Бас Кутия

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
6ymensko
Автомобил:
Двигател:

Бас Кутия

Мнениеот 6ymensko » Вто 19 юли 2011 13:41

здравейте искам да си направя кутия със два говорителя http://www.toyaga.org/bg/audio/?slaveid=15&prodid=166 мисля вместо басрефлекс да направя 2 порта на всеки говорител по един порт но мисля да ги сложа отгоре на всеки говорител като вежди да изглежда като намръщено лице и по средата на двата говорителя да сложа СД.
1)Та въпросите ми са това възможно ли е?
2)От какъв дървен материал да я направя? (ако има сайт за онлайн поръчка)
3)Да удвоя ли стените?
4)Какво лепило да използвам?
5)Колко голяма да е кутията?
6)С какво да я облицовам?
7)Лепилото за залепяне на облицовка същото ли е като за залепяне на дървения материал?
8)Да направя ли предна двойна стена тип "вграден" говорител?

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Re: Бас Кутия

Мнениеот Xmaster » Вто 19 юли 2011 22:23

1. Казвал съм много пъти че тия говорители не стават за нищо. За парте да не говорим...
2. Не можах да ти схвана проекта, пробвай да го скицираш на някоя програмка и да качин нещо като чертежче за ориентир.
3. Прави я от ПДЧ или МДФ.
4. Стените няма смисъл да се правят от няколко слоя, по-добрият варянт е оребрение съобразно ефекта от двата резулата. Да не говорим за загубите на обем и матерял.
5. Лепило на Леко или друга фирма но да е за дърво!
6. за 10ката от тази серия 40-45литра са предостатъчни.
7. филца се лепи с хелмитекс.
8. Аз изработвам кутий по поръчка - опция.
9. В предната тема, ти обясних че това което искаш да направиш е голяма глупост. Няма да може да го захраниш у дома. Този акумулатор от 220А/ч ще го сринеш за норматив. След това ако мислиш да го зареждаш с нормално зарядно ще са ти нужни дни! Другия варянт е да си трсиш захранване 14волта поне 80А и повече. Аз използвам такова 300А но го полвам само за замерване. По добре дай 300лв и да ти продам едно чисто ново профи стъпало на 2х450вата на 220волта пък пак си гътай къщата...
10. Този плеър при тези вибраций не виждам как ще работи освен ако не чете от твъда памет.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”