Ако към 2 колони вържа още 2 ще е проблем ли за CD-то ?
Ако към 2 колони вържа още 2 ще е проблем ли за CD-то ?
Имам CD от което имаше изкарани само 2 кабела за 2 колони а аз имам 4 и искам да ги вържа и тях. Ако към вързаните 2 закача още 2 ще има ли някакъв проблем ?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Ако към 2 колони вържа още 2 ще е проблем ли за CD-то ?
Да, ще има проблем. Какво е това CD само с 2 изхода?
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно изходите са съобразени за импеданс 4ома,следователно под тази стойност на канал,може да възникне повреда заради прекалено нагряване на стъпалото.По-голямо съпротивление може да се използва,но пък то ще ореже мощността,та според мен имаш два варианта.Единия е да свържеш паралелно два говорителя по 8 ома на канал,така няма да загубиш мощност.Другия,по-лош вариант е с два говорителя по 4 ома последователно свързани,следователно по-малко ватове...Хубаво е все пак да споменеш данните на самите говорители,с които разполагаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каква марка е ?
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е проблем за CD-то, просто очаквай супер лош звук ако се разминават характеристиките на колони и CD 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вързвай смело и избягвай да усилваш докрай продължително време.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
galin4oo написа:Вързвай смело и избягвай да усилваш докрай продължително време.
Ако след смелия ти съвет,техниката на човека сдаде багажа,то би ли поел отговорност...за да не излезе че само си дърдориш

- radi_nrj
Принципно радио-CD плеърите само с 2 изхода за колони са музейна рядкост. Аз за това както и колегата Xmaster питахме какво аджеба е това CD.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за смелия си отговор. Научно колегите по горе са прави, че машинката ще се товари или няма да има мощност в зависимост от свързването, но на практика е много малка вероятността нещо да изгори и т.н.emiltd написа:galin4oo написа:Вързвай смело и избягвай да усилваш докрай продължително време.
Ако след смелия ти съвет,техниката на човека сдаде багажа,то би ли поел отговорност...за да не излезе че само си дърдориш
Колега провери по книжки или интернет колко му е мощността на това радио. След това виж колко са ти мощни колоните и готовоооо. Ако не е някаква фрапираща разлика няма да има проблем, говоря за общата мощност на колоните. Ако едните са елипси или нещо от подобна големина по-добре ги вържи само тях. Или ако са с различна мощност връзвай по-мощна с по-слаба на един извод.
- radi_nrj
В случая мощността на колоните няма никакво значение - импеданса е важен!!!
radi_nrj написа:В случая мощността на колоните няма никакво значение - импеданса е важен!!!
И искаш да кажеш, колкото и колони да се връзва стига да са 4 ома няма ядове?????

А ти връзвал ли си колони с по-голяма мощност? Защото аз съм връзвал и стъпалото загрява яко (до някое време после вече не върши работа)
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Nikurlq написа:А ти връзвал ли си колони с по-голяма мощност? Защото аз съм връзвал и стъпалото загрява яко (до някое време после вече не върши работа)
Правил съм точно това,не един път в юношеска възраст и ти казвам,че проблем НЯМА!!!
Колегата по-горе е написал думата ИМПЕДАНС,която мисля че ти не взимаш под внимание.Точно този импеданс защитава връзката от късо съединение,следователно,колкото по-малък е той,толкова по-близо е до това късо съединение,аналогично повече натоварване на стъпалото на плеъра,а от там и много висока температура,а пък от там...сбогом техника!!!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”