Музика в GOLF 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
monstertrush
Автомобил: GOLF 3 1.6
Двигател: ABU 1993

Музика в GOLF 3

Мнениеот monstertrush » Пет 22 фев 2013 9:35

Здравейте.
Реших да сложа малко по прилична музика в колата, за целта ми изпаднаха един усилвател
MEGAVOX 4990A
Изображение
а суб-а ми е правен на ръка (кутията де) с 8ца пак мегавокс (знам че е скромно, но на първо време ми стига)
ето направо едно клипче което бях правил преди време, сега кутията е по-малка на дължина но е по стабилна защото е с по- дебел материал (тази в клипа буквално се местеше :biggrin ) http://vbox7.com/play:146aead3bd&al=2&vid=12562678
Просто незнам какъв беше модела на говорителя...
Иначе другите колони (2 в предните и 2 в задните + пищялки) ще си ги захранвам от cd-то.
Въпроса ми е как точно да свържа нещата? Кабелчета имам, но откъде да ги прекарам, затова се надявам някой който е правил на голф музика да ми каже как е най-лесно прекарването... Ще съм благодарен на всякаква помощ. Благодаря.

Потребителски аватар
ivo_vn
Автомобил: Passat
Двигател: AVB

Re: Музика в GOLF 3

Мнениеот ivo_vn » Пет 22 фев 2013 12:45

На всички коли, е едно и също. Има и доста писано по темата, но няма кой да се разрови!
Накратко,вземаш плюс от акумулатора, през левия праг и в багажника.. Минуса възможно най-късо парче кабел, свързан кум купето на голфа! Аз съм го хванал към болта за задния колан.
Управляващия кабел /този с който ще се включва усилвателя, и самите кабели от CD-то до усилвателя ги прекарай от дясната страна на купето, отново под праговете.
Не знам с какви кабели си, но "захранващия" кабел, трябва де е поне 10 кв.!

Ако си нямаш и малка представа как става цялата процедура, по-добре не се хващай.. Че има вероятност да се запалиш :exclaim

Потребителски аватар
ivo_vn

Мнениеот ivo_vn » Пет 22 фев 2013 12:50

Забравих да спомена, задължително предпазител на плюсовия кабел до акумулатора! :th_up

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Пет 22 фев 2013 13:43

Мерси много.
Ами по принцип ми беше много бегла представата, затова реших да се допитам.. (общо взето съвпадат представите ми)
Ще драсна какво съм сътворил, все пак ако има още някакви предложения, няма да откажа. :)

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Съб 23 фев 2013 16:17

Днес пуснах кабелите и свързах усилвателя, но имам мааалък проблем :biggrin
Нищо не се чува като свържа някоя тонколона към който и да е канал, ето какво съм направил иначе:
това е от цдто
Изображение

a това е как съм свързал усилвателя
Изображение

Говорител свързах и на 3ти и на 4ти канал, без резултат, моля някой да ме упъти къде бъркам, благодаря предварително :biggrin

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Съб 23 фев 2013 18:57

оправих се, трябвало да свържа кабелите към output на усилвателя... :redface :smile

Потребителски аватар
ivo_vn

Мнениеот ivo_vn » Съб 23 фев 2013 19:45

Трябваше да кажеш поне с какво "CD-си", че проблема може да се крие там! :wink
На моето aлпинче имам настройка "POWER IC", с която спирам всичко свързано към усилвателя, и оставам само с тонколоните свързани директно към CD-то. :smile

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 23 фев 2013 19:47

От евробуксата излиза синичък кабел, от него взимаш и прекарваш кабел до усилвателя. Ще видиш на усилвателя къде трябва да го свържеш :th_up

Потребителски аватар
grinch.sc
Автомобил: Audi s3
Двигател: BAM

Мнениеот grinch.sc » Пон 25 фев 2013 7:57

С какви говорители си ?

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Сря 06 мар 2013 6:37

Колеги, здравейте.
Напоследък имам един проблем- когато колата работи звука от двигателя (боботене) се чува от буфера...
Когато някой мигач пусна също се чува едно пукане.
Реших, че проблема може да го има защото пуснах захранващия и кабела за цдто от една и съща страна (ляв праг),
затова кабела за звука го прекарах отдясно, за да са разделени, бях чел че може да вкарва
смущения заради захранващия... В първия момент ми се стори, че нямаше проблем, но карах 1 ден и пак се появи, даже по силно се чува това боботене... Забелязах също, че като разбутам цдто (примерно като го изкарвам) се чува пукане, но не разбирам от кой кабел може да е, всичко е закачено добре, изолирано, но ... Иначе когато колата не работи няма никакви проблеми, много добре си свири :( Ако някой помогне ще съм много благодарен.
Иначе:
Изображение

Потребителски аватар
ivo_vn

Мнениеот ivo_vn » Сря 06 мар 2013 12:43

Първото нещо за което се сещам, е че ти се губи масата някъде. Най-вероятно масата на чинчовете при CD-то, или при чинчовете на усилвателя. Провери си, и масата на самия усилвател. Ако си го хванал за колана, развий болта и почисти мястото добре, намажи го с нещо, примерно с "ГРЕС". :th_up
Проблема, може и да е в самото СД... може и да идва от (алтернатор,свещи,кабели,дистрибуторна капачка и акумулатора). Сигурно има други места, но не се сещам в момента.. :smile

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Чет 07 мар 2013 11:09

ivo_vn написа:Най-вероятно масата на чинчовете при CD-то, или при чинчовете на усилвателя. Провери си, и масата на самия усилвател. Ако си го хванал за колана, развий болта и почисти мястото добре, намажи го с нещо, примерно с "ГРЕС".

Малко само ако може да ми уточниш, "масата на чинчовете"?? :rolleyes
Иначе ще почистя мястото където съм хванал минуса, но от него да е незнам... все пак ще пробвам

Потребителски аватар
ivo_vn

Мнениеот ivo_vn » Чет 07 мар 2013 13:28

Колега,направи си един експеримент.
Докато си свири и се чува това "боботене", пусни едно кабелче дето в единия край е допряно на корпуса на ЦД-то, а в другия го допри на чинчовете, и ако стане ще си го оправиш сам без пари. :th_up

Потребителски аватар
BRASNA4A
Автомобил: VW GOLF3 GTI
Двигател: ABF

Мнениеот BRASNA4A » Чет 07 мар 2013 13:48

Може би имаш проблеми с входа на усилвателя,получават се понякога смущения,провери си и масата!Ето едно решение на този линк.Сложи този филтър,провери някаде дали продават такъв филтър на Hama те са много качествени,водещи производители са на кабели и съм много доволен само тях ползвам.
http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=206
Този е за захранването: http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=188

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Чет 07 мар 2013 20:27

ivo_vn написа:Колега,направи си един експеримент.
Докато си свири и се чува това "боботене", пусни едно кабелче дето в единия край е допряно на корпуса на ЦД-то, а в другия го допри на чинчовете, и ако стане ще си го оправиш сам без пари. :th_up

Направих това номерче с един кабел, проблема вече го няма. Евала колега... :th_up

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”