порових из темите назад, но останаха въпроси, на които не намерих отговори. Затова и темата.
Старото семейно возило дойде при мен и дойде ред да помисля за озвучаването.
Когато преди 10 годинки баща ми я взе, сложиха касетофон и нови говорители - в таблото, трилентови Thunder, a на кората отзад - (не съм сигурен), елипси 6х9 (отново трилентови, отново Thunder).
С времето, говорителите са били издънени и си искат подмяна.
Идеята ми е, вместо в таблото, да взема двукомпонентна система - мидбаси във вратите и пищялки на триъгълните пластмаси на вратите (където са огледалата).
От финансови съображения, ще се прави на няколко етапа:
- Предна линия
- Задни
- Ново "радио"
- (Евентуално) усилвател
Сега на въпросите:
Харесал съм си този комплект за отпред.
Пищялки:
На пластмасите ще изрежа отвори и (ако се налага) ще залепя накакъв дистанциращ пръстен.
Гледам, че има доста хора, които са "моделирали" кори, джобове и др. пластмаси с някаква смола/грунд.
Какво точно е използвано? Предполагам, че няма да има повече от 10-12 мм неравности за изправяне.
След като залепя пластмасов пръстен, тряба да направя "фуга" (с какъв материал?), после грунд (трябва ли?) и да ги пръсна със спрей.
Мидбаси:
Предните ми врати са от модела без отвор за колони. Има си малки "жабки". Пластмасата зад джоба е перфорирана като за говорител (явно тя е една и съща).
Да си търся ли капаци от врати с колони или мога спокойно да изрежа тези? Питам с оглед на това, дали няма да дрънчат/хлопат?
Ако се наложи, и там ще има дистанциращ пръстен (и съпътстващите мазаници).
По окабеляването - смятам, че нямам да имам въпроси.
За задна линия съм харесал тези.
Не съм мерил задните отвори, но сякаш точно така изглеждат. Само ще трябва да демонтирам старите и да сложа новите.
Имам идея и да прекарам нова инсталация, защото нямам идея кой е правил старата.
Съвети като за начинаещ?
Като цяло съм сръчен в ръцете, но съм припрян и понякога омазвам нещата...