Търся колега "на ти" с car audio...
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Търся колега "на ти" с car audio...
Някой нещо?
пп.Само за София!!!
пп.Само за София!!!
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Re: Търся колега "на ти" с car audio...
Аз бих могъл да помогна. Какво има?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Не съм много добре със свободното време ама казвай да видим дали може да съдействам.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Благодаря на отзовалите се!!! 

- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Нямаше да е зле да опишеш проблема и решението му!
Би било полезно за всички!
Поздрави! С уважение-Владимир!
Би било полезно за всички!
Поздрави! С уважение-Владимир!
- bace_go6o
- Автомобил: lek
- Двигател: AFN 97
Явно колегата-автор на темата е задал въпросите си на ЛС или просто е забравил да пише ...
Ще ползвам темата му за да попитам разбиращите за помощ.
Писах в една друга тема, но там никои не ми обърна внимание.
Разполагам с ето тази музика:

И съответните кабели за нея .. Усилвателя е 4 канален. Нищо не разбирам, може би е просто и елементарно, но не разбирам. Музиката е била свързана със същите компоненти които виждаме на снимката, просто е свалена от една кола и сега ще ги слагам на моята.
Глупавия ми въпрос е: може ли някой да ми помогне да ми каже кое как и къде да го свържа .. Ако някой пич му се занимава да ми отдели малко време да се срещнем и да ми покаже .. Ако не да се опита тук във форума ..
Ще ползвам темата му за да попитам разбиращите за помощ.
Писах в една друга тема, но там никои не ми обърна внимание.
Разполагам с ето тази музика:

И съответните кабели за нея .. Усилвателя е 4 канален. Нищо не разбирам, може би е просто и елементарно, но не разбирам. Музиката е била свързана със същите компоненти които виждаме на снимката, просто е свалена от една кола и сега ще ги слагам на моята.
Глупавия ми въпрос е: може ли някой да ми помогне да ми каже кое как и къде да го свържа .. Ако някой пич му се занимава да ми отдели малко време да се срещнем и да ми покаже .. Ако не да се опита тук във форума ..
Доколкото виждам, ще сменяш/слагаш:
1. Говорители;
2. Уфър;
3. "Радио";
4. Усилвател.
Сега по работата:
1. Говорители:
Ще сменяш ли кабели или ще ползваш съществуващата инсталация?
Ще трябва ли да се преправят гнездата за новите говорители (ако стари/нови са с различни размери)?
2. Уфър - той е ясен - в багажника. Ако си нямал до сега - ще трябват кабели.
3. За "Радио"-то - вади се старото и се слага новото. Потенциален проблем - ако едното не е с "Евро"-конектор.
4. Усилвател:
- Ще трябва "ток" до багажника (ако си нямал до сега усилвател).
- Казваш, че е 4-канален -> Трябва 4-та канала да стигнат от "радио"-то до багажника и после - до говорителите. Задните са на кората - там е ясно. Но за предните - ще трябва да вървят кабели до предните врати (или където са ти предните говорители).
1. Говорители;
2. Уфър;
3. "Радио";
4. Усилвател.
Сега по работата:
1. Говорители:
Ще сменяш ли кабели или ще ползваш съществуващата инсталация?
Ще трябва ли да се преправят гнездата за новите говорители (ако стари/нови са с различни размери)?
2. Уфър - той е ясен - в багажника. Ако си нямал до сега - ще трябват кабели.
3. За "Радио"-то - вади се старото и се слага новото. Потенциален проблем - ако едното не е с "Евро"-конектор.
4. Усилвател:
- Ще трябва "ток" до багажника (ако си нямал до сега усилвател).
- Казваш, че е 4-канален -> Трябва 4-та канала да стигнат от "радио"-то до багажника и после - до говорителите. Задните са на кората - там е ясно. Но за предните - ще трябва да вървят кабели до предните врати (или където са ти предните говорители).
- bace_go6o
Тези които са в кората на багажника, ще бъдат заменени с другите елипси, сините. Надявам се да се напаснат, ако ли не, ще се купува нова кора или ще се гнездят в задните интериорни кори. Кръглите говорители ще ги монтирам в предните врати. Мисля да използвам същите кабели, от каквато и кола да са свалени, не мисля, че е била по-голяма от голфа ...
Радиото: Мисля да използвам това което е било с колоните, по-добро е от сегашното ми. Има всякакъв вид конектори ( демек няма нужда от купуване )
Усилвателя ми е малко "тъмна индия" Ток само от кисифона ли се взима или ще трябва допълнителен източник?
Радиото: Мисля да използвам това което е било с колоните, по-добро е от сегашното ми. Има всякакъв вид конектори ( демек няма нужда от купуване )
Усилвателя ми е малко "тъмна индия" Ток само от кисифона ли се взима или ще трябва допълнителен източник?
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Ток са зема директно от акумулатора и минава от 1та страна на колата до багажника а кабелите от усилвателя до радиото (RCA) минават от другата страна на колата за да се избегнат евентуални смущения...усилвателя се заземява за колата на място където няма боя и е солидна ламарина, основната каросерия
Продават се комплекти в аудио магазините в които има всичко нужно за да си свържеш усилвателя 
П.П Аз като гледам имаш всичко нужно насмотано у багажника ама много не знаеш какво си си купил
Тоя червения кабел трябва да е с бушонче и той отива до акумулатора, сините RCA кабели са ти закачени на усилвателя те отиват към радиото...и само трябва да го заземиш и да свържеш говорителите... Вече как точно се свръзват не искам да давам акъл точно аз. Има значение къде ще вържеш и кабела към акумулатора мисля че на "+"-са трябваше, но не съм сигурен аз лично дори не съм го правил просто съм прочел доста матрял ама в крайна сметка дори се отказах да си слагам буфер
В София има бая колеги които разбират пък и тука ще се намери кой да ти обясни точно не е ядрена физика 

П.П Аз като гледам имаш всичко нужно насмотано у багажника ама много не знаеш какво си си купил

Последна промяна от Mario951 на Нед 23 юни 2013 22:25, променено общо 1 път.
- radi_nrj
Я пусни един списък на нещата да ти кажа дали изобщо има смисъл да се занимаваш. Не знам дали е от слънцето ама ми се видя, че усилвателя е Блаушпек, а говорителите "Бушмен"...
Последна промяна от radi_nrj на Нед 23 юни 2013 22:43, променено общо 1 път.
- bace_go6o
Да, на червения кабел има бушон.... Има кабеляци .. Нали това казвам, че всичко това което е в багажника ми е свалено от кола, в която преди дни е свирила ...
Бас: херц; усилвател: блаупункт; говорители: бошман; сд: Сони xplod dvd; кабели:сони
Утре съм по-свободен и ще направя снимки на всичко, в детайли!
Ако някой колега е така добър и без работа утре и други ден ( понеделник и вторник ) и има желание да го черпа няколко бири, да ми пише на ЛС да се видим и да ми помогне! Ако не, ще се мъчим тук!
Поздрави! И наздраве
Бас: херц; усилвател: блаупункт; говорители: бошман; сд: Сони xplod dvd; кабели:сони
Утре съм по-свободен и ще направя снимки на всичко, в детайли!
Ако някой колега е така добър и без работа утре и други ден ( понеделник и вторник ) и има желание да го черпа няколко бири, да ми пише на ЛС да се видим и да ми помогне! Ако не, ще се мъчим тук!
Поздрави! И наздраве

- radi_nrj
С удоволствие бих ти съдействал, но момента е крайно неподходящ. Възстановявам си колата от удар и временно ползвам колата на кумата. По втората кола също има дребни забележки, които отстранявам в движение та съм с вързани ръце 

- bace_go6o
Еййй, като чу за бира и те хвана яд даже ...
Шегувам се колега, няма проблем. , гледай да оправиш колата по-бързо и лесно.
То може и да не се наложи да се виждаме лично, утре ще снимам всичко което имам налично и вие ще ми кажете как само да ги свържа.
Нищо не вдявам от такива работи, за това ще ми бъде нужно да ми се обяснява като на 3 годишно
Edit от днес 24:06
Ето с какво разполагам колега: 2х

2х:

ЦД:
[imghttp://store.picbg.net/pubpic/15/A4/80f1028b090815a4.jpg][/img]

Бас+стъпало:

Кабеляк:

Туй то, казвайте сега кое каде да нанижа и какво ми липсва?

Шегувам се колега, няма проблем. , гледай да оправиш колата по-бързо и лесно.
То може и да не се наложи да се виждаме лично, утре ще снимам всичко което имам налично и вие ще ми кажете как само да ги свържа.
Нищо не вдявам от такива работи, за това ще ми бъде нужно да ми се обяснява като на 3 годишно

Edit от днес 24:06
Ето с какво разполагам колега: 2х

2х:

ЦД:
[imghttp://store.picbg.net/pubpic/15/A4/80f1028b090815a4.jpg][/img]

Бас+стъпало:

Кабеляк:

Туй то, казвайте сега кое каде да нанижа и какво ми липсва?
- radi_nrj
DVD-то е ок ама има само един изход от предусилвателя и на него може да се върже само едно стъпало, което да храни субуфера.
Усилвателя е поносим ама е 4 канален и в конкретния случай не ти върши много работа. Ако можеш го бартеросай за моноблок поне 300W или 2-канален, който в мостов режим да дава поне 300W.
Субуфера на Hertz е добър, но силно се съмнявам в изработката на кутията. Отделно както казах иска хубав и мощен усилвател.
Кабелите също озглеждат качествени.
Говорителите на Boschmann аз лично бих ги монтирал в кофата за боклук.
Усилвателя е поносим ама е 4 канален и в конкретния случай не ти върши много работа. Ако можеш го бартеросай за моноблок поне 300W или 2-канален, който в мостов режим да дава поне 300W.
Субуфера на Hertz е добър, но силно се съмнявам в изработката на кутията. Отделно както казах иска хубав и мощен усилвател.
Кабелите също озглеждат качествени.
Говорителите на Boschmann аз лично бих ги монтирал в кофата за боклук.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”