Здравейте колеги
От скоро съм собственик на Golf 4 и имам следния проблем. Първо радиото ми е Gamma 5 и проблема е че предна лява колона свири по слабо от останалите. Значително по слабо, при намалена музика създава илюзия сякаш, че не работи. Когато усиля музиката ми се струва че се оправя, но най - вероятно е илюзия поради по високото ниво на музиката. Та въпроса ми е каде може да е проблема: радио, говорител, кабели.
Поздрави.
Проблем с предна лява колона - Golf 4
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Re: Проблем с предна лява колона - Golf 4
Провери в описания от теб ред-първо настройките на плеъра - фадер и баланс, след това кабелите до говорителя-може да има почти прекъснат или държащ се на магия такъв-слабо вероятно, но вероятно. Може и говорителя да е намокрен, прашен, натиснат и прочее, което в 90процента обуславя описаните от теб ефекти.
- wishsalor
- Контакти:
Провери в описания от теб ред-първо настройките на плеъра - фадер и баланс, след това кабелите до говорителя-може да има почти прекъснат или държащ се на магия такъв-слабо вероятно, но вероятно. Може и говорителя да е намокрен, прашен, натиснат и прочее, което в 90процента обуславя описаните от теб ефекти.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
niko1980 написа:Здравейте колеги
От скоро съм собственик на Golf 4 и имам следния проблем. Първо радиото ми е Gamma 5 и проблема е че предна лява колона свири по слабо от останалите. Значително по слабо, при намалена музика създава илюзия сякаш, че не работи. Когато усиля музиката ми се струва че се оправя, но най - вероятно е илюзия поради по високото ниво на музиката. Та въпроса ми е каде може да е проблема: радио, говорител, кабели.
Поздрави.
Много лесно се оправя , със смяна на говорителите . Не я чуваш на слаби нива защото от годините горкия говорител не му е останала грам здрава гофра . Изгарят първо гофрите и се ронят като прах на тези бабички и после се къса и мембраната , която се разкъсва само като я натисниш леко с пръст .
Смяна ! това е решението !
- wishsalor
- Контакти:
И това е вариянт, възможно е и често се случва, нормално е.
-
- Автомобил: VW Golf 4 1.9TDI
- Двигател: ASZ 2002
Настройките са ок. Баланса е на средата.
Относно смяната искаше ми се да е последен вариант тъйкато сваляне на кора на врата ми се струва доста играчка апък да се окаже че не е от говорителя
Ако е скъсан няма ли да пръщи? Самия звук е добре без никакви изкривявания.
Относно смяната искаше ми се да е последен вариант тъйкато сваляне на кора на врата ми се струва доста играчка апък да се окаже че не е от говорителя

Ако е скъсан няма ли да пръщи? Самия звук е добре без никакви изкривявания.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Свалянето на кората не е изобщо сложно , един път като го направиш ще разбереш . Щом настройките са ти ОК , гаранция е скъсана гофрата на говорителя , щом свалиш кората веднага ще го видиш . Ако пък искаш още да пробваш дали е от говорителя , извади радиото и размени каналите ляв и десен и виш същото ли е положението с проблемния говорител. Успех .
п.п. Има и още една макал и много малка вероятност - прокъсан кабел към говорителя в маншона на вратата , но ако има тякъв , говорителя щеше или да прекъсва когато си поиска или изобщо да спре , така че едва ли е там проблема .
п.п. Има и още една макал и много малка вероятност - прокъсан кабел към говорителя в маншона на вратата , но ако има тякъв , говорителя щеше или да прекъсва когато си поиска или изобщо да спре , така че едва ли е там проблема .
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”