Подобряване аудио системата на Golf 4

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
sdrafku
Автомобил:
Двигател:

Подобряване аудио системата на Golf 4

Мнениеот sdrafku » Чет 12 дек 2013 16:21

Здравейте. Реших да подобря аудио системата на Голф-а си. Мъчих се да избирам разумно и да се водя от качеството, не количеството (само силата на звука :mrgreen ), но в крайна сметка излиза повече пари отколкото очаквах. Въпреки, че съм избирал качествено от евтиното, пак сумата стана четири цифрена. :scare3 Вариант втори пък е по-поносим като средства за мен. Тогава ще мога да използвам едно старо CD, което има само един pre-out за субуфера. Ще мога да взема и по-евтин усилвател само за субуфера. Тъй като в този случай компонентната система ще свири само през CD-то, мисля да сложа 2 чифта DSK 165, за да не се губят високите и средни честоти. Какво мислите и за двете конфигурации, като съм по-заинтересуван от втора, защото за да закупя пълния вариант 1, ще се подложа на известни лишения. :Mr Green Fun

Благодаря за мненията! :)

Изображение

Изображение

ЧАК СЕГА ВИДЯХ, ЧЕ СЪМ КАЧИЛ ДВЕ ЕДНАКВИ КОНФИГУРАЦИИ, КАТО СНИМКИ. :mrgreen СЪЖАЛЯВАМ. :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Подобряване аудио системата на Golf 4

Мнениеот radi_nrj » Пет 13 дек 2013 22:05

Вземи като начало само плеъра и предната линия и после може да вземеш стъпало и субуфер.

Тя сумата като почнеш винаги става 4 цифрена ама в повечето случаи не е дадена на куп :biggrin

Моето предложение за предна линия е:
http://aval-bg.com/products/product_id/22/category_id/6/Hertz+ESK+165L.5

Ще трябват и фланци:
http://aval-bg.com/products/product_id/170/category_id/28/%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+16.5%D1%81%D0%BC+%D0%B7%D0%B0+VW

sdrafku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdrafku » Съб 14 дек 2013 2:37

Благодаря за препоръката. :) Само да Ви попитам, защото не разбрах съвсем. Казвате ми да си взема само плеър и засега да свържа предната линия директно към него, без да ползвам усилвател? Също бях чел, не съм слушал, че ESK 165 изобщо не отговарят като качество на цената си, затова директно от DSK, скочих на HSK. Също, ако ще вземам само плеър с говорители, не мога ли да взема предна линия и елипси, тъй като няма да имам усилвател за да захраня субуфер, а в последствие да захраня елипсите и предната линия с усилвателя. А да се надявам, че баса ще ми бъде достатъчен, при положение, че не търся сила, а качество. :mrgreen

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 14 дек 2013 12:25

ESK си е доста прилична серия и наистина не отговарят на цената си - 165-ците струват 190лв пък свирят като за 250лв :mhihi Ако не искаш да губиш от багажника си може да направиш друго. Взимаш 4 канален усилвател и слагаш ESK165L в 4-те врати. При читав монтаж и малко виброизолация бас няма да ти липсва.

Ето едно демо на 13-ките в старата ми кола.

sdrafku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdrafku » Нед 15 дек 2013 3:48

Благодаря още веднъж! :) Дори на видеото се усеща силата на ниските честоти, а още повече след изолацията и цялото това нещо от 13см. ESK.

Искам само да Ви попитам, предполагам глупав въпрос, но не видях във видеото да пише дали са свързани през усилвател, предполагам да?
Вие предна, задна линия и усилвател ли ползвате?
Ако ползвате усилвател, просто информативно, бихте ли ми казали кой модел? Също така каква изолация?
Как е по-добре да постъпя, да купя за отпред и отзад ESK 165L и да ги свържа към CD-то и в последствие да купя и усилвател, или само предна линия и 4 канален усилвател, а после да добавя и задна? И в двата случая ще се постарая да сложа изолация.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 15 дек 2013 9:32

Храни ги умрEлото Сони на таблото, което зорлем вади двайсетина вата на канал :mhihi

Имам предна, заадна линия, субуфер и 5 канален усилвател Hertz EP5. Усилвателя обаче в момента храни само субуфера защото Сонито няма необходимите изходи за да свържа всичко през Hertz-a.

На клипа свирят само предните и дори и да се чува някакво кривене на звука то идва от микрофона на телефона.

За изолация съм, ползвал битумна лента Flashband Като точно зад говорителя е няколко слоя (3 или 4, не помня точно).

bbdraganov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bbdraganov » Нед 15 дек 2013 10:04

Колеги,да не пускам нова тема,някой виждал ли е в БГ този комплект:
http://www.tme.eu/bg/details/sonda.tx1165/awtomobilni-goworiteli-komplekti/sonda/tx1165/
Доставката от Полша излиза с 20-тина лева отгоре,затова търся по-евтин вариант.
А иначе стават за Голф 4 като ги гледам,нали?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 15 дек 2013 10:42

Съмнявам се някой да ги е ползвал, да размера е точни за Голф 4, но не трябва да забравяш и фланците. Ако правилно разбирам крайната цена е 65лв с доставката... Това са 7 кутии цигари :mhihi

sdrafku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdrafku » Нед 15 дек 2013 15:55

radi_nrj, много Ви Благодаря за насоките! :) В крайна сметка, ето какво избрах като крайна конфигурация:

Изображение

Ще използвам фабричните кабели от CD-то към говорителите, а ще купя по-качествени, като взема усилвател. Дано 10 парчета от тази изолация ми стигнат до някъде, но ме съмнява, дори за предна линия, камо ли да изолирам четирите врати. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 15 дек 2013 22:28

На адапторите цената е за комплект от 2.

sdrafku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdrafku » Пон 16 дек 2013 1:18

Коригирано. :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”