Малко е старичък ето какво представлява:
Kenwood KAC 820 Amp - 2 channel 140Watts x 140Watts. 100% working condition and in very good to excellent condition .
Features and Specs:
2 channel stereo
140w max output per channel
RCA or DIN input
Built in Sub pass filter 50hz or 100hz cutoff
Sensitivity adjustment
Dimensions: 7-7/8 x 2-3/8 x 11-13/16 in
Weight 8.8lbs
Output 4 Ohms: MAX power 140w per channel, Nominal power 95 w per channel
Signal-to-Noise Ratio: >100db
Frequency Response (±3dB): 2Hz - 100kHz
Total Harmonic Distortion: 0.05%
Input Sensitivity: 0.1V - 5.0V
Ето и сминка:
http://www.segundamano.com.mx/detalle.aspx?IdAnuncio=14091998&Tipo=3
Много съм любопитен искам сам да си го сложа и затова се обръщам към вас по разбиращите.
Ето какво искам да направиа:
1. Искам да сложа 2 колкони на кората или ще е по добре басс в багажника или е възможно и двете?
2. По колко вата треа да бъдат ? данего стопа..
3. И ако е възможно как да ги свържа за двете дето са на кората ясно но за басса как ?
4. Гледам един приятел са му скожили ниакви неща зад колконите непомниа как се казваха /транзистори/?? или нещо такова интересно ми е за какво е и как се слагат?? ( по принцип го питах и той незнае за какво служат )
П.С. Благодаря предварително за помощта.
Поставяне на Усилвател. Как ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
усилвателя е двуканален така че можеш да вържеш или две колони или бас. ако усилвателя е с реални 140 вата на канал ти трябват яки колони, например: Pioneer TS-E2096,Maximum Power 360 Watt,Nominal input power 90 Watt, като ще намалиш нивото на усилвателя. на усилвателя ако вържеш говорители 4 ома не можеш да го "стопиш", може да го изгориш ако вържеш например два говорителя паралелно и съпротивлението им ще стане 2 ома. нещата сложени на твоя приятел по всяка вероятност са филтри. те се слагат когато слагаш отделни говорители за ниски честоти, средни и високи.
Последна промяна от IvanMan на Съб 23 сеп 2006 12:34, променено общо 1 път.
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="handycam"]първо темата е за аудио кар
Последна промяна от sashobas на Нед 11 май 2008 6:16, променено общо 1 път.
- hellix
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А не може ли на единият канал да му е баса, а на другият да са 2-те колони паралелно + съпротивление за да станат пак 4ома общо. Така освен загубите върху съпротивлението и това че задните ще му свирят по принцип по-слабо, отколкото ако са поотделно на всеки канал само те , има ли някаква друга пречка?
След като са по 95 реални на канал баса -150w а колоните при това свързване спокойно - 60W реални и спи
Не съм се занимавал досега с такива неща, затова предварително се извинявам ако предложението е абсурдно
А за относно баса съм 100% за това да е в багажника
След като са по 95 реални на канал баса -150w а колоните при това свързване спокойно - 60W реални и спи

Не съм се занимавал досега с такива неща, затова предварително се извинявам ако предложението е абсурдно

-
- Автомобил:
- Двигател:
hellix написа:А не може ли на единият канал да му е баса, а на другият да са 2-те колони паралелно + съпротивление за да станат пак 4ома общо. Така освен загубите върху съпротивлението и това че задните ще му свирят по принцип по-слабо, отколкото ако са поотделно на всеки канал само те , има ли някаква друга пречка?
След като са по 95 реални на канал баса -150w а колоните при това свързване спокойно - 60W реални и спи![]()
Недей си връзва сам инсталацията,не е правилно така,защото губиш стереото,пък и не могат да се натъкмят колоните паралелно да са 4 ома.Може да станат 2 или 8 ома.Но не е правилно това свързване.Някои усилватели имат един режим tri-mode,при който на двуканален усилвател могат да се закачат 2 тонколони+1 бас.Напиши в гугъл tri mode и виж.
-
- Автомобил:
- Двигател:
hellix написа:Не се сетих за това.
Няма да ги връзвам сам, но трябва да съм наясно точно какво да търся да купя
Първо трябва да решиш какво точно искаш да постигнеш - качество,или сила или и двете,да си определиш бюджет и питай.Ще ти се отговори!Можеш да питаш в tuning.bg/forum, само,че там хората,които се занимават професионално с музика по колите пишат много рядко.Обикновенно пишат тийнове разни,но нищо пак има полза.ако искаш да питаш нещо,пусни си една темичка отделно.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”