Pioneeer DEH1500UBG REAR-SP ???

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Pioneeer DEH1500UBG REAR-SP ???

Мнениеот brad4edat » Пет 25 окт 2013 20:27

Привет колеги!

Искам да ви попитам, какво точно ще рече REAR-SP опцията в новия ми плеар Pioneer deh 1500ubg. Доколкото разбрах е някаква опция с която да захраня някак си малък буфер чрез самия плеар, но как точно? Говорителите в колата ми са:
Отпред Hertz DCX 165.3
Изображение
Отзад Pioneer TS-G1721i
Изображение

Говорителите идват слабички на новата машинка и направо ще се опържат, да не говориме, че кривят ужасно и не могат да придадът приятен тих и плътен звук в колата. НЕ съм тръгнал да направям качествени басове, просто нещо нормално, каквото е фабричното звучене с такъв плеар и фабричните говорители в GOLF 4

Имам един буфер с изгоряло стъпало в него, буфера е DIVOOM Titan 757 за PC. Понеже колата ми е Passat b4 combi си използвам пълния обем на багажника почти постоянно и е невъзможно да търкалям, свалям и качвам голями каси отзад. Искам да опитам дали мога да захраня чрез тази опция на плеъра този малък буфер и да видя дали ще ми допадне звука. Буферчето свиреше доста прилично и плътно в стаята, когато още работеше, малко е и мога за секунди да го изваждам, когато ми трябва целия обем на багажника.

Може ли да ми обясните как точно се използва тази опция, и как мога да свържа правилно буферчето към плеара?
Изображение

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Pioneeer DEH1500UBG REAR-SP ???

Мнениеот andro_ » Съб 26 окт 2013 12:36

Първо говорителите не са ти "слабички", а ти е слабичък усилвателят на cd-то. Той криви.
Опцията за субуфер на задните канали на усилвателя на cd-то горещо не ти я препоръчвам - първо, защото сериозен говорител е абсурд да се захрани от "голямата" мощност на вградения усилвател, второ защото ще трябва да си премахнеш задните говорители.
Пробвал съм, не е добре, не си струва. Ако искаш субуфер - отделен усилвател, сигнални кабели от rca изхода и така.

Плътен и хубав звук се прави трудно, с много мислене за монтажа на говорителите и вида им и не на последно място с пари.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”