питане за съвет отностно музика

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

питане за съвет отностно музика

Мнениеот borislav_mladenov » Чет 26 май 2011 14:12

Здравейте колеги..карам Пасат Б5 и имам следното CD в колата и следните неща в багажника eusa ....
Знам, че не са от най-читавите и че дори не са от добрите или поне така съм срещал мнения във форума.
Искам да се посъветвам понеже ми омразна вече в багажника от разтурациите и съм намислил да си купя две хубави елипси да си сложа на задната кора. Така ще имам и повече место в багажника де. Е не че е някакъф малак багажник, но на моменти ми се налага да търся повече пространство.
Въпросът ми е какъв ще е съвета? Да си оставя само усилвателя и да свържа двете добри елипси към двата му канала или да махна всичко и да си свържа елипсите направо към каналите на CD-то? :shock Като мисля ако стане така да изключа говорителите, които са на задните врати и в задния канал да свържа новите, които ще съм сложил на кората отзад?
Аз мисля че CD-то ще се справи да ги захрани и да изкара добър звук.. ?
Благодаря предварително 8)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: питане за съвет отностно музика

Мнениеот andro_ » Съб 28 май 2011 21:12

borislav_mladenov написа:...
Въпросът ми е какъв ще е съвета? Да си оставя само усилвателя и да свържа двете добри елипси към двата му канала...

:да:

Потребителски аватар
borislav_mladenov

Мнениеот borislav_mladenov » Нед 29 май 2011 20:21

съгласен съм с мнението :) и аз на там клоня :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 29 май 2011 20:48

Когато говорителите за захранвани от външен усилвател, а не от вградения в източника резултатът е по-добър. Говорителите няма да ти кривят, както биха го правили само на cd.
Усилвателят си има своите недостатъци, но ако го настроиш правилно би трябвало да се представи що-годе добре. Под "правилно" имам предвид да съобразиш gain-а му правилно с cd-то. Как да го направиш - усилваш cd-то две-три степени преди максимума му, постепенно въртиш gain-a,докато чуеш кривене от говорителите, после намаляваш малко и ако няма вече кривене си готов. :)
Друг по-лесен начин е да разбереш колко V ти е максималното напрежение на изходите на цеде-то и ако усилвателя има разграфени волтове на gain-a да го поставиш на толкова, колкото дават изходите от цеде-то. Обикновено този метод е по-неточен, но за начинаещи е по-лесен.

Потребителски аватар
borislav_mladenov

Мнениеот borislav_mladenov » Нед 29 май 2011 20:56

еми тогава рещено е :) подобието ми на БАС Туба в багажника се продава вече :) :) :) И ако е възможно да препоръчаш някой колонки до 100тина лева...може и малко повечко :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 29 май 2011 21:08

Относно говорители...не знам какво точно да те посъветвам.
Ако държиш на размер 6х9 (елипси) - погледни Hertz ECX 690.
Около 170 лв са, но пък не са от най-ниския клас.
Ако не ти се харчат толкова пари вземи по-евтиният модел - Hertz DCX 690.
Ако искаш Pioneer тези - Pioneer TS-E6902i. По-евтината им серия А на мен не ми харесва особено много, най-вече заради острите високи.
Погледни тези - Helix E 69 X Esprit, 50W са, ще се захранят по-лесно, но пък трябва да се внимаваш с усилването, за да не се повредят.
Погледни и тези - DLS 269 (не съм ги чувал).
Във всички случаи е най-добре да чуеш, преди да купиш. Може някои модели да ти харесат, а други не (да те съветват за говорители е малко като да ти кажат каква точно бира да избереш :D ). Във всички случаи говорителите имат първоначален период на разработване. Малко или повече им се променя звученето, в повечето случаи към по-добро.

Потребителски аватар
borislav_mladenov

Мнениеот borislav_mladenov » Нед 29 май 2011 21:23

Hertz DCX 690 ми допадна и като цена ;) Те дали пак ще удрят леко басче или то не се знае :)
Ок , колега благодаря ти много за съветите :) Сега ще изчакам да си продам бас-а и се насочвам към елипсите :) :) :)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 29 май 2011 21:26

Ако разбираш руски език или с помощта на някой он лайн преводач прочети това:
http://www.avtozvuk.com/az/2008/09/054-hertz.htm

Иначе бас ще има. Не като от субуфер, но колкото толкова.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”