Съвет относно вкарване на бас в г4

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
maniac_55
Автомобил: A4 8E5 TDI
Двигател:

Съвет относно вкарване на бас в г4

Мнениеот maniac_55 » Сря 19 сеп 2012 17:53

Здравейте, на път съм да вкарам малко бас в голфа, че нещо напоследък тези оригинални говорителчета изобщо ги няма в тази част. Особено при каране по магистрала с висока скорост.. :lol: Първо искам да попитам има ли човек във форума, който се занимава главно с монтаж на "Авто аудио"? Защото това да прекарам кабел от CD-то до багажника или пък от акумулатора до усилвателя ми е тъмна индия, поне засега. По принцип мисля да сложа някакъв буфер от порядъка на 8 - 10", не и повече, защото не търся някакъв хипер силен бас, а и много държа на това да имам място в багажника. Пък ако някой каже че е по-добре дупчене на кората и слагане на говорители може и да размисля. :wink: Интересува ме и кои марки са добри за буфер и усилвател.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Съвет относно вкарване на бас в г4

Мнениеот IvailoOo » Чет 20 сеп 2012 20:09

Вземаш си една 10' или 12' с хубава кутия и с хубав амп. и забравяш. В комбинация с оригиналните високоговорители се получава що-годе добра комбинация,ако не си голям аудио манЯк.Прекарването на кабелите не е никакъв проблем.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 20 сеп 2012 21:30

Аз в момента съм с 10-ка херц и кутия с двоен преден панел направена от 12мм MDF.
32 литра с бас рефлекс 70мм,имам си място в багажика и прилично звучащ за мен бас!
Само че,след като смених плеара с такъв с високоволтов изход 6,5v.
Преди това пак бях с pioneer,но 3-та серия с 2,2v изход за усилвател и си мислех,че касата която съм сътворил не свири... :)
После бях приятно изненадан!
Утре може няколко снимчици да кача,с 210w усилвател и се слуша някъде на 150w RMS + стандартните колони на голфа (4 на брой).Модел на Hertz-a es250 от старите (хартиените). :beer

Потребителски аватар
jelevbg
Автомобил: Golf III
Двигател: AHU 1997
Контакти:

Мнениеот jelevbg » Чет 20 сеп 2012 21:56

А какъв бюджет си склонен да заделиш за бас и усилвател, за да знаем към какво да те насочим, щото има 10 инчови субове по 100 има и по 1500 лева... ;)

Потребителски аватар
maniac_55
Двигател:

Мнениеот maniac_55 » Пет 21 сеп 2012 9:21

За момента съм склонен да отделя до около 200 лв. за двете, като мисля да си намеря усилвател втора ръка. По отношение на суб-а съм решил да е 8", защото мисля че ще ми е напълно достатъчно. Все още не съм се разкарал по аудио-оказионите и магазините, но скоро и това ще стане, че да видя нещо готово как ще седи и колко място ще заема.

EDiT: Що за говорители са HERTZ? Спрял съм се ето на ТОВА. Даже и на усилвателите ХЕРЦ почвам да се заглеждам.. Що за стока са? :lol:
Все пак малко по-добре е когато нещата са една марка.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 22 сеп 2012 12:10

Това е идеално да го вградиш в нишата в ляво.Там има едни 16-тина литра обем и ще свирне супер!

Потребителски аватар
mirkata_
Автомобил: Bmw
Двигател:

Мнениеот mirkata_ » Съб 22 сеп 2012 23:07

Аз имам такъв Херц 8" от година някаде,проблеми никакви,деже на моменти се чудя от къде вади тая сила това басче,усилвателя ми е Сони за 50 лв втора употреба,мисля че е 150вта,кутията е правена около 25л. ,от начало си мислех че съм се набутал защото въобще не искаше да свири,но след като се разработи всичко е ОК.

Потребителски аватар
maniac_55
Двигател:

Мнениеот maniac_55 » Пон 24 сеп 2012 12:45

mirkata_ написа:Аз имам такъв Херц 8" от година някаде,проблеми никакви,деже на моменти се чудя от къде вади тая сила това басче,усилвателя ми е Сони за 50 лв втора употреба,мисля че е 150вта,кутията е правена около 25л. ,от начало си мислех че съм се набутал защото въобще не искаше да свири,но след като се разработи всичко е ОК.

Мхм, и аз някакво такова ще го измайсторя. Може и да размисля да сложа някакъв по-ефтин говорител 10", но крайното решение ще дойде в някой магазин като отида.
10х за мненията и съветите дотук! :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”