Мирише ми на кабели при увеличено цд

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Мирише ми на кабели при увеличено цд

Мнениеот BsLek » Съб 29 юни 2013 21:49

Въпроса ми е относно Суббуфера.Имам бас каса 8инча и усилвател в багажника.Та когато увелича цд-то около 28-30 за по продължително време започва да ми мирише на кабели и като отворих багажника да видя какво става мисля,че е от кабелите на баса.Ако намаля баса на колата от настроиката SW level на цд-то и като увелича музиката пак същото напрежение ли ще отива към усилвателя и баса или ще е по малко?Или да намаля мощноста директно от усилвателя?Тя сега е на около една трета.Усилвателя е 400вата максимална и 200номинална а суббуфера е 70вата ако това има значение аз и затова съм намалил усилвателя.Още ли да го намаля или да го намалям от цд то?Или да слагам нови кабели на бас касата ?

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Re: Мирише ми на кабели при увеличено цд

Мнениеот wishsalor » Съб 29 юни 2013 21:58

Колега, без да искаш, сам си си отговорил. За съжаление използваш твърде мощен усилвател за твърде нищожен говорител. На последният лака на намотчиците му се стапя от зор. Всъщност ти мирише на лак...разтопен и поизпечен. Добре е да прегледаш връзките-трябва да са стабилни стегнати здрави и чисти!!!!
Идеята с намалянето е наистина добра, уви ще е повсеместна.

Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Re: Мирише ми на кабели при увеличено цд

Мнениеот BsLek » Нед 30 юни 2013 11:41

Кабелите да ги сменям ли или те не са от такава важност?И силата на баса от цд-то ли да я намаля или от усилвателя ?На мен и идеята ми беше ако намаля баса от цт-то примерно на 2-3 той е до 10 и обикновенноми е на 8,ако го направя това дали пак говорителя ще е под такова напрежение от към захранване и пак ще прегрява или няма да е така,защото искам да увелича музиката да свири повече но това влияе и на баса и почва да прегрява явно.Цд-то е Sony и е до 40 аз го слушам на около 25 но понякога го увеличавам до 28-30 защото някои песни са по тихи а и според настроението ми.Тонколоните на колата издържат но баса явно не,и идеята мие да го измисля така,че и баса да свири без да изгори и музиката да е силничка.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”