Въпроси за централно заключване

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Въпроси за централно заключване

Мнениеот toshara » Вто 12 мар 2013 9:36

Здравейте,колеги.Снощи без да искам спечелих един търг за модул за централно,ето това http://www.ebay.com/itm/140929055801?ss ... 1497.l2648
То е без машинки и въпросът ми е:
Нали мога от тук да си взема 4 машинки и да ги свържа?Централното пише,че е за ел, и вакуумни машинки,смятам да си взема 4ел машинки от най-обикновените.
И най-същественото-гледам,че целите китове са с 1 машинка с 4 или 5 кабела,другите са си с по 2.Трябва ли и за моето да търся една главна машинка,или ще може да вържа 4 машинки с 2 кабела?
Благодаря предварително :smile

Потребителски аватар
toshara

Re: Въпроси за централно заключване

Мнениеот toshara » Сря 13 мар 2013 16:48

:rolleyes

ifch0

Мнениеот ifch0 » Сря 13 мар 2013 21:12

Стрелям в тъмното:

Вероятно главната машинка е за шофьорската врата - когато я заключиш/отключиш, да командва и другите.

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 18 мар 2013 23:57

ifch0 написа:Стрелям в тъмното:

Вероятно главната машинка е за шофьорската врата - когато я заключиш/отключиш, да командва и другите.

Да,така е,но въпроса е,може ли без нея?На баща ми на Фиата например,като отключа дясната врата се отклюва и другата,а като оключа лявата,се отключва само тя-следователно контролиращата машинка е в дясната врата,което не е толкова значимо,а въпроса е,дали става да сложа 4 машинки с по 2 кабелчета,или задължително да търся една с 4/5?

ifch0

Мнениеот ifch0 » Вто 19 мар 2013 0:17

Най-вероятно ще стане.
Проста логика:
Имаш "главна" машинка - с нейното отключване/заключване се отключват/заключват и другите.
Нямаш - заключваш/отключваш всичко по команда или индивидуално.
Т.е. или отключваш с дистанционно, което отключва/заключва и другите. Или ако влезеш с ключ, отваряш на другите ръчно.

stankovraca
Автомобил: Skoda Superb MK3
Двигател: 20TDI 2018

Мнениеот stankovraca » Сря 27 мар 2013 11:59

Колега, това като гледам е дистанционен модул за централно заключване, което значи че се свързва към модула на централното. Демек трябва да имаш и машинки и модул към тях че да свържеш тоя модул към въпросния и да си отключваш колата от разтояние. Аз също мислех да вземам подобен дистанционен модул за Passat-a но не съм много наясно с монтажа му и ако взема ще се ходи при алармаджия сигурно.

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пет 05 апр 2013 13:00

Toва ще рече,че трябва да купувам и друг модул за централното+машинки ли? :eek Аз си мислех за това+машинките и съм готов,ама...Колата няма централно и никога не е имала...
Изображение
Ето това получих...
EDIT:Гледам има централно+4 машинки,модул за 20лв.
Значи трябва да взема това+моят модул,връзвам онзи модул,и моя към него,за да му подава сигнал кога да отключи/заключи :rolleyes

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”