Препоръки за ъпгреид на музика Голф 4

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Препоръки за ъпгреид на музика Голф 4

Мнениеот maerto » Вто 30 юли 2013 23:08

Здравейте колеги.Искам да си подобря малко музиката в колата,в момента съм със следните неща-
плейър-Pioneer DEH-2320UB
предна линия-Hrtz EV 165L,оригиналните пищялки на VW
задна линия елипси-Pioneer TS-A6913is
на моменти се чува едно тупкане лупкане което не ми харесва.
Та съм се замислил за усилвател и една бас колона отзад(8").Понеже нямам място в багажника за туба искам баса да е отзад на кората,или нещо от рода на усилвател с вграден бас -примерно под седалката,а за елипсите се замислям дали да не ги разкарам или да ги оставя..???
Какво ще ме посъветвате горе долу да се ориентирам всичко ли да сменям или поне предните колони да оставя??Ще съм благодарен за препоръки.

Последна промяна от maerto на Пет 02 авг 2013 15:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Препоръки за ъпгреид на музика Голф 4

Мнениеот radi_nrj » Сря 31 юли 2013 8:52

Оригиналните пищялки трябва да си паснат с херцовете по чувствителност. Херца знаем, че е 92dB/1W/1m ама оригиналните пищялки колко ли са - никой не знае и никъде не е писано. Ако има голяма разлика или ще ти глъхнат високите или ще надвикват мидбаса според зависи кой от 2-та говорителя е по-чувствителен. Отделно за да свирен както трябва ще ти трябва и филтър който се смята по параметрите на говорителите, а тези на оригиналните са неизвестни.

Взимаш направи ESK-165L.5 и си решаваш неизвестните.

Ако направиш монтажа какво трябва, изолираш вратите, и ги захраниш през усилвател може да се откажеш да слагаш изобщо други говорители.

Колкото за отзад или елипси или субуфер, 2-те едновременно е напълно безсмислено!

Последна промяна от radi_nrj на Сря 31 юли 2013 14:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Сря 31 юли 2013 14:08

radi_nrj написа:Оригиналните пищялко трябва да си паснат с херцовете по чувствителност. Херца знаем, че е 92dB/1W/1m ама оригиналните пищялки колко ли я - никой не знае и никъде не е писано. Ако има голяма разлика или ще ти глъжнат високите или ще надвикват мидбаса според зависи кой от 2-та говорителя е по-чувствителен. Отделно за да свирен както трябва ще ти трябва и филтър който се смята по параметрите на говорителите, а тези на оригиналните са неизвестни.

Взимаш направи ESK-165L.5 и си решаваш неизвестните.

Ако направиш монтажа какво трябва, изолираш вратите, и ги захраниш през усилвател може да се откажеш да слагаш изобщо други говорители.

Колкото за отзад или елипси или субуфер, 2-те едновременно е напълно безсмислено!

А за плеъра какво мислите,този е нисък клас ,аз предполагах че от него е кофти звука,мислех си за DEH 4500bt поне.Вече размислих за елипсите-ще ги махам,но добре ли е да сложа баса на кората(с подсилване)?

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Сря 07 авг 2013 10:12

Ако имаш път през Русе за Силистра пиши ми лично да видиш в аудито ми малка кутия с 8 инчов херц в джоба на багажника как свири с предна линия само(и то с 13 см говорители+изолация).Общо взето плеъра е зле и не е лошо да се смени ако искаш нещо по-сериозно да се случи.Според мен имаш 2 варианта 1.Нов плеър по-висок клас с добри компонентни системи във всички врати + изолация 2.Нов плеър по-висок клас с добри компонентни системи само в предните врати,кутия с 8-ца(или 10) вградена в нишата на багажника + усилвател за суба.Като цяло зависи какво харесваш,но на налягането на хубава осмица с усилвател трудно ще се опрат каквито и да е говорители по вратите без усилвател в голфа.Пиши ако искаш да чуеш.Лек ден.

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Сря 07 авг 2013 13:42

Ако имам път колега непременно ще се отбия:)И аз съм се спрял на предна линия-Herz ESK 165L.5 + изолация,и 8" бас(отзад) също на Хертц.Но се чудя къде да го разположим че в багажника имам бутилка и няма място.Мислех си за кората,да се използва обема на целия багажник като буфер..но ще видим.Плеара наистина е от "дървените"мисля да го подменя с този- http://www.aval-bg.com/car-audio/pioneer/cd-mp3-players/pioneer-deh-4500bt

Потребителски аватар
simon
Двигател:

Мнениеот simon » Чет 08 авг 2013 10:38

Плеъра с това червено (не знам дали се сменя)няма да е много май за голфа,но е приличен.Кутията ми е 11,8 литра(доста е компактна)от MDF 2см затворен обем,говорителя е Херц ES200 с усилвател MAC AUDIO MPX 2000.Сложена е в ляво в джоба на багажника към калника,по колата нищо не съм рязал.Усилвателя е малък и е под жабката отпред,за час мога да сваля всичко без да си личи ,че го е имало.Ако дойдеш ще ти покажа и изолация каква съм слагал и от къде се купува.Събрал съм и снимки на доста кутии вградени в багажници.Сложна,но интересна задача си е и трябва да се интересуваш.Питал съм много по форумите и има колеги професионалисти,които са ми помогнали доста.Аааа и кората я забрави там с нискочестотния :)

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Вто 20 авг 2013 8:22

Още нямам път към Русе колега:)Може ли една снимка да пратиш,да видя как седи там баса?На мен газовата бутилка ми е там от ляво,но се отваря нишата към стопа.Засега само направих изолация на предните врати,сложих и усилвател за предни и задни колони,разликата се усети:)Баса ще го слагам малко като се позахлебя:))Но имам един въпрос-след като сложих усивателя,не мога да отделям предна и задна линия.Свирят си и 4-те колони,но като реша да отделя задните не се чува нищо....казаха ми че е нормално това от сервиза където ми го монтираха...?

Потребителски аватар
simon
Двигател:

Мнениеот simon » Вто 20 авг 2013 15:36

Дай ми мейл за снимки,но да знаеш май лошо си започнал.Изолацията хубаво,не съм сигурен какво точно целиш с говорители на 4-те врати през усилвател + суб с усилвател в багажника,не знам.CD-то смени ли?

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Вто 20 авг 2013 15:46

simon написа:Дай ми мейл за снимки,но да знаеш май лошо си започнал.Изолацията хубаво,не съм сигурен какво точно целиш с говорители на 4-те врати през усилвател + суб с усилвател в багажника,не знам.CD-то смени ли?

Имаш ЛС,
:) не целя нищо с тези неща дето съм сега,просто след време ще махна елипсите от задната кора и ще сложа бас,а предната линия и усилвателя ще си останат:)не съм сменял CD-то още.То и баса са следващ етап:)

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Вто 20 авг 2013 17:48

Ето колега аз какво съм сътворил. Има доста снимки, които незнам поради каква причина са изчезнали, но общо взето ще предобиеш представа. С оригиналното CD съм и касетофона и музиката е доста чиста и без изкривявания. Препоръчвам ти ако си с Pioneer да си смениш всички говорители във вратите инъче ще заминат оригиналните. Ако имаш интерес ще се разтърся за подробни снимки на двете инсталации евентуално ако решиш нещо.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=262760

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Сря 21 авг 2013 10:13

mircho82 написа:Ето колега аз какво съм сътворил. Има доста снимки, които незнам поради каква причина са изчезнали, но общо взето ще предобиеш представа. С оригиналното CD съм и касетофона и музиката е доста чиста и без изкривявания. Препоръчвам ти ако си с Pioneer да си смениш всички говорители във вратите инъче ще заминат оригиналните. Ако имаш интерес ще се разтърся за подробни снимки на двете инсталации евентуално ако решиш нещо.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=262760

Много интересно,браво за проекта:)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”