Въпрос за свързване на CD changer Blaupunkt IDC A 09

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Въпрос за свързване на CD changer Blaupunkt IDC A 09

Мнениеот mircho82 » Нед 04 дек 2011 16:03

Моля някой да даде малко инфо ако се е сблъсквал с такъв чейджър.
DSC00461.JPG

Опитвам се да го свържа с оригиналната музика на Голф 4. В колата разполагам с тази комбинация:
DSC00466.JPG

От задната страна нещата изглеждат горе долу така:
DSC00462.JPG
DSC00464.JPG
DSC00467.JPG

Според мен 8 пиновата букса която е на CD чейнджъра трябва да се включи в CD плеъра в букса номер 5. Но нищо не става. На ченджъра има една букса която предполагам е за захранването и се отделя. На какво положение трябва да е тя?.По принцип чейджъра би трябвало да се задейства при натискане на копчето на CD плеъра "select", за да премине към него,но не става. Прекъсва за 2 сек. и пак си се връща към музиката от CD плеъра. Другите кабели предполагам на системата трябва да си останат така и да не се разместват. Букса "1" от CD-то отива към букса "2" която предполагам е за захранване. А кабела номериран с "3" който излиза от CD-то е включен към касетофона със същата синя букса с 8 пина като на чейнджъра. Има ли нещо специално по свързването или самия чейджър явно не работи защото нищо не светва по него,а и ме е страх да му пусна 12V само на него.

Потребителски аватар
mircho82

Re: Въпрос за свързване на CD changer Blaupunkt IDC A 09

Мнениеот mircho82 » Нед 04 дек 2011 21:35

:roll:

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Пон 05 дек 2011 21:19

Хм няма ли компетенти по такъв тип въпроси? :screwy Пробвах да включа директно чейнджъра в касетофона и отново не тръгва,да не би да иска някакъв код или нещо??? Най много да е изгорял и да го пускам да си ходи...... :beat_butt2

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 07 дек 2011 15:03

Пробвай с откачане и закачане на акумулатора след като си закачил нещата. Ако не си знаеш кода на касетофона не го прави. Скоро си правих едни експерименти с откачане закачане на чейнджъра и пробване на един интерфейс за ipod, докато не спрях захранването на касетофона(при мен е MFD нави) нито интерфейса,нито чейнджъра ми тръгваха.Синята мини букса е ясна 2-те бели нещо не ги разбирам от снимките.

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Сря 07 дек 2011 18:10

Ами белите букси преполагам, че по тях идва захранването към чейнджъра защото като замерих кабелите които излизат от синята букса при включено положение в CD-то и при натискане на копчето 'select' подава 12V. А инъче кода на касетофона не го знам. Но съм свалял няколко пъти клемите на акумолатора и след първоначалните няколко пускания на касетофона ми изписва 'SAFE' на екрана и след това явно си разпознава кода и касетофона си тръгва. Но и без това ако стане нещо нали имаше някакви сайтове където пишеше в тях според модела и номера на касетофона ти дава кой му е съотетния код. А за въпросния чейнджър ми е интересно той дали има код, защото нищо не светва, а и вътре няма признаци да е тормозен или да има бущони за да видя дали са изгорели.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”