Navigation :)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
100qn40
Автомобил:
Двигател:

Navigation :)

Мнениеот 100qn40 » Вто 01 мар 2011 0:22

Здравейте колеги :) Значи преди около 1 седмица едни близки си купиха VW Голф 4 с заводската навигация (голямата). Много ми хареса като ми е показаха как пасва в колата и всичко друго. Порових се в настройките и видях, че от AUX-a може да възпроизвежда Аудио+Видео. Интересува ме как става точно. Никъде не се вижда такава AUX букса може би е отзад или как е възможно да се гледат клипове на нея. Един познат ми каза, че трябвало да се купи специална букса, която струвала около 150 лева. Наистина ли е така? Който е наясно да разясни малко.
Благодаря предварително :)

sashot
Автомобил:
Двигател:

Re: Navigation :)

Мнениеот sashot » Вто 01 мар 2011 10:14

http://passat-b5.ru/showthread.php?t=146019 - ако се справяш с руския.

Потребителски аватар
100qn40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 100qn40 » Вто 01 мар 2011 13:04

Благодаря много колега само имам 1 въпрос. Човека, който е писал темата в руският сайт е свързвал с някъв плеяр със скард изход. Аз искам да си го вържа например с нормален преяър или пък с телефон. Тогава ще ми е нужна сиг. само една букса са SVIDEO или се бъркам. Това според мен, което ще ми трябва е
http://minidin10pin.narod.ru/price.html#203
Артикул: 203 miniDIN10pin на S-Video+mini jack

Ако имаш на представа, къде в България може да се купи такова нещо давай предложения.
Благодаря много! :)

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Сря 02 мар 2011 7:20

Нямам идея, съжалявам... Потърси в ebay.

Потребителски аватар
100qn40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 100qn40 » Сря 02 мар 2011 8:15

Сигурен съм, че някой във форума го е направил това до сега 100% Моля помогнете и кажете как сте го направили, четох че имало и някви блутут устройства, който вършели работа. Ще съм много доволен на всякаква информация благодаря Ви!

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Вто 05 апр 2011 17:55

колега днес обиколих всички ел магазини във Варна и никъде нямаше такава букса, затова преминах към побългарен вариант, бутнах си 3 пинчета буксата където са аудио сигналите и сега си слушам аипода в колата също мога да си свържа телефона и всякакви плеъри който са със стандартен 3,5мм аудио жак. heavy metal zork

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 05 апр 2011 23:23

Имам съмнение, че няма допълнителна опция за Aux-in на този тип навигация, така че кабел само няма да свърши работа. Варянтите са много като най-добрите може би са Solisto и XCarLink.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 06 апр 2011 15:32

dancing_niki написа:Имам съмнение, че няма допълнителна опция за Aux-in на този тип навигация, така че кабел само няма да свърши работа. Варянтите са много като най-добрите може би са Solisto и XCarLink.

Има aux(бялото квадратче), нещата които говориш се връзват на мястото на чейнджъра.
Изображение

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Сря 06 апр 2011 18:10

Колегата говори за AUX кабел, доколкото аз разбрах, затова казвам че няма такава опция. А устройствата които съм дал като имена се инициализират в навигацията като чейнджър.

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Сря 06 апр 2011 18:17

100qn40 написа:Благодаря много колега само имам 1 въпрос. Човека, който е писал темата в руският сайт е свързвал с някъв плеяр със скард изход. Аз искам да си го вържа например с нормален преяър или пък с телефон. Тогава ще ми е нужна сиг. само една букса са SVIDEO или се бъркам. Това според мен, което ще ми трябва е
http://minidin10pin.narod.ru/price.html#203
Артикул: 203 miniDIN10pin на S-Video+mini jack

Ако имаш на представа, къде в България може да се купи такова нещо давай предложения.
Благодаря много! :)

Този кабел е вид преходник доколкото си спомням.
Потърси в Аудио-Видео магазините и ако можеш им покажи снимката,че има бая видове :beer

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Сря 06 апр 2011 21:21

Колега преди няколко дни обиколих всички ел. и аудио видео магазини за да търся такава букса или кабел и навсякъде отговора беше един и същ "НЯМА" и ми обясниха че това е стандарт който несе поддържа и за 1-ви път чуват някой да търси притях такова нещо. :banghead:

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Сря 06 апр 2011 21:35

Търси такава навигация от някой на старо и му земи кабелчето :)
По-добър вариант не се сещам!

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Сря 06 апр 2011 23:02

Това се води 10 пинов мини дин конектор (10 pin mini DIN). Незнам колко лесно ще се намери ама... Гледайки следната схема може и има шанс да се подкара някакъв AUX:
Изображение
На пинове 1, 2 и 3 ако се вържат каналите с ширмовката... Друг варянт би бил ако се намери преходен кабел по другите части да подкараш и картина във RGB формат си става направо мултимедия. Този конектор по принцип е за ТВ тунер, но знам ли, може и друго да се подкара.

Потребителски аватар
100qn40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 100qn40 » Сря 06 апр 2011 23:51

Благодаря много. Аз имам СД чейнджър и ми е свързан с навигацията и работи без проблем. Но искам да си гледам примерно някакви клипове. Един човек ми казал, че се продавали такива кабели но били 150 лева. На мен ми се вижда много скъпо, точно поради това пуснах тема за да видя какво може да се направи и как вие сте се справили с този проблем

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Чет 07 апр 2011 9:12

dancing_niki написа:Колегата говори за AUX кабел, доколкото аз разбрах, затова казвам че няма такава опция. А устройствата които съм дал като имена се инициализират в навигацията като чейнджър.

Човече вземи потърси преди да ме опонираш безмислено, цък
друг е въпросът , че човекът незнае какво точно му трябва и затова е казал кабел. За да не губи от функциите които има входа би трябвало да ползва това, може би това иска ако съдим от
Порових се в настройките и видях, че от AUX-a може да възпроизвежда Аудио+Видео
.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”