моля за съвет....

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
joro_stz
Автомобил:
Двигател:

моля за съвет....

Мнениеот joro_stz » Пет 26 яну 2007 16:09

аиде кажете кое ще се съчетае наи добре да свири хем силно хем качествено в голф 2 ! задължително ! PIONEER !

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 26 яну 2007 16:29

Ко сакаш да слагаш :D - CD,говорители,бас,усилватели?
Напиши за кое по-точно да даваме акъля...

Потребителски аватар
joro_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_stz » Пет 26 яну 2007 19:16

в момента има само cd PIONEER deh-p3630 ! всичко др !

Потребителски аватар
vw_edition
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_edition » Пет 26 яну 2007 19:23

колега при мене не се седеше в колата да ти кажа , имах 2бр. паинерки трилентови 160лв са чисто нови в технополис , 12ка паинер и тя е толко около150-160лв едно усилвателче бошман и да ти кажа и с такова подобно сд не се седеше в колата и като се има в предвит че усилватела не беше от наи силните смятам че с хубав усилвател ще стане ужас :) язък само е преди 3 дена ми изпочупиха стъклата на колата и ми взеха всичко но няма значение здраве да е :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 26 яну 2007 19:48

ОК,сега дай някакъв примерен бюджет,защото това май е най-важното.
Иначееееее:
Голф 2 в таблото има 10 см или 8,7 см колонки,не съм сигурен за размера.Ако оригиналните ти работят добре,не виждам абсолютно никакъв смисъл да ги сменяш.Хубаво е предните говорителчета да са снабдени с някакъв филтър,който да им пуска честоти над 80-100Hz,защото обикновено при усилване на баса се повреждат...
Отзад: тук има неограничени възможности,защото на Голф кората му е голяма,винаги може да се замени с друга,от ПДЧ или друг материал,като ще остане красива ако се тапицира добре.Според мен имаш 2 варианта: първия е да не слагаш бас каса,втория е с каса.
При първия вариант е хубаво да си вземеш,да кажем 20 см говорители.Всички се натискат да слагат елипси,но аз лично смятам,че кръглите вадят по-хубав звук,като под по-хубав,разбирам една идея по-мек бас.Та Пайнер тук предлагат или Accelerate или Emotion серията.Отиваш на сайта им и гледкаш.Accelerate са по-евтини,защото са по-нисък клас.20 см TS-A2010 са хубави говорители,могат да свирят и само на плеъра (хубавото е ,че твоят е с мосфет усилвателя),обаче за да покажат наистина на какво са способни искат усилвател - около 2x60W ще им дойде идеално.Има един модел TS-A2510,това са вече сериозни,големи говорители -25 см са,искат задължително сериозен усилвател.Елипсите от тази серия не са лоши - аз съм с такива,но свирят по-твърдо от кръглите.
Говорителите от Emotion серията са далеч по-добри като звук от Accelerate,обаче са доста по скъпи.Препоръчвам ги,ако ще влагаш повече пари в музиката си и ще има и усилватели и т.н.
Толкова по първия вариант без бас каса.
Втория вариант с бас касичка:ако слагаш бас каса,аз не виждам голям смисъл да се влагат пари в големи говорители за задна линия.Тук едни 17 см говорители ще свършат перфектна работа.Защо?Ами просто защото се захранват перфектно и от CD-то и няма нужда от допълнителни усилватели.Освен това,при инсталация с бас каса не ти трябва бас от говорителите - за това е касата.Аз бих отразял честотите с HPF на 80 Hz.За съжаление,твоят плеър няма HPF,но просто няма да увеличаваш настройката на баса,а ще я държиш на 0.
За 17 см говорители по-евтиния вариант ти е Accelerate - или 3 канална коаксилна система или компонентна такава-това са тези варианти,когато пищялката е отделна от басчето и имат отделен филтър.Компонентните са по-добри от коаксиалните (когато пищялката,средата и баса са един говорител).Естествено,ако можеш да си позволиш,препоръчвам Emotion (TS-Exxxx)
Басът :lol: еееееееееех тоя любим на всички 305C/306C,а скоро ще се появи и 307C.Лично на мен не ми харесва как свири,ама това е лично мнение.На 306C му пасва идеално усилвателя 5100T/5200T/5300T - уж различни,но всъщност много еднакви модели.Ако искаш силен бас,взимай 12'',личното ми мнение е,че на Голф и 10'' му стига,но аз не съм фен на ултра-силната музика.Може да се наложи да си купиш и кондензатор,около 1 Фарад,за да компенсира спадовете от напрежението.
Всичко това дотук беше сравнително евтино.Точни цени не мога да ти кажа,огледай сайта на Авител,за да осведомиш.

П.С.Честно казано всичко зависи от това,колко пари искаш да вложиш.За по-евтино и що-годе качествено се спри на Accelerate серията говорители.Пайнер предлагат и много по-качествени неща,но цените са космически - PRS серията.

Лично мнение: Аз не харесвам Пайнер като производител на говорители,въпреки,че съм с такива.Много повече харесвам звученето на DLS и Херц,като по-евтин вариант от DLS.Други марки,също имат качествени говорители на добри цени - Helix/Brax,Alpine и др.

Всичко зависи от парите.Това е положението...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 26 яну 2007 19:58

Примерна система за Г2,по-евтин вариант:
Задна линия : http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... index.html - 148 гроша
Бас : http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... index.html - 164 златни пари.
Усилвател : http://www.pioneer.eu/eur/products/25/2 ... index.html - предполагам,че ще е около 340-350 кинта.
Добавяш 50 леа за хубава кутия на баса,поне 60 леа окабеляване (хубаво),евентуално 140 леа за кондензатор (посредствен).
Да кажем,че ще режем оригиналната кора. :cry:
Сметка:
912 лв.И това е евтин вариант.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 26 яну 2007 20:36

в таблото на голф 2 говорителите са 8,7 см, относно Emotion серията това са много добри говорители, с такива съм от 5 години свирят през усилвател и вадят уникален звук.

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Нед 11 фев 2007 4:08

andro_v написа:Басът :lol: еееееееееех тоя любим на всички 305C/306C,а скоро ще се появи и 307C.Лично на мен не ми харесва как свири,ама това е лично мнение.На 306C му пасва идеално усилвателя 5100T/5200T/5300T -

И аз съм с прословутия TS-W306C и що годе съм доволен вече 1 год. го слушам и но проблемо.Но ако трябва си взимам пак говорител бих експериментирал с нещо друго .
За голф 2 говорителя доста отпаря :wink:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 11 фев 2007 10:20

Аз мога да ти препоръчам, както си с това СД и с оригиналните си говорители, да си вземеш един активен буфер, който свири мнооо уникално (поне за мен),това всичко в едно, бас и усилвател сложени в перфектната кутия, едиствения проблем е че е малко скъп, само 400 кинта на Пайнер, има ги в Технополис е има и по скъпи

п.п. аз съм с такъв :wink:
Успех

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”