Здравейте колеги. Първо искам да се извиня за невежеството си и затова, че не намерих нищо в търсачката по моя въпрос. Имам инсталиран вече един 4 канален усилвател и кондензатор. Имам нужното окабеляване за този усилвател, но искам да сложа още един 2 канален усилвател, който искам да отделя само за двата баса. Искам усилвателя да си мине пак през кондензатора, всичко да си е както трябва. Нужно ли е да правя окабеляване като на първия усилвател от акумулатора до баса отзад? Нека помогнат тези, които са по запознати, за да не объркам нещо.
Ако има някой, който иска да ми обясни как става номера може да ми звънне 0897401201 Константин.
Ще съм Ви много благодарен !!!

Как се свързват два усилвателя?
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dani_donchev
- Автомобил: w Golf 3 GTI
- Двигател: ABF
Re: Как се свързват два усилвателя?
колега начина е мн лесен прокарваш още едни кабели за музика с "+" и "-" както си му е реда и свурзваш усилвателя само с бас колоната или тубата както се казва ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв ти е кабелът от акумулатора до кондензатора? В смисъл колко кв.мм е?
И какви са усилвателите, по-точно каква е максималната им консумация?
За да ги ползваш и двата с единия кабел, който вече имаш инсталиран, трябва кабелът да е с достатъчно сечение, за да поеме консумацията и на двата усилвателя.
Ако не е достатъчен този кабел или пускаш втори кабел или слагаш такъв с по-голямо сечение.
Груба, но вярна сметка можеш да си направиш, ако за около 4-5м дължина на захранващия кабел предвидиш 1 кв.мм сечение за всеки 5А консумация.Т.е. примерно 60А консумация = минимум 12 кв.мм сечение на кабела. За най-проста и лесна сметка събери ампеража на бушоните на усилвателите (въпреки, че максималната консумация е под ампеража на предпазителите...поне най-често е така
), раздели полученото число на 5 и така ще получиш необходимото сечение на кабела.
И какви са усилвателите, по-точно каква е максималната им консумация?
За да ги ползваш и двата с единия кабел, който вече имаш инсталиран, трябва кабелът да е с достатъчно сечение, за да поеме консумацията и на двата усилвателя.
Ако не е достатъчен този кабел или пускаш втори кабел или слагаш такъв с по-голямо сечение.
Груба, но вярна сметка можеш да си направиш, ако за около 4-5м дължина на захранващия кабел предвидиш 1 кв.мм сечение за всеки 5А консумация.Т.е. примерно 60А консумация = минимум 12 кв.мм сечение на кабела. За най-проста и лесна сметка събери ампеража на бушоните на усилвателите (въпреки, че максималната консумация е под ампеража на предпазителите...поне най-често е така

- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами усилвателя ми в момента е Nippon 4400 4x100, а този, който искам да монтирам е Pioneer GM-5100T 760W 2channel.
Кабела ми е сменен с възможно най-дебелия, с който разполагаха в "Автозвук" във Варна. Потърсих по самия кабел някакво означение, но не намерих нищо, иначе измерен с шублера е 10мм. Кондензатора е 2.0 фарада. Като дължина кабела ми до момента е около 4,5 метра долу горе
Кабела ми е сменен с възможно най-дебелия, с който разполагаха в "Автозвук" във Варна. Потърсих по самия кабел някакво означение, но не намерих нищо, иначе измерен с шублера е 10мм. Кондензатора е 2.0 фарада. Като дължина кабела ми до момента е около 4,5 метра долу горе
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andro_ написа:ампеража на бушоните на усилвателите (въпреки, че максималната консумация е под ампеража на предпазителите...
Nippon - 2x25A
Pioneer - 2x30A
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм на мнение,че ако кабела ти е 10кв. ще трябва да го смениш.
Хубаво е че имаш кондензатор който е 2 фарада,ако той е с волтметър те съветвам да вържеш и двата усилвателя и да гледаш на волтметъра на кондензатора дали напрежението се мени в големи граници!
След като посвири музичката 10-15 мин е добре и да бутнеш кабела да видиш дали не е позагрял.
Ами това е,пробвай това с волтметъра на кондензатора... и сам ще си прецениш дали да отделиш 50 тина лева за 16-20кв. кабели.Аз лично съм с 35кв. (макар в момента да си се подмятват в багажника и да няма нищо свързано за тях)
Хубаво е че имаш кондензатор който е 2 фарада,ако той е с волтметър те съветвам да вържеш и двата усилвателя и да гледаш на волтметъра на кондензатора дали напрежението се мени в големи граници!
След като посвири музичката 10-15 мин е добре и да бутнеш кабела да видиш дали не е позагрял.
Ами това е,пробвай това с волтметъра на кондензатора... и сам ще си прецениш дали да отделиш 50 тина лева за 16-20кв. кабели.Аз лично съм с 35кв. (макар в момента да си се подмятват в багажника и да няма нищо свързано за тях)

- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Захранването на усилвателя добре, разбрах
а сигнала от CD-то как да взема? Трябва да пусна още 2 чинча до усилвателя предполагам???

- jelevbg
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AHU 1997
- Контакти:
pRo_4_LiFe написа:Трябва да пусна още 2 чинча до усилвателя предполагам???
Сам си отговори на въпроса

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
pRo_4_LiFe написа:Захранването на усилвателя добре, разбраха сигнала от CD-то как да взема? Трябва да пусна още 2 чинча до усилвателя предполагам???
Ако имаш изходи да!Ако обаче имаш само един изход..(един чифт) импровизираш с това:
http://www.thunder.bg/product_info.php? ... cts_id=183
Какъв модел ти е цд-то?
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
CD-то ми е Sony Giga Panel Drive-S Mex-1GP. По спомен знам, че имам 6 изхода отзад. Ето снимка намерих 

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Пускай тогава още чифт чинчове,няма какво да се чудиш.Гадно е да,непритно е и отнема време но така трябва да го направиш.Имаш хубав плеар,с 3 изхода от предусилвателя най-веротно трябва да има и директен суб контролк кото е много добре!
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има директен контрол да 

- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
В случая обаче имай предвид, че според означенията е логично единия усилвател да е на "задна" линия а другия "предна" и евентуално ще има ефект фейдър "fader" на ЦД-то.
Всяко ЦД си има странни и индивидуални настройки и терипи, така че опитай, но да имаш предвид това горе
Аз например държа фейдъра на моето +4 на задната линия. За да звука достигащ до мен да е равномерен отвсякъде, а изхода ми за усилвател няма собствен контрол, та фейдъра му влияе.
Тънката ми мисъл е такава, че ако и при теб тези изходи се влиаят от фейдъра на ЦД-то и си с намалена предна линия като мен, може да не засили достатъчно усилвателя закачен на Front out.
П.с: чинчовете отзад са ти: от ляво на дясно> 1-бял и червен= ВХОД , 2-бял и червен= Изход задни , 3-бял и червен= изход предни.
andro_
Note taken 
Всяко ЦД си има странни и индивидуални настройки и терипи, така че опитай, но да имаш предвид това горе

Аз например държа фейдъра на моето +4 на задната линия. За да звука достигащ до мен да е равномерен отвсякъде, а изхода ми за усилвател няма собствен контрол, та фейдъра му влияе.
Тънката ми мисъл е такава, че ако и при теб тези изходи се влиаят от фейдъра на ЦД-то и си с намалена предна линия като мен, може да не засили достатъчно усилвателя закачен на Front out.
П.с: чинчовете отзад са ти: от ляво на дясно> 1-бял и червен= ВХОД , 2-бял и червен= Изход задни , 3-бял и червен= изход предни.
andro_

Последна промяна от blaze на Чет 01 дек 2011 9:14, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
blaze написа:...
Аз например държа кросоувъра на моето +4 на задната линия. За да звука достигащ до мен да е равномерен отвсякъде, а изхода ми за усилвател няма собствен контрол, та кросоувъра му влияе. \...
Може би си объркал "кросоувър" с "фадер"?
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”