WV касетофон с USB

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
automatism
Автомобил:
Двигател:

WV касетофон с USB

Мнениеот automatism » Нед 29 яну 2012 20:08

Значи имаме следния проблем:
Стар VW, с касетофон дето свири прилично и желание за слушане на музика от USB

Решение 1:
Оставям го така и периодично малко ме хваща яд.

Решение 2:
Касетка дето има изход жак. Работи. Звуково - зле. Предусилвателя на аудио главата определено е направен да работи с магнитен носител и динамиката на подадения сигнал не му се отразява добре. Друга греда, е че за да пуснеш предишна или следваща песен трябва да цъкаш по устройството дето пуска музиката (примерно телефона).

Решение 3:
Купуване на прилична музика с USB. Това става, но VW-то нощува в квартал дето закупуване на прилична музика с USB може да доведе до нежелани ефекти върху автомобила.

Решение 4:
Купуване на супер-дупер евтин MP3 плеър за 15 лева дето се пъха в запалката и излъчва FM.
Това работи като цяло, но качеството е очевидно (ухослушно?) зле и всеки път трябва да се маха и слага.
За да го управляваш трябва да цъкаш по него или да използваш дистанционно.

Решение 5:
Да се изкорми някакво китайско устройство и да се сложи на мястото на касетката. Така музиката ще изглежда стара, а същевременно ще има USB.

По-долу можете да видите реализацията на Решение номер 5

Първоначалната ми идея беше само да пъхна USB-то и то да свири каквото има на флашката и толкова.

Ето какво се получи на края:
Като цяло успях да намеря една китайска джаджа дето има освен МР3, AUX In и Радио. Поръчах я и веднага след като дойде я изкормих :)
(чак след това се сетих да проверя дали работи, та ми се наложи да я сглобя отново)
Получи се малка греда щото управлението на китайската джаджа през бутоните беше мега дървено и само това през дистанционното ставаше.
Финално приключих с едно дистанционно блаупункт за волан дето ми се намираше под ръка и чрез него се реализира контрола на китайската джаджа.
AUX-In (жак) е скрит зад един от бутоните за превъртане на касетофона (вижда се на второто видео)
Целия плеър се крие зад една изрязана касетка.
Оставих оригиналното радио също да може да работи щото китайското радио ми се струва, че няма компенсация за движение и понякога не хваща добре радиостанциите.

Цялото упражнение като цена излезе колкото една прилична музика :(
Колата в крайна сметка изглежда все едно е с касетофон :)
Свири доста добре (прескочих предуслвателя на главата и директно подавам сигнала на крайното стъпало) :)
Има пълен контрол от волана :)

С финален резлутат 3:1 може да се каже, че съм доволен от упражнението.

Финално преди да го монтирам

Ето как изгледа работата с нещото след като го инсталирах

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”