Свързване на CD
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Свързване на CD
Колеги пускам темата защото имам въпрос. Донесоха ми CD за колата. Ок всичко точно закачих го, но гадината както и предишният касетофон, свири само като врътна ключа без да е на контакт, а само леко завъртян. Проблема е там че не помни ни станции ни настройки. Стигнах до извода че няма ток на паметта, и с пича дето ми го даде изкарахме "+" към паметта. Радиото има 2 бушона един за тока му, и един за паметта. С мост изкарахме ток от "+" към паметта. Всичко беше наред докато една вечер, забелязах че не ми пищи зумера за фаровете. Веднага се светнах какво може да е защото преди да направиме връзката за радиото, всичко работеше. Откачих го и се оправиха нещата. Откачих го и заради зумера и заради това че ми мина през акъла дали е само зумера а не и нещо друго да се е омазало от тая историйка. Вчера си поиграх да измеря токовете и просто с една клема вързах "+" към паметта още преди евро буксата, където напипах постоянен ток без нужда от ключ на таблото. Питането ми е дали може да възникне евентуален проблем от тази връзка. Баща ми твърди че трябва задължително да има ключ за да свири, иначе ще глътне акумолатора. Според мен, проблем в това че съм го вързал да свири без ключ не е проблем защото консумацията когато не свири е минимална, а и не съм първата кола на която музиката пеВа и без ключ. Доволен съм от постигнатото, и не ми се иска да го развалям. Според вас редно ли е да бъде така или да разкачам жиците ?
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”