Проблем с тонколонки предни голф2 /съвет?/

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Проблем с тонколонки предни голф2 /съвет?/

Мнениеот zexer » Сря 24 яну 2007 2:03

Става дума за тези тонколонки отпред при стъклата (малки - 9 cm) /с задните нямам проблем/
Изображение

Player-a ми е Pioneer DEH-2800MP. Когато го взех предите тонколонки бяха thunder (цената им беше малко над 10лв.) След няколко дена употреба дясната взе жеско да бръмчи/дере.

Взех Boschmann 3" 130 Watt 2 Way Speakers (цена 25 лева)
http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... ge_id=3009

Бях много доволен и си правих сметката да изкарам доста с тези (за отпред са си супер) обаче сега отново дясната взе да дере много гадно. Прегледах изцяло дали случайно не се мокри нещо там та винаги дясната да здава багажа първа, но нищо нередно не виждам. Кабелите към нея също са Ок.

Някой има ли някакви идей какви да взема сега? Мисля че цената на Pioneer такива предни (малки) беше над 50 лева. Но не ми се дават толкова пари ако след 3 месеца пак се раздрънчат.

П.С. Нямам никакви допълнителни усилватели и 4те тонколони (предни/задни) са си вързани дирекно в player-a. Басс-а редновно ми е до дука (от player-a), но увеличено до толкова до колкото да не криват тоннколоните.

Последна промяна от zexer на Вто 16 дек 2008 16:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 24 яну 2007 2:57

Колега, аз три пъти сменях тонколони там, и не става, за това сложи си у вратите по една и да се родиш

п.п. и на мен само десната ми стържеше, просто нема такъффффф филм :x

Потребителски аватар
zexer
Контакти:

Мнениеот zexer » Сря 24 яну 2007 4:38

Абе кво става бе? Това не е нормално!
Да не би нещо от вентилатора за парното (които се пада под дясната тонкоолонка) да става? Много странна работа, а хич не ми се занимава да слагам в вратите.

Имали някакъв вариянт за такива предни сез басс ли не знам и аз к'во - така че да не се издухват?

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Сря 24 яну 2007 12:55

и аз имам такъв проблем но на мен ми стърже само лявата и вече се отказъх да ги сменям те и без това като пусна усилвателя от баса се нечуват и не ме дразнят

П.С а да ги изолираш предните си вземи някакви филтри да са ти само като среди

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 24 яну 2007 13:14

zexer написа:Абе кво става бе? Това не е нормално!
Да не би нещо от вентилатора за парното (които се пада под дясната тонкоолонка) да става? Много странна работа, а хич не ми се занимава да слагам в вратите.

Имали някакъв вариянт за такива предни сез басс ли не знам и аз к'во - така че да не се издухват?

Я вземи запали колата и се разходи до Викиват.Там отиваш при момчето с многото говорители в дъното на магазина и му обясняваш,че имаш Г2,че ти трябват някакви колонки и да ти препоръча как да ги предпазиш от повреждане-ще ти препоръча някакъв филтър или нещо подобно.Един познат така направи и момчето му даде някакви допълнителни елементи,ама не съм сигурен какви,защото беше отдавна.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 24 яну 2007 20:06

другия път като ги смениш, намали нивото на предните говорители, другият вариант е с филтри да се отрежат ниските честоти и говорителя да изкарва само средни и високи.преди бях с ето такива Pioneer TS-H871, само че бяха 10 см. (таблото на голф 3), и бях доволен, след като продадох предишния ми голф ги продадох на човек от форума и досега няма оплакване, е вярно че са по скъпи но си заслужава.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 24 яну 2007 20:21

имал съм подобен проблем при самото вкарване в гнездото се беше изкривила ппластинката за кабелните обувки и от там се бяха опънали меките връзки и като се движи мембраната дереше здраво дано и при тебе е така да отървеш покупката на нови.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 24 яну 2007 22:32

Абе каквото и да слагаш все ще гори. Проблемът ти е в настройките. Ако отрежеш ниските да не се свирят при тия говорители - всичко ще заспи.
Ако толкова искаш бас - слагай бас каса.

Така че или отрежи ниските през плеъра ( ако има такива настройки ) или слагай допълнително филтри ( кондезаторчета ).

Аз карам с едни 8см грундихчета вече повече от година.. и проблеми не съм имал :).. но сетъпа е на 6 - отрязани са да не свирят ниски, нивото също им е нагласено така че да не свирят само те и т.н.

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 24 яну 2007 22:56

А пробва ли да ги размениш? :roll:

Потребителски аватар
__smirnoff__
Автомобил: Golf 2
Двигател: PN 1990

Мнениеот __smirnoff__ » Чет 25 яну 2007 16:02

а какъв филтър трябва да се сложи за да не свирят ниски? аз скоро дадох 45 лева за предни говорителчета, свирят супр, само на повечко бас не се справят и трябва да ги намалям,не ми се ще да ги прецакам

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 25 яну 2007 21:13

Потребителски аватар
zexer
Контакти:

Мнениеот zexer » Пет 26 яну 2007 0:24

От начало си свиреха супер.
Player-a може да променя почти всичко, но промяната е за задни и предни едновременно. Сега като се раздранчаха предните съм прехвърлил почти целия звук отзад но съвсем не ми харесва като чувам само задните.
Явно ще се зимат нови предни с такова филтърче с идеята то да ги опази като увеличавам басс-а.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 26 яну 2007 0:46

zexer написа:От начало си свиреха супер.
Player-a може да променя почти всичко, но промяната е за задни и предни едновременно. Сега като се раздранчаха предните съм прехвърлил почти целия звук отзад но съвсем не ми харесва като чувам само задните.
Явно ще се зимат нови предни с такова филтърче с идеята то да ги опази като увеличавам басс-а.

Само се залъгваш че имаш бас... ааа да.. и гориш говорителчета ;).
Слагай една бас каса да видиш какво се вика бас 8).

Потребителски аватар
zexer
Контакти:

Мнениеот zexer » Пет 26 яну 2007 2:05

/off
трябва да го чиеш как свири това дет ми е сега в багажника :) без усилвател само на MOSFET 4 x 50 W на playera разчита и звука е много доволен. Доста хора се убедиха в това :)
Та точно за това редовно си го надувам и предните малко по малко увяхнаха.
Наистина има вариянт задните да минат през усилвател и така да увеличавам по-малко през player-a, но аз така или иначе до сега никога не съм го увеличавал на мах и все пак player-a "изнасилва" предните, като чета нагоре не е само при мен.

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 01 фев 2007 17:27

До колкото разбрах от схемата на сайта, трябва да се сложи кондензатор на кабела който идва от + на колоната :?:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”