Помощ относно аудио във Пасат Б5 3Б моля помогнете

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
c20xemotronic
Автомобил:
Двигател:

Помощ относно аудио във Пасат Б5 3Б моля помогнете

Мнениеот c20xemotronic » Пет 03 юни 2011 18:21

здравейте, имам горе посочения пасат Б5 , та интересува ме мнението ви относно слагането на бас каса отзад в багажника.Сложих си и туба и усилвател (сравнително добри) поне в други коли тези свирят доста добре , CD-то ми е ALPINE и не мисля че проблема е в него 2011 година е и то сравнително скъпо.Та проблема е че няма ефект от тези "подобрения" има го бученето но това е грозно и неприятно, така наречения "мек бас" го няма , възможно ли е да се оправи ако се пробие фуния във кората на колата , става дума НЕ за комби.. найстина се отчаях незнам защо не иска да свири :( :( моля помогнете

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Помощ относно аудио във Пасат Б5 3Б моля помогнете

Мнениеот donotdisturb » Пет 03 юни 2011 23:56

Колега първо се заиграй с настроиките на СД-то и при мен беше така но съм с паинер където има финни настроики и тнт . Пробвай да свалиш едната облегалка и виш дали ще ти хареса така , аз съм пробил 2 дупки там където е подлакатника на задната седалка и съм сложил 2 рефлектора . А попринцип това за мекия бас зависи от самия говорител , затова залагам на Pioneer :drunk

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 04 юни 2011 1:52

Като за начало, искам да поясня, че касите са за бира, а тубите - за бензин. mhihi
Sub-woofer е английския термин, с който се наричат специалните озвучителни тела (пасивни или с вграден усилвател), предназначени да възпроизвеждат най-ниските тонове от чуваемия спектър на звука - типично от 20Hz до 60Hz.
В българския език са възприети чуждиците "суб-уфер" или "суб-бас".
Употребата на Бас-Каса-Буфер-Луфер-Туба и други подобни глупости и техните производни дразни и моментално класира автора й в графа "неграмотни", а на такива рядко им се обръща внимание.
В твоя случай: не е толкова важна цената и годината на производство, колкото правилното разположение на озвучителните тела. След като си го затворил плътно в багажника, няма начин да е добре, ще чуваш само грохот, бумтене и лумкане, защото до теб достигат само вибрации, но не и звукови вълни.
Най-добре отиди в някоя фирма за Car Audio, ще ти направят безплатна консултация и в крайна сметка ще останеш доволен от резултата. :да:

Потребителски аватар
c20xemotronic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c20xemotronic » Съб 04 юни 2011 11:08

значи приемам забележката за името на тези продукти и благодаря за информацията която ми представихте , ще опитам и ще напиша какво се е получило :drunk
занете ли от къде мога да си набавя рефлектори , защото не ми е ясно какво точно представляват и какво да търся :?:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 04 юни 2011 17:54

c20xemotronic написа:занете ли от къде мога да си набавя рефлектори

Бас рефлектора в общия случай е тръба ама на теб за какво ти е? Иначе при седан звука от говорител в багажника да се вкара в купето е сложна задача. В тунинг форума има една интересна тема за субуфер с 6.5" говорител на Tang Band, който много дава за малките си размери. Един такъв с малко повече фантазия може да го монтираш и в подлакътника на задната седалка.
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=32&t=194009

Потребителски аватар
c20xemotronic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c20xemotronic » Нед 05 юни 2011 8:40

Ще помисля за варианта със 6.5" буферчр ама на мен са ми толкова колоните по 6.5" , и си мисля за 4 е такива http://www.aval-bg.com/car-audio/pionee ... -ts-a1703i според мен са добри а и на CD-то ми пише 4x50 доволен съм от звука в колата но искам малко повече..

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 05 юни 2011 11:07

Тия Пионерчета са изключително лош избор при твоя случай. Ако сложиш такива средите и високите ще ти слязат в краката, а ако решиш да ги комбинираш с оригиналните пишялки на колата ти казвам, че НЕ ТРЯБВА.

Купи си 2 чифта компонентни ситеми. Или като за начало само една, но по висок клас, която да монтираш отпред (все пак седиш отпред докато караш! Задните колони са за тези, които се возят отзад аз лично като се возя сам ги спирам).

На цената на 2 чифта Pioneer TS-A1703i, които си харесал може да вземеш един чифт от тези:
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-esk-165l
http://www.aval-bg.com/car-audio/ground-zero/govoriteli/ground-zero-gztc-165t
http://www.aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-b6a

Потребителски аватар
c20xemotronic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c20xemotronic » Пон 06 юни 2011 12:20

да ,но за да монтирам от този клас ще трябва усилвател,а аз целях точно това да се освободя от кабелите и усилвателя , CD-то ми е точно 4 по 50 затова се спрях на по слаби , но и това което предлагаш е вариант за обмисляне , благодаря ти

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 06 юни 2011 12:58

c20xemotronic написа: CD-то ми е точно 4 по 50 затова се спрях на по слаби

Не е проблем, че са по-мощни говорителите. Ето ти един по-евтин приличен вариант:
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... tz-dcx-165
Има ги и в Технополис.
Пищялката можеш да я свалиш (развива се) и да я сложиш горе на вратата. :да:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 06 юни 2011 13:20

c20xemotronic написа:защото не ми е ясно какво точно представляват и какво да търся :?:

Ето така изглецдат колега:
Изображение

Изображение

И предполагам, че ще можеш да си купиш в по-големите магазини за аудио, поне избор на размери ще има. Вярно, малко сме попрецакани със седаните в сравнение с хечбеците... :banghead: Чак да пробиваш кората недей, имаш ли колони на нея? Всмисъл да ги премахнеш и да отвориш "въздушния поток" от багажника към купето. Последно, че се обърках - искаш да подобриш сегашото звучене на елементите, които имаш или искаш мнение какви да купиш?

Потребителски аватар
c20xemotronic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c20xemotronic » Пон 06 юни 2011 13:53

нямам говорители на кората(не бих го причинил на колата) , а и се отказах от музиката в багажника , ще си сменя оригиналните говорители с по добри и това ще е. Тази кола има страхотна оригинална музика а аз искам да е малко по силна. благодаря за помоща :)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 06 юни 2011 13:55

c20xemotronic написа:да ,но за да монтирам от този клас ще трябва усилвател,а аз целях точно това да се освободя от кабелите и усилвателя , CD-то ми е точно 4 по 50 затова се спрях на по слаби , но и това което предлагаш е вариант за обмисляне , благодаря ти

ЦД-то ти всъщност е не повече от 4х22W. На моето пише 4х45, но реално вади 4х16W, въпреки това с него храня:
Едни такива:http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-esk-165
И едни такива:http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-ecx-165

Но ако мислиш да оставаш само на плеър ти препоръчвам един от тези варианти:
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dsk-165
http://aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-k6

Варианта за разглобяването на коаксиалните става ама за препоръчване е на мястото на пищялката да се монтира или фазов палец или да им измислиш капачки.

Потребителски аватар
c20xemotronic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c20xemotronic » Пет 10 юни 2011 14:36

Hertz DSK-165 станаха при мен страхотно, и пищялките си застанаха на място,малко удебелини със тиксо ,но като цяло са като оригинални . имах проблем със една гума на кората която уплътнява говорителя (отрязах я) но сега свири доста чисто

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Сря 15 юни 2011 15:35

Сменил съм всичко озвучително в колата успях да докарам перфектен звук на пасажерите но и и не съм целял да се чува отвън.Кутията с баса съм я обърнал към облегалката на задната седалка ударът на баса е в задният подлакътник там си поиграх с вратичките на подлакътникът и махнах ски сакът в колата чува се перфектно.И изрязах три рефлектора на кората прецених че са ми нужни и наистина така беше.Защото седанът е затворена кола,както багажник така и кокпит.Вече зависи от измерванията на кубатурата на купето,багажникът и кубатурата на кутията за да постигна всичко ми отне 20 дни.Но вече един колега ти показа един начин поиграй си с настройките на стъпалото т.е. усилвателят и настройките на плеъра.Поздрави от Русемако има нещо пиши ще помагаме хора сме.

Потребителски аватар
c20xemotronic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c20xemotronic » Пет 17 юни 2011 11:56

благодаря за съветите които ми даде и за предложената помощ , но засега ще сменя само оригиналните говорители със Hertz-ки и после ще реша , но засега мисля спортно окачване и джанти :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”