Избор на евтини мидбаси?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Избор на евтини мидбаси?

Мнениеот mupk0 » Вто 06 сеп 2011 2:45

Здравейте.Понеже не съм наясно много с музикалните елементи(относно цена),какво бихте препоръчали за "без пари".Идеята е да свири само среда(мидбас),но не и високи.Ясно е ,че ще се направи по един филтър и ще се отрежат високите като цяло.Идеята е обаче какви да взема?Колата е Г2 и ще правя джоб по колоната,което ще рече размера може да е най-големия(13 и 17см ли бяха стандартите?).CD-то е Clarion класа е или среден или нисък.Отпред ползвам среда с филтър(ръчно направен) Hertz EM100 (по спомен такива бяха,магните им е като пирамида в средата на говорителя) и елипси boschmann на над 2 години.За мое учудване все още вадят мек и плътен звук.Захранват се от усилвател,който ми беше подарък от един колега.4 канален е.Та идеята е на свободният канал да вържа 2та говорителя в кората.Не искам да се вдига огромен тътен от колоните,а чист звук(приятен за ухото).Гледам да са нови говорителите като цяло от "бюджетните" класове.Спрял съм се на :

Boschmann 5,25" - ljclub.net
Изображение

или

http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 33+8OM+60W

или

http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... M+6.5%2522

Отделно при правенето на джоба,мисля да го завъртя леко нагоре към човека и се чудя да пробивам ли дупка в самата кора,за да ползва и обема на колата при положение,че не се иска нищо професионално :)
Ако имате няквак друга идея кажете :) Ще се радвам да я чуя.

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Re: Избор на евтини мидбаси?

Мнениеот nebeto » Вто 06 сеп 2011 4:17

колега не,че се меся но щом питаш мнения....нети препоръчвам "Boschmann"(поне на мен не ми харесват,а ти ако си доволен...), СД-то ти е хубава марка,за "Високоговорител BKC0933 8OM 60W" бих казал,че не е за твоя случай,обърни внимание,че е 8 ома което значи,че ако го закачиш на твоя усилвател ще спадне мощността му почти на половина иначе няма проблем.За "Високоговорител RSW616-4OM 6.5" за тази цена ми се струва,че няма да имаш оня мек звук дето го очакваш.
Като цяло моето мнение е да споделиш кви финанси имаш зада ти се предложи нещо по-добро,освен ако не искаш да минеш тънко както си казал.Успех.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Избор на евтини мидбаси?

Мнениеот mupk0 » Вто 06 сеп 2011 5:05

До 60-70лв за колони,за да останат 10-15лв за кбели и 15лв за боя и кит :D

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”