Чуват се оборотите на двигателя.Как да премахна смущението?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
van4ov
Автомобил:
Двигател:

Чуват се оборотите на двигателя.Как да премахна смущението?

Мнениеот van4ov » Пет 13 яну 2012 17:59

Здравейте колеги ! Сложин си в колата едно усилвателче на "хобикит" 2 по 20W колкото да има нещо. Работи си , но проблемът е , че когато запаля мотора , се получават някакви смущения. Смущението наподовява лек свистящ звук , който когато подам газ се засилва с две думи чуват се оборотите. От какво може да е ? Ако има някой по-наясно с електрониката да помага ! :D :beer

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Re: Чуват се оборотите на двигателя.Как да премахна смущението?

Мнениеот miro_hack » Пет 13 яну 2012 18:52

Всичко трябва да е замасено.Този усилвател е мислен за домашно ползване,от там няма нужната защита. Или трябва да се изработи допълнително или да си купиш филтър за захранването. Пробвай със кондензатор със голям капацитет на 20 волта, свързан успоредно на захранването. Съвет-използвай качествени чинчове със броня! Прекарани от далечния на този праг през който минават захранванията на другите уреди,включително и бенз. Помпа.

van4ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ov » Пон 16 яну 2012 13:12

Колега,препоръчаи ми ако можеш какъв кондензатор да купя. Значи според теб е опасно това усилвателче да се ползва в колата ? Незнам захранването от къде му минава. Използвах това което беше от старият касетофон. Бяха само + и - Трябва ли да има отделна земя ?

Потребителски аватар
evgevg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgevg » Пон 16 яну 2012 17:30

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Пон 16 яну 2012 22:37

можеш да пробваш с горния кит!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 16 яну 2012 23:10

Описанието кърти:
Филтър за захранването на Авто Радио/CD/Касетофон против смОщения от запалването и генератора.

:063: :063: :063:

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Пон 16 яну 2012 23:34

Карай да върви,те са само дилъри на тази марка, :lol:
Дано производителят да е в час с граматиката :mrgreen:

Потребителски аватар
evgevg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgevg » Вто 17 яну 2012 0:52

Филтър можеш да намериш и в стар автокасетофон.Някой дори са външни-на кабелите има кутийка.Обичайния състав е дросел и кондензатор-2200uF.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Вто 24 яну 2012 22:24

Колеги, проблем. За да не отварям друга тема, използвам тази, дано няма сърдити. Днес колата ми реши да не запали. В опитите да открия проблема, разкачих клемите за 10-на мин. Както и да е, оказа се бобина, смених я, колата тръгна. Но се появи проблем с усилвателчето, от единия говорител се чува едно пращене все едно няма добър сигнал от радиото. Разменях кабелите на говорителите, едно и също - говорителите са здрави, проблема е в канала. Махнах бушона за 1-2 часа, като го сложих започнаха да се чуват и оборотите с проличаващ звук от типа на "виууююююю". Писна ми и пак го махнах, сега само от предните говорители слушам, а там акустиката е убийствена буквално mhihi ... Забравих да кажа, усилвателя е малък алпин 2x45 вата и е вързан към 2 елипси на кората, няма туби и легени. Сигналния кабел е хубав с дебела екранировка с хубави камбанки; ремоута към ампа е тънък кабел от сорта на 0.25-0.50 мм2; захранващия кабел е 6 мм2 отново с дебела екранировка. Правени са културно кабелите, без лабави връзки и плетеници, всичко върви на един сноп назад, но не допускам това да е причината за смущенията, тъй като до преди днешната намеса всичко работеше нормално и без смущения. Та, въпросите ми са: Възможно ли е да се е повредил усилвателя? Възможно ли е новата бобина(върл китаец) да дава тон за тия смущения? Приемам всякакви съвети, благодаря ви.

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Съб 18 фев 2012 22:36

Добре де, сам ще си говоря. След малко попрочетено и консултация със няколко спациалиста mhihi mhihi , клоня че може би смущенията идват от новата бобина. Посъветваха ме да си взема филтър за смущенията, който да вържа на захранващия кабел на усилвателя. Склонен съм да направя такава проба, следващата седмица го дават да се постопли... Някой има ли идея къде в София може да се намери такъв филтър?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 19 фев 2012 8:09

batko_miro написа:...

Колега, ако решиш проблема, моля те напиши от какво е било и какво е решението.
Благодаря.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Вто 21 фев 2012 19:47

Имах същия проблем. Първо сложих филтър на плеяра. Проблема се реши. Смених четки на алтернатора, пак се появи.Пуснах отделна жица корпус плеяр до корпус усилвател. Значително намаля. Сложих филтър на чинчовия кабел, шума изчезна, но звука като качество се влоши. Нямаше как да сложа филтър на захранването на усилвателите, защото се захранваха с 25кв. кабел. Така установих, че всяка интервенция по ел. системата на колата вкарва шумове. Затова не сложих ксенон , хубавия е по-скъп от колата ,а с китайчетата кой знае кви звуци щяха да се чуват.

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Вто 21 фев 2012 20:08

Днес си говорих с един колега и стана дума за това. Като ми сменяха бобината, ми гледаха капачката и палеца дали са ОК и установихме, че са позаминали, малко им изчъгъртаха нагара, но четвъртък-петък като имам време ще ги сменя. Та мисълта ми беше, че колегата ми каза, че палеца ако е без резистор, би могло да дава смущения. Преди да го чъгърта пичагата в сервиза си беше ОК звука, проблема дойде после(ама и бобината сменихме и не мога да го хвана от кое е). Та ако нещо е изчъгъртал повечко по палеца дали би се отразило... :roll: Тия дни ще пиша дали ще има резултат, първо ще сменя капачката и палеца и после евентуално ще се мъча с кабеляците mhihi

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Вто 21 фев 2012 23:05

Тези смущения в сигнала се появяват заради ротационните уреди в колата които работят с ток, най-често!
Вентилаторчето,делкото и т.н.
Най вероятно ще си решиш проблема с нова дистрибуторна капачка,а ако искаш да си по-сигурен си вземи дистрибуторна капачка със черния протектор отгоре,той съдържа специална смес която не позволява на такива вълни на излязат навън.

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Вто 21 фев 2012 23:30

На abf не е масовата капачка, друг модел е и досега не съм виждал такава с екранировка... Благодаря за съветите, ще пиша тия дни ако реша проблема :да:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”