Колеги, проблем. За да не отварям друга тема, използвам тази, дано няма сърдити. Днес колата ми реши да не запали. В опитите да открия проблема, разкачих клемите за 10-на мин. Както и да е, оказа се бобина, смених я, колата тръгна. Но се появи проблем с усилвателчето, от единия говорител се чува едно пращене все едно няма добър сигнал от радиото. Разменях кабелите на говорителите, едно и също - говорителите са здрави, проблема е в канала. Махнах бушона за 1-2 часа, като го сложих започнаха да се чуват и оборотите с проличаващ звук от типа на "виууююююю". Писна ми и пак го махнах, сега само от предните говорители слушам, а там акустиката е убийствена буквално

... Забравих да кажа, усилвателя е малък алпин 2x45 вата и е вързан към 2 елипси на кората, няма туби и легени. Сигналния кабел е хубав с дебела екранировка с хубави камбанки; ремоута към ампа е тънък кабел от сорта на 0.25-0.50 мм2; захранващия кабел е 6 мм2 отново с дебела екранировка. Правени са културно кабелите, без лабави връзки и плетеници, всичко върви на един сноп назад, но не допускам това да е причината за смущенията, тъй като до преди днешната намеса всичко работеше нормално и без смущения. Та, въпросите ми са: Възможно ли е да се е повредил усилвателя? Възможно ли е новата бобина(върл китаец) да дава тон за тия смущения? Приемам всякакви съвети, благодаря ви.