Здравейте колеги. Решил съм да слагам тонколони на задната кора на Golf-а. Ето и с какво разполагам до момента:
1. Плеър: "Pioneer DEH-50UB"
2. Предна линия: "HERTZ DCX 165.3"
3. Тонколоните в задните врати, който съм сложил са: "Blaupunkt GTx 663 Mk II"
Тях съм ги вземал втора ръка и нещо не ме кефят как се чуват - по скоро, не се чуват... Възможно ли е това да е от липсата на достатъчно акустика в задните врати или си е от самите колони?
Въпросите ми са за избор на тонколони - ориентиръл съм се към елипси 6х9" за задната кора (до колкото знам вадят по хубав басов звук) и усилвател за тях. Стремежа ми е към 2х 80-90W RMS.
Спрял съм се на следните колони:
- "HERTZ DCX 690.3"
- "JBL CS-69" - Тези май са 70W
- "MAGNAT PRO POWER 693" или "MAGNAT DARK POWER 693"
За усилвател съм си харесал този модел: "JBL GTO 75.2"
Не зная има ли значение усилвателя да го вземам "нов" или втора ръка? За тонколоните е ясно... Видях в характеристиките на стереото, че за изходите на усилвател пише 2 ома. Трябва ли да съобразя това с евентуалния усилвател и тонколони?
Не разбирам много от музика и за това ще съм изключително благодарен на всеки, за съвет кое е "най-доброто" за наличните средства. Бюджета с който разполагам за говорители + усилвател е около 200 лв. Друг важен въпрос е какви кабели (като квадратура) ще ми трябват за побобен усилвател?!?!

Колони и усилвател за задната кора - Golf 3
- the_fast_r1
- Автомобил: Golf III 1.9 TDI
- Двигател: 1z - 1996
- Firesoul
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: ABS
Re: Колони и усилвател за задната кора - Golf 3
Здравей колега.Мисля че няма смисал да даваш 200 лева за усилвател за елипсите но ти си знаеш аз бих взел втора ръка някво Thunder струват към 50 лева има ги и в техномаркет технопоолих по 80 90 лева нови мога да ти дам модел който ще ги друса доста добре Thunder TCA-2051 . За избора на елипси ако бях аз бих предпочел хертз те са много по качествени и мощтни лично аз съм сложил в пасатова херцки на таблото втарите и са доста добри ако има друго нещо което искаш да питаш питай.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Колега, ти рекламно лице на Thunder? Тия усилватели недей да ги препоръчваш и на хората, които не харесваш.
- the_fast_r1
Firesoul написа:Здравей колега.Мисля че няма смисал да даваш 200 лева за усилвател за елипсите но ти си знаеш аз бих взел втора ръка някво Thunder струват към 50 лева има ги и в техномаркет технопоолих по 80 90 лева нови мога да ти дам модел който ще ги друса доста добре Thunder TCA-2051 . За избора на елипси ако бях аз бих предпочел хертз те са много по качествени и мощтни лично аз съм сложил в пасатова херцки на таблото втарите и са доста добри ако има друго нещо което искаш да питаш питай.
Колега мисля, че с усилвател колоните от зад ще свирят много по добре и качествено, от колкото ако разчитам само на вграденото усилвателче в плеъра...
Вече си поръчах усилвател JBL GTO 4000 - той е 4-ри канален (4х50 RMS, но видях, че може да се свърже в "бридж" 2х100 RMS), тоест ще ми свърши работа предполагам... Остава само тонколоните - елипси ли да са или с клъгла форма? Все пак 200 лв. само за тонколони не ми се дават - 100-120 лв. максимум да са. Никой нищо не каза за колоните Magnat?!?! Питах в Елимекс, които са им вносител и казаха, че дават гаранция 3-ри години, ама не знам как ще свирят. Другия вариант е DCX 690.3.
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Magnat са китайчета не се занимавай с тях особено при положение че са на цената на Хертц
Не знам изобщо как ще се вместиш в бюджета ти от 200 лв за колони и усилвател
Не знам защо си решил да си поръчаш 4 канален усилвател при положение че само елипсите искаш да захраниш и мога да ти кажа че 50W RMS са им достатъчни на Hertz DCX 690 които аз бих препоръчал. Не знам вече си почнал да си събираш някакво аудио, действаи си... Аз не бих си сложил коаксиални говорители за предна линия да ми пеят на краката ама... карай да вари 
П.П Блаупункт-а също са уникални боклуци само да го имаш впредвид, но отзад е само за пътниците на задната седалка така че те са ти последната грижа.

П.П Блаупункт-а също са уникални боклуци само да го имаш впредвид, но отзад е само за пътниците на задната седалка така че те са ти последната грижа.
- the_fast_r1
Mario951 написа:Magnat са китайчета не се занимавай с тях особено при положение че са на цената на ХертцНе знам изобщо как ще се вместиш в бюджета ти от 200 лв за колони и усилвател
Не знам защо си решил да си поръчаш 4 канален усилвател при положение че само елипсите искаш да захраниш и мога да ти кажа че 50W RMS са им достатъчни на Hertz DCX 690 които аз бих препоръчал. Не знам вече си почнал да си събираш някакво аудио, действаи си... Аз не бих си сложил коаксиални говорители за предна линия да ми пеят на краката ама... карай да вари
Аха - значи Hertz ще бъде. А този модел някой да е слагал: Hertz DCX 710.3. Не зная колко са тежки да не увисне кората...

С усилвател ще е по добре. Така ги виджам аз нещата. Не може усилвателчето в плеъра, което сигурно е "миниатюрно", да свърши работа, както истински усилвател. Не знам защо всеки се опитва да ме убеди в това нещо?!?! 4-ри канален усилвател ми попадна и отговаря на изискванията ми - щом може да се свърже в 2 канала, какъв е проблема? За коаксялните говорител - ами видях, че и други колеги са с такива...
- radi_nrj
Тя тая система е сбъркана още от предните говорители. DCX-165 не са лоши ама голфа не е за такива говорилтели, трябва ти компонентна система като DSK-165.
После тия blaupinkt-и дето си ги сложил в задните врати да ги хвърлиш там дето хора не минават.
Относно елипсите най-големия им плюс, е че ще дадат някакъв бас без да се слагат субуфери и усилватели ама стават като магнит за апашите. В полседно време колкото колеги съм чул да са изревали от грабеш на музиката са били с елипси на кората... Проблема, е че са големи и се виждат от далече

После тия blaupinkt-и дето си ги сложил в задните врати да ги хвърлиш там дето хора не минават.
Относно елипсите най-големия им плюс, е че ще дадат някакъв бас без да се слагат субуфери и усилватели ама стават като магнит за апашите. В полседно време колкото колеги съм чул да са изревали от грабеш на музиката са били с елипси на кората... Проблема, е че са големи и се виждат от далече

- kostik
- Автомобил:
- Двигател:
Тъмните стъкла и нямаш проблем, няма да се виждат. Аз чукай на дърво за сега година и половина нямам... Късмет с музичката ;)
- the_fast_r1
Колеги - днес ходих до технополис и си взех колонките. Hertz DCX 690.3 + някакъв китайски кит кабели за усилвателя - 5м плюсов кабел (4 gauge), 1 метър минус (4 gauge), 5 метра чинчове, 5 метра кабели за колоните (12 gauge), turn-on (remote) кабел (18 gauge) + бушон 80А и държач. В упътването на усилвателя го дават да е с 60А бушон - дано това да не е голям проблем, но искам да питам друго...
Става въпрос за рязането на задната кора. На кутията на колоните има шаблон, по който да изрежа отворите. Въпроса е с какво най-лесно мога да ги отрежа? Виждам, че кората е на малки дупки, което ще ме улесни доста. С клещи резачки или с нож да пробвам?
Става въпрос за рязането на задната кора. На кутията на колоните има шаблон, по който да изрежа отворите. Въпроса е с какво най-лесно мога да ги отрежа? Виждам, че кората е на малки дупки, което ще ме улесни доста. С клещи резачки или с нож да пробвам?

- radi_nrj
С зеге става най-добре. Ако нямаш потърси приятел, от който можеш да вземеш назаем.
Последна промяна от radi_nrj на Пет 01 ное 2013 13:36, променено общо 1 път.
- the_fast_r1
radi_nrj написа:С зеге става най-добре. Ако нямаш потърси приятел от който можеш да вземеш назаем.
ОК - благодаря!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”