Блутуут Nokia CK-7W монтаж в Голф 4.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
humanic
Автомобил:
Двигател:

Блутуут Nokia CK-7W монтаж в Голф 4.

Мнениеот humanic » Нед 16 окт 2011 16:06

Здравейте,

Разполагам с блутуут системка на Nokia, модел CK-7W.

Първоначално идеята ми беше да я прекарам през плеъра Sony CDX GT20, но се оказа, че мют (mute) кабелите, които имам са за Мазда. По моята логика има шанс буксите да се пренаредят за този касетофон, но нито знам как става, нито познавам човек за целта.

Изображение

Изображение

И реших да го продам устройството.

Тъй като не се появиха купувачи реших все пак да си го монтирам, макар и без мют кабел за касетофона, а по стария начин с отделна колонка.

За целта си поръчах от и-бей липсващата колонка Nokia:

Изображение

Докато я чакам реших да се допитам до Вас и опита Ви - как да разположа компонентите? Някой има ли подобен или същия Нокиев блутуут монтиран в Голф 4?

Намерил съм си човек, който да ми свърже захранването на устройството, то оттам насетне ще трябда да се окабеля сам.

Чакам идеи за тази дейност!

Поздрави!

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Re: Блутуут Nokia CK-7W монтаж в Голф 4.

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 17 окт 2011 23:09

Аз имам такава, вързах си я към Гама 5.Звука минава през колоните на колата, като при позвъняване прави mute на радиото.
Микрофона се слага на лявата греда(където почва тавана вече), вляво около шофьорския сенник някъде, говорителя където си избереш.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Вто 18 окт 2011 6:40

Ако звука минава през колоните, за какво ти е говорителя на Нокиата?
За да се чува, когато е изключено радиото, може би?
Преди време монтирах аналогично блутут устройство в моя Пасат, като целта беше да работи паралелно със съществуващата в колата заводска жична хендсфри система. Получи се доста удачно, мисля че пусках тема тук. Използвах и за двете системи вградения микрофон от фабричното хендсфри, а звукът се чува през говорителите на радиото.
Та, при позвъняване на някой от телефоните, когато радиото е изключено, то се включва и високоговорящата връзка се осъществява нормално, а при приключване на разговора се изключва. Но при мен е MCD. Трябва да се провери, как е при други апарати, например при Гамата и Сонито на колегите.
В използването на говорителя на блутут-хендсфрито няма нищо осъдително, но през колоните на аудиосистемата все пак е по-добре, според мен.

Микрофонът, освен на лявата греда, може да се разположи и в центъра на тавана, там където е плафонът. Фабричният микрофон на Пасат е там. Мисля, че и при Голф 4, плафонът е същия и в него има място за микрофонче. Така не се променя оригиналния интериор на купето, а чуваемостта не е по-лоша.

humanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот humanic » Вто 18 окт 2011 8:14

Здравейте и благодаря за отговорите. Ситуацията, както сте я описали и аз си я представям аналогично. Минавам на вариант с външен говорител, защото нямам мютващ кабел за това Сони, с което е колата. И не съм сигурен дали това е възможно при него да се случи. Въпреки, че щом с Гамата става и с него трябва да става. Микрофона съм го планирал да е горе на плафона - на всичките каркитове, които съм гледал е така.

Уейстленд, ако и ти си с Г4, моля да ми разкажеш повече - къде си сложил модула, какво разглоби за да минат кабеляците и т.н.

Поздрави и благодаря и на двама Ви още веднъж!

А.

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 18 окт 2011 20:31

Да , монирах я на на голф 4.
Махнах кората под волана, и сложих системата там , не е много играчка.
Извадих радиото , махнах жабката над него която седи, и си прекарах кабелите.
А микрофона сложих на лявата греда , защото по схемата към упътването е даден там да бъде.

humanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот humanic » Вто 18 окт 2011 20:56

Ей супер! Следователно и аз така ще направя :) Ако имаш време бих дошъл да ми пообясниш на живо, някой ден.

Скоро ще си имам и аз това! ;)

WasteLand_TD
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 18 окт 2011 21:21

С удоволствие , но следвашите седмици ще съм доста зает, даже нямам време да ида до Герман , Мишо да ми погледне защо 1.6sr-а лекичко претриса на ниски :(

humanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот humanic » Вто 18 окт 2011 22:12

Когато - тогава, зор няма :) Данке зер!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”