Здравейте колеги, започвам с оплакванията, а после със умуванките, та по същество в събота срещу неделя вечерта не останах пожален от наглите, долни крадци, бродещи из варненските улици.Вчера сутринта с изумление установих, че колата ми е разбита и че са ми отмъкнати двата говорителя Пайнер от задната кора.Разбили са ми двата малки прозореца на задните врати и от там са отворили колата(не знам по каква причина и двата са счупили!?). Както казах за мое щастие липсват само двата високоговорителя, при положение че има още много за крадене(мултимедия, усилвател, суббуфер и т.н.). Усилвателя и той е пострадал малко, ама вече е на ремонт, днес си купих две прозорчета и ги оставих да им сложат фолио.Интересното е, че колата от 1 година я паркирам на паркинга пред кооперацията и досега не съм имал никакви проблеми.Преди 2 седмици сложих фолио на всичките стъкла, като една от причините беше да не се набиват толкова много на очи задните високоговорители и мултимедията, защото знам, че доста шетат в нашия район.Но стига съм се оплаквал, можеше и повече липси да има...говорители и без това мислех да ги сменям, защото взеха да ми омръзват вече.
Сега дилемата е следната: понеже живот и здраве, ако всичко е наред догодина март месец тубата ще трябва да хвръкне от багажника на колата, която е Голф 4 хечбек (забравих да я упомена по-горе) и нейно място да заеме детска количка, дали да взимам пак някакви говорители за кората или да си взема компонентна система за задните врати.При всички положения ще са вързани към усилвателя, на който като махна суббуфера ще останат 2 свободни канала
http://www.bigdogaudio.de/car-hifi-verstaerker/ground-zero-gzia4100hp-gzia-4100hp-iridium-serie.html, отпред съм с компонентна система Морел Максимо и тя свързана към усилвателя.Общо взето всичките компоненти съм ги посочил в гаража, като вече Пайнерите липсват.Аз имам някакви мои насоки, но винаги е добре да се посъветвам и с по-компетентни колеги.Това което искам е добър балансиран звук, да се усеща някакъв мек и плътен бас и в същото време да държат на усилване(когато съм сам в колата

). Бюджета засега е около 200лв, като +- някой лев може да се отдели.От морела съм много доволен, държат доста на напън, но не знам защо баса им не е много мек и плътен, може би защото не съм слагал изолация по вратите

?