Здравейте,
слагам нова мултимедия на Passat B4 и се боря с окабеляването. Имам два въпроса:
1. Мултимедията не иска да плейва видео, ако ръчната спирачка не е дръпната. За целта си има жица, която следва да отива към датчика от ръчната, предполагам. Искам, обаче, винаги да си плейва видео. Затова закачих съответната жичка за фазата (+12V) и стана, но се чудя това ли е начина и няма ли да изгоря нещо така?
2. Какво точно прави Power antenna turn on wire (бяло и синьо)
Мерси

Ново радио и емулиране на датчика на ръчната спирачка
Re: Ново радио и емулиране на датчика на ръчната спирачка
Това с видеото е така. Идеята е видеото да работи само когато си спрял, т.е. си вдигнал ръчната. На много мултимедии е така, поне аз не съм виждал такава без такъв кабел.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
trismagis написа:2. Какво точно прави Power antenna turn on wire (бяло и синьо)
Мерси
Ако имаш автоматична антена дава +12V когато плеъра е включен, които "казват" на автоматиката да вдигне антената и съответно като изключиш плеъра напрежението се прекъсва и така антената "разбира", че трябва да се прибере. На същия принцип е и "remote power on" за допълнителния усилвател. Има обаче някой плеъри, на които сигнала е постоянен и други на които има напрежение само ако си на радио.
- trismagis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ок, мерси, но никой не отговори на основния ми въпрос: ок ли е датчика да е вързан за +12V?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
ДА,то няма как да е иначе!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”