Здравейте
Имам Blaupunkt Essen MP 35, той има изход 'power antenna'. Имам и антена с моторче която има три кабела - маса, +12V и управляващ. Като вържа масата и дванадесетте волта и подам на управляващия 12V антената се разпъва, като разкача управляващия от 12V се прибира. Но като свържа тоя управляващ кабел с 'power antenna' в куплунга на Блаупункта и нищо не се случва.
Изгорял ли ми е блаупункта? Нито промяна на съпротивление, нито промяна волташ спрямо маса има тоя вход 'power antenna' в куплунга на Блаупункта? Или има нещо в настройките на менютата?

Не ми се разпъва автоматичната антена!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Не ми се разпъва автоматичната антена!
На power antena трябва на повечето плеъри трябва да излизат +12V като го включиш, но на някой модели е направено да пуска само като е на tuner. Пробвай кажи какво става.
Блаупукта работи със съпротивление. Измерих съпротивлението при извадени кабели на куплунга и се мени от 1000 ома до 10 ома. А пише в упътването на тоя блаупункт че директно се подават +12V на антена...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
При включен плеър на тоя кабел трябва да излизат +12V ако не излизат значи нещо не е наред с електронния ключ, който затваря тази верига. Може вместо него да ползваш кабела за Remote за външен усилвател, функцията е същата.
TNX за помоща! Сега е наред да закрепа антената че е много пипкава работа.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”