Къде е най-удачно да монтирам усилвателя в VW PASSAT B5

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
toshuu
Автомобил:
Двигател:

Къде е най-удачно да монтирам усилвателя в VW PASSAT B5

Мнениеот toshuu » Вто 16 апр 2013 18:37

Здравейте колеги,

Бих искал да чуя вашите мнения за това къде е най-удачното място да се монтира усилвателя за Субуфера, от гледна точка да не се пречка много, да е вързан стабилно и да се охлажда. Колата е Пасат Б5 комби. СубУфера е куб и по принцип може да монтирам в/у него усилвателя. Но, тъй като се налага някой път да ползвам целият багажник с свалени седалки ( макар и рядко ) ще се наложи да махам субуфера, та и с него усилвателя. В момента усилвателя е закачен под жабката, проблема ми е че се вижда малко, а и когато сядат хора може да го закачат. Освен в багажника и под жабката има ли други варианти където да го монтирам? Примерно над задните калници м/у ламарината и кората дали има достатъчно място?

Това е усилвателя: http://www.kolko.bg/bg/thunder-tca-2040-80w-dvukanalen-avtousilvatel-bg/p/1002396

размерите са: Ш/В/Д: 250/52/240мм

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Re: Къде е най-удачно да монтирам усилвателя в VW PASSAT B5

Мнениеот Vag_activator » Вто 16 апр 2013 19:03

На гърба на задните седаклки (Няма да се запалиш спокойно,осеен ако не е Thunder) :mhihi

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Вто 16 апр 2013 19:10

Повечето го слагат на гърба на задната седалка (както и аз).
Някой го слагат на самата бас каса, но са ми казвали, че не е много добре заради вибрациите.

stankovraca
Автомобил: Skoda Superb MK3
Двигател: 20TDI 2018

Мнениеот stankovraca » Сря 17 апр 2013 17:43

Колега варианти много, но според мен може би най удачно ще е усилвателя върху касата. Така или иначе ако се наложи да свалиш касата няма да ти е нужен и усилвателя, освобождаваш повече място. Ако да речем решиш да слагаш на гърба на задната седалка първо като събориш седалката усилвателя идва под пряка видимост и каквото и да сложиш тр да внимаваш да не го закачиш и второ дупчиш си салона на автомобила. Въпросните дулапи в задните калници са добър избор, но 1во влиза ли там тоя усилвател при тебе и имаш ли място. Защо вместо да питаш не вземеш да пробваш направо. Мене обаче тая идея не ме радва особено щото тия дулапи и двата съм ги напълнил с обурудване - пожарогасител, 2бр триъгълник, манометър, прахосмукачка, аптечка, кабели, въже за теглене и тн.

toshuu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshuu » Чет 18 апр 2013 13:02

stankovraca написа:Колега варианти много, но според мен може би най удачно ще е усилвателя върху касата. Така или иначе ако се наложи да свалиш касата няма да ти е нужен и усилвателя, освобождаваш повече място. Ако да речем решиш да слагаш на гърба на задната седалка първо като събориш седалката усилвателя идва под пряка видимост и каквото и да сложиш тр да внимаваш да не го закачиш и второ дупчиш си салона на автомобила. Въпросните дулапи в задните калници са добър избор, но 1во влиза ли там тоя усилвател при тебе и имаш ли място. Защо вместо да питаш не вземеш да пробваш направо. Мене обаче тая идея не ме радва особено щото тия дулапи и двата съм ги напълнил с обурудване - пожарогасител, 2бр триъгълник, манометър, прахосмукачка, аптечка, кабели, въже за теглене и тн.

Мястото за което ти говориш и при мене е пълно с всякакви неща: инструменти, аптечка и т.н. Това което очаквах като отговор е по-скоро дали някой от вас е решил да монтира усилвателя на нестандартно място. Най-вероятно ще го монтирам в/у събуфера. Все пак ще погледна дали ще има място м/у върешната кора в багажника и купето. Гледах на един джип да го монтират там и ми хареса като идея. Не се вижда и не ти се пречка.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Чет 18 апр 2013 13:12

Виждал съм монтиран върху "тавана" на багажника на седан. Демек от горната страна.

stankovraca
Автомобил: Skoda Superb MK3
Двигател: 20TDI 2018

Мнениеот stankovraca » Чет 18 апр 2013 15:49

А мерси, то на мойто комби и бе тва е почнал да провисва тавана та и стъпалото като закача там ако успее да се закрепи хептен ще стане за претапициране, да нее да стане и за нов таван че тоя стиропор да не се разкърши отдолу като тръгнеш да го дупчиш.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Чет 18 апр 2013 19:26

Ааа можеш ли да набиеш видии на самия таван :icon_lol Хващай го към седалката.Като се наложи да сваляш сандъка,откачаш кабелите и готово, а усилвателя си остава на мястото.Колко често не ти стига мястото при условие,че караш кола с размерите на гарсониера. При мен лично кората подскача,така че не ми се мисли какви вибрации има по "суб"-а

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 18 апр 2013 21:19

Под задната седалка пробвал ли си?Ако не си,наложи го там и виж дали се затваря седалката после(да не я повдига).Аз моя го хванах от страни до стопа и не ми пречи хич,при теб има едни дулапчета там :rolleyes

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”