Падат ми оборотите когато слушам силно музика?!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Падат ми оборотите когато слушам силно музика?!

Мнениеот oSViRePql » Сря 04 мар 2009 19:06

Чак сега забелязах че като съм на светофар примерно и като удари бас оборотите падат съвсем малко и пак се качват :shock
Баса е Pioneer TSW 307D4. Не съм много в час но може би трябва кондензатoр :roll:

mhihi

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Re: Падат ми оборотите когато слушам силно музика?!

Мнениеот rollin » Сря 04 мар 2009 20:52

Колега и това ми мина през ръцете :Mr Green Fun
скив
http://video.data.bg/27/Коли/68706/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be0007
При тебе падежа е по-малък вероятно от по малката мощност... но при музика над 1000вата при мене видя за какво идеше реч mhihi
Кондензатор няма да ти помогне или не и някой китайски....имам някои идеи за кондензатор които биха ти помогнали но цените започват от 190лв нагоре...др. вариант е втори акумулатор
При мене при удара на баса направо колата както си се движеше с 60км/ч все едно опъвах ръчната :mrgreen:

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 04 мар 2009 20:59

rollin написа:При мене при удара на баса направо колата както си се движеше с 60км/ч все едно опъвах ръчната :mrgreen:

:lol:

Ами ще го мисля за кондензатор(не китайски) :) Мерси много за инфото! Може да се заключва стана ми ясно.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Сря 04 мар 2009 21:05

oSViRePql написа:
rollin написа:При мене при удара на баса направо колата както си се движеше с 60км/ч все едно опъвах ръчната :mrgreen:

:lol:

Ами ще го мисля за кондензатор(не китайски) :) Мерси много за инфото! Може да се заключва стана ми ясно.

Не говоря въобще за китайски....те ''уж'' и марковите дето ги водят не помагат...
Има точно две три марки кондензатори от които има ефект! Иначе просто иди на улицата и хвърли 100лв вместо да си играеш да слагаш кондензатор от който няма да има ефект или даже и да има ще е отрицателен :shock mhihi

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 04 мар 2009 21:06

Кондензатора подобрява само звученето ще чакаш да ти оправи оборотите

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Сря 04 мар 2009 21:09

L&R написа:Кондензатора подобрява само звученето ще чакаш да ти оправи оборотите

Кондензатора няма нищо общо със звученето той просто "убира" пиковите спадове на ток, и по този начин намлят изкривяванията от усилватела от недостиг на ток.
Оборотите му падат поради рязкия спад на ток от там алтернатора се опитва да компенсира и се стига до натоварване на мотора-следователно падане на оборотите...

пп.. колега провери си акумулатора да не му е паднала течността вътре(от много голяма консумация поизвира :Mr Green Fun ) и така му пада КПД-то

Последна промяна от rollin на Сря 04 мар 2009 21:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 04 мар 2009 21:10

rollin написа:Кондензатора няма нищо общо със звученето той просто "убира" пиковите спадове на ток, и по този начин намлят изкривяванията от усилватела от недостиг на ток.

помисли още 10 мин mhihi дали именно това не подобрява звученето

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Сря 04 мар 2009 21:16

L&R написа:
rollin написа:Кондензатора няма нищо общо със звученето той просто "убира" пиковите спадове на ток, и по този начин намлят изкривяванията от усилватела от недостиг на ток.

Тея кривежи за които споменах мислиш ли че ще ги усетиш на ухо или само уреда ще ги покаже...? :beer

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 04 мар 2009 21:54

Акумулатора уж е на 7-8 месеца но ще го погледна :)

Сетих се как ще се оправи проблема... купувам още един пайнер 307д4 + усилател и слагам още 1 акумулатор + качествен кондензатор... мисля че е добро решение :lol:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Сря 04 мар 2009 22:09

rollin написа:
L&R написа:

Тея кривежи за които споменах мислиш ли че ще ги усетиш на ухо или само уреда ще ги покаже...? :beer

намери на кой да обясняваш :shock
извинявам се , но не се сдържах
та помисли за кондензатор , потърси от някои приятел(минимъм 1 фрарад) и ако не ти свърши работа тогава минавай на етап акумулатор

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 04 мар 2009 23:06

rollin написа:Кондензатора няма нищо общо със звученето той просто "обира" пиковите спадове на ток, и по този начин намлят изкривяванията от усилватела от недостиг на ток.

Като се върна назад в уроците по електротехника се сещам, че при голяма консумация на електрическа мощност тока нараства, а това дето спада е напрежението. В този момент кондензатора работи като източник на ЕДН и помага да не падне напрежението. Но когато кондензатора се разреди почва да работи като консуматор. Е разбира се тези моменти са с времетраене части от секундата.

А и пик и спад са черно и бяло. Сори ама бях потресен, че човек като теб бърка ток и напрежение.

А по темата аз залагам на профилактика на алтернатора или замяната му с по-мощен.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пет 04 ное 2011 13:34

И в крайна сметка какво е решението?

И при мен работата е сходна, без каса оборотите стоят на 900, а с каса на 750-800, а пусна ли фаровете и завъртя ли волана от хидравликата става ужас...

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 04 ное 2011 15:32

L&R написа:Кондензатора подобрява само звученето ....

Така е , но с допълнение - само във високите честоти :) .
При по-големките мощности няма такава стойност кондензатор (като капацитет :) ) , която да компенсира пикове 100-200 А с продължителност десетки милисекунди или повече .
Има една моя формулировка за капацитета , тока и времето , на някои съм я казвал :
"постулатът" mhihi на milmar :
1F кондензатор позволява да се консумира ток от него , в продължение на 1 s , като "губи" 1V от "напрежението си " :) .

Калоян Кирилов написа:И в крайна сметка какво е решението?

И при мен работата е сходна, без каса оборотите стоят на 900, а с каса на 750-800, а пусна ли фаровете и завъртя ли волана от хидравликата става ужас...

По-мощен генератор най-малкото няма да помогне на оборотите :) , в смисъл ще произвежда повече енергия и ще товари повече ДВГ-то . Все пак един сериозен акумулатор решава в голяма степен проблема . Другото решение е да си вземеш слушалки 100-200 mW с "хубав бас" :lol: .

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 04 ное 2011 16:00

Преди да сменя генератора ми от такъв на 45а/ч с такъв на 60а/ч имах подобен проблем.Само дето смених генератора поради съвсем други причини.Иначе за музика има и акумулатори с бавен разряд(такива подобни на тези за офроуд макарите).И те стават.

1 въпрос да задам...нали заряда на земята е 1Ф?Как така тогава кондензатора ще е реално 1Ф,защото доколкото помня от това което ми казваха по електроника е ,че капацитета на земята ,не може да се изравни с този на кондензатора.Тоест 1Ф няма как да е кондензатора?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 04 ное 2011 16:15

mupk0 написа:....

1 въпрос да задам...нали заряда на земята е 1Ф?Как така тогава кондензатора ще е реално 1Ф,защото доколкото помня от това което ми казваха по електроника е ,че капацитета на земята ,не може да се изравни с този на кондензатора.Тоест 1Ф няма как да е кондензатора?

Аз ще дам един оговор :D :
Ти сивиждал кондензатор 10000uF , нали ? Това е 10mF , според това което са ни казвали по електроника :) . Ако свържеш 100 броя паралелно какво се получава :D ? Ами ако свържеш 1000 паралелно ?

Аз съм виждал кондензатор 40F , но има и по-големи , мисълта ми е , какво общо има тук земята ?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”