Колони за Голф 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
rammon
Автомобил:
Двигател:

Колони за Голф 3

Мнениеот rammon » Съб 01 окт 2011 15:44

Здравейте. Сега нямам никакво аудио в Голфа и искам да си взема някакви колони. Но се чудя, вместо да вземам:

2х колони на таблото
2х колони на предните врати
2х колони на задните врати
2х колони на корите
1х буфер в багажника
и още 5-6 пищялки, които да монтирам в купето на колата :D, просто да взема само отбелязаните в зелено. Смятам за вратите да взема Hertz DCX 165, а за кората DCX 690 и един буфер да уплътнява звука. Какво мислите, дали така ще свири добре? Не съм фен на принципа "колкото повече, толкова повече", както беше казал Мечо Пух, защото може да загрозя звука даже още повече. Слушам предимно по-твърда музика. Благодаря и лек ден. :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Колони за Голф 3

Мнениеот radi_nrj » Съб 01 окт 2011 18:40

Това дето си го намислил ще бъде една безбожна боза!!!

Какви колони е удачно да се монтират в голф 3/4 е дискутирано 1000 пъти. Приятно четене:
http://www.vwclub.bg/forum/search.php?keywords=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+3&terms=all&author=&fid%5B%5D=12&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

rammon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rammon » Нед 02 окт 2011 11:14

Благодаря за линк-а. Но от толкова четене, започнах да се обърквам повече. :D Изводът за мен е, че всеки е доволен от дадени марки или модели, затова реших да избирам само от каталога на Hertz. Явно понятие като "евтино аудио" няма. :( Затова реших първо да си избера нещо за предна линия, а по-късно ще се оборудвам и с останалата част. Избрал съм си CD Pioneer DEH-2320, което струва 150лв. и от заделения ми бюджет за авто-аудио 400лв. ми остават 250лв. Като гледах това са всички възможности, които имат Hertz с размер 165mm:

Hertz DCX 165 - 65 лв.
Hertz DSK 165 - 110 лв.
Hertz ECX 165 - 120 лв.
Hertz ESK 165 - 190 лв.
Hertz ESK 165L - 195 лв.
Hertz HCX 165 - 200 лв.

Hertz HSK 165 - 340 лв.
Hertz HSK 165XL - 520 лв.

http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli

от тях мога да си позволя всички в зелено, но ще си заслужава ли да взема HCX 165 за това CD? Благодаря предварително. :)

Коаксиалните модели от Hi-Energy серията на Hertz са разработени с цел да осигурят перфектен висококачествен звук в купето на съвременния автомобил. За пръв път в изработката на говорител са съчетани в едно V-cone (технология за разпръскване на звука) и въртящ се високочестотен говорител RHFC™ (Rotary High-Frequency Contour). Това практически елиминира всички граници на това къде и как ще бъде монтиран говорителят. HCX 165 имат 20мм пищялка, мембрана от здрави, преплетени нишки, аеродинамично шаси, което елиминира отраженията от задната звукова вълна, и оптимизирана охлаждаща система. Всички тези фактори допринасят за постоянството и издръжливостта на този компонент при високи нива на звука.

Дали това е така както го представят?

Потребителски аватар
jelevbg
Автомобил: Golf III
Двигател: AHU 1997
Контакти:

Мнениеот jelevbg » Нед 02 окт 2011 19:39

1. Коаксиални говорители не ти препоръчвам да слагаш за предна линия.
2. След първата точка HCX165 отпадат, а и за тях ще ти е необходим усилвател, за да ги захраниш пълноценно аз съм със Hi Energi старата серия, но само мидбас и от опит ти го казвам.
3. От тези посочените от теб в зелено бих ти препоръчал Hertz ESK 165L - 195 лв. или Ground Zero GZTC 165T слушал съм ги свирят много приятно през плейър и по нататък ако решиш можеш да им вържеш и усилвателче :)
4. Препоръчвам ти да смениш и плейъра, за тази сума можеш да вземеш нещо втора ръка по-висок клас дето ще свири в пъти по-добре от това, новите серии на пайнер не ми допадат много нито като настройки нито като звук :roll: те не, че другите са по-добре, но за тази цена толкова :)
А забравих да спомена лично мое мнение е, че в момента в който сложиш задна линия загрозяваш звука :)
Това са моите съвети ако искаш се съобразявай с тях ;)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”