Мнение относно идея за SUB във mk3 cabrio

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнение относно идея за SUB във mk3 cabrio

Мнениеот ShoGo_GTI » Вто 29 яну 2013 16:36

Здравейте колеги, продтикнат от желанието да си сложа 15ката в багажника на кабриото (но без успех, защото кутията неможе да влезе в багажника) се разрових в чичо гугъл за модели на сравнително компактни бас боксове за 15 инчов говорител снимани в багажник на мк3 / 3.5 кабрио попаднах на един вариянт, който като идея доста ми хареса и допадна поне би могло и да се спести малко място от така "големия" багажник на колата. В момента съм с една 10ка на sony xplod, която е голяма почти колкото 25литровата газова бутилка и в момента мястото е колкото за една раница или 2 стека каменица :mhihi :mhihi :mhihi

Та това, на което попаднах е: http://www.klangfuzzis.de/viewtopic.php?f=1&t=71303 само, че тук е реализирано с 2 х 10 инча.

Питането ми е следното - дали би имало ефект ако реализирам този вариянт в моят автомобил, като бокс се ползва обема на багажника.

Целта ми не е супер силна музика, просто искам когато слушам музика да усещам и "баси", а не само високи и среди, в момента 10ката ми върши перфектна работа, но пък 15ката ми седи и събира прах..

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Re: Мнение относно идея за SUB във mk3 cabrio

Мнениеот ShoGo_GTI » Сря 30 яну 2013 12:46

:rolleyes

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пет 01 фев 2013 1:33

Давай проба-грешка :) Аз на пролет съм решил за моята да правя вградена кутия в калника от стъклопласт по съата причина - да заема малко място :banghead

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пет 01 фев 2013 2:26

просто исках мнение иначе мене ми е най лесната работа да го пробвам. не ме мързи, матеряли има и ръцете ми не са в гъзъ просто пусто му и време, а и сега на дневен ред идва смяна на дирекция и след това ще го правя това :)

Потребителски аватар
jelevbg
Автомобил: Golf III
Двигател: AHU 1997
Контакти:

Мнениеот jelevbg » Пет 01 фев 2013 20:08

На линка който си дал говорителите са 2х12" не 2х10" другото което е кутия се изчислява по параметрите на говорителя, а ти не си споменал какъв е освен, че е 15" :mhihi
С този вариянт който си показал баса ти няма да е по-силен от колкото в кутия даже може да е и по-зле от 10-ката

Потребителски аватар
golf_1
Автомобил: Audi Q7
Двигател: CJWE

Мнениеот golf_1 » Чет 21 фев 2013 5:38

А аз имам един въпрос, как ще сложиш тая 15-ка на това място, като аз лично го мерих и беше не повече от 12-13 инча :rolleyes Също така и като сложиш облегалката на седалката тоя говорител няма ли да бие в нея или ще караш без облегалка?
Аз също се опитах да набутам една 12-ка в моито, но не успях и за момента съм с 10-ка, което според мен е доволно за тази кола, пък като омръзне винаги може да се намери компактна кутия за 12-ката или в твоя случай за 15-ка :smile

Потребителски аватар
audio_mania_max
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audio_mania_max » Чет 21 фев 2013 15:40

За инсталиране в коли с ограничено пространство виж това:

http://www.alpine.bg/p/Products/type-r- ... 42/swr-t12

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 21 фев 2013 18:47

golf_1 написа:А аз имам един въпрос, как ще сложиш тая 15-ка на това място, като аз лично го мерих и беше не повече от 12-13 инча :rolleyes Също така и като сложиш облегалката на седалката тоя говорител няма ли да бие в нея или ще караш без облегалка?
Аз също се опитах да набутам една 12-ка в моито, но не успях и за момента съм с 10-ка, което според мен е доволно за тази кола, пък като омръзне винаги може да се намери компактна кутия за 12-ката или в твоя случай за 15-ка :smile

Малко след като пуснах темата единия ден се мотах в гаража около колата и ми попадна ролетка и измерих разстоянията и ми стана ясно, че няма как да стане с 15ката диретно да се сложи, после ми дойде идея че може да се направи като корито да е подъгък говорителя и да е от вътрешната страна като като се затвори облегалката да остават едни 5 6 санта до говорителя.
А иначе приемам предложения за размери за компатна кутия за 15ка или варинт :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”