Странен проблем с една от колоните

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с една от колоните

Мнениеот ~None~ » Съб 15 яну 2005 16:47

Значи случва се нещо мнго забавно с една от колоните на вратите ми ( задна лява ). Там са два високоговоритела фабрично ( основанта + една пищялка, отделно, горе ). Въпроса е че не всякога свирят. Обаче, ако усиля повечко от МР3-то започва да работи - след време пак изчезва.
А, колкото и пъти да меря кабелаците - всичко е ок. От МР3-то - излиза сигнал към колоната. Някой има ли идея къде да продължавам да търся проблема.
(Писна ми от тия "малки залени човечета" в колата.. :) )

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Съб 15 яну 2005 19:27

Предполагам след като са заводските, сигналът е разделен с кондензатор и бобина (да реже високи и ниски честоти). Както го описваш ми прилича на пробиване на кондензатор - при по-голям ток пробива и свири... Не съм сигурен, но потърси по кабелите кондензатори и бобини и виж дали са в ред!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 17 яну 2005 13:43

По-скоро проблема е в самата колона !!
Ти не казваш дали и двете спират да свирят ??
Много често съм имал такива случаи - започва да ми прекъсва при основата,там където излизат проводниците от бобинката на говорителя!!!
Но при положени,че си сигурен,че сигнала ти стига до там !! Как го провери ???

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пон 17 яну 2005 13:45

Тия малки жички, които са от клемата на говорителя през мембраната до бобината са "мустаци", често и те се прокъсват и правят така наистина, и това е вариант!

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Пон 17 яну 2005 21:06

Благодраности за менията момчета.
Мнго е вероятно да е първия проблем за който "Венто" спомена, шото и двете спират да работят отжеднъж.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 20 яну 2005 13:51

Взимаш един мултицет и мериш говорителя дали има съпротивление, понякога се случва точно както каза WDW да се губи връзката отзад, където мустаците се съединяват с тънката жичка от бобинката, но щом и двата спират по-вероятно е нещо друго. Ако е кондензатор гледаш колко микрофарада е и купуваш същия, но задължително трябва да е биполярен (без поляритет), не обикновен електролитен. Провери и дали не са се окислили връзките в кабелните съединения, което за мен е най-вероятната причина, дано да е от това.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Вто 25 яну 2005 13:58

Vento написа:Тия малки жички, които са от клемата на говорителя през мембраната до бобината са "мустаци", често и те се прокъсват и правят така наистина, и това е вариант!

Да знаеш къде се сменят тези жички за малко пари, че на домашните ми колони Sony (много, ама много изстрадали, пищялките изгоряха няколко пъти, на басовете са сменяни гофрите) се накъсаха леко и съм ги запоил, ама ме е страх да усиля и това е само временно решаване на проблема.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Вто 25 яну 2005 17:12

Ами около 10-15лв. вземат на говорител обикновено. В Пловдив знам 2-3 места, но в София... за момента не се сещам. Може да идеш до представителството на DLS на бул. Ситняково (не помня номера - май 23) - там се намира Минно-геоложки институт. Отзад в двора му е представителството на DLS, имат и сервиз и монтаж. Търси Роман, той е монтажист - кажи му, че аз съм те пратил. Ако има време и желание, мисля че може да се справи.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”