели имат нисък damping фактор (не "държат" говорителя "здраво" :D ). Като се съчетаят с нисък клас бас и картинката е пълна - тотална мазаница в честотите. Както каза radi_nrj бучи там нещо и така. Обикновено хората не знаят и как да си настроят gain-a на усилвателя, мислейки, че е просто някакво volume. Това, съчетано с clipping води до изгорели говорители, които изгарят не от "голямата мощност", а от лоша настройка.
Трябва човек да преслуша поне няколко системи и да си избере подходящото за него самия.
Все пак важното за една система е да радва собственика си.
Но в момента, в който смените усилвател Тъндър, с някой по-добър веднага си проличава разликата.
За говорителите им нищо не мога да кажа, не съм имал и не коментирам.
Ако сега започвам да си правя някаква система в колата и започвам с бас и усилвател, аз бих взел Hertz ES300 и усилвател за него от рода на Pioneer 5400T или подобен на Kenwood, клас AB.
Или пък Pioneer 12 инча бас - от новите им модели 309 и пак някакъв подходящ усилвател за тях.
Проблемът е цената, частично решение е втората употреба, но трябва да се внимава да не се купи нещо, което е дефектирало, без продавачът да ни е казал за дефекта.

:bowdown :bowdown :bowdown
Вече няма нерви да пиша такива подробни обяснения, че ми се "изписа писалото" :D . На тема Тъндър сигурно има 50 страници изписано ама никой не еб@в@ да ползва търсачката. И всеки, който си е купил такъв усилвател, говорител, тон колона или плеър си го хвали предимно поради слаб слушателки опит.

Потребителски аватар
krismars
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krismars » Нед 24 апр 2011 11:30

За съб аз бих заложил на това, ако имах финансите: Цък
Иначе има и малко по-бюджетен вариант с 10" за 135лв. Като цена/качество съм останал с впечетление, че Граунд Зеро са доста добри и всичко, което съм изчел за тях е било хвалебствено.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”