Колеги,наскоро си купих Б5 99г. с оригинален касетофон , система или както се казва , но установих , че задните говорители не свирят.Касетофона е модел Beta,не знам дали трябва да е точно такъв , но отзад нищо не захранва.Взех от един колега чисто ново CD модел JVC само за проба и чудо ... на едната от задните врати говорителите(долния и пищялката) се обадиха.Замерих на не-работещия говорител тоците и се оказа , че буксата се ебава.Стана ми странно , че съм с оригинална система , която не захранва задните говорители.Ако може да ме посъветвате какво да направя и съответно да не е свързано с покупката на нов плеър.То е ясно , че ще се вземе нещо ново,но не на този етап.
Другия ми въпрос е свързан пряко с говорителите.Онзи ден свалих корите защото исках да видя какви са говорителите и евентуално да ги сменя,но видях че са нитовани и си нямам и на идея как да ги сваля и евентуално да монтирам други говорители , както и че не са с кабелни обувчици а с букса.Тъй като си нямам никаква представа от тоци и жички ще помоля за съвети и мнения
Благодаря